روزنامه مردم‌سالاری در شماره شنبه ۷خرداد ۱۳۹۰به نقل از محمدحسین رحیمی، نماینده ملایر و عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی نوشت که دیه بالا برای این است که مردم جرات تخلف نداشته باشند.
 
قوه قضاییه چندی پیش میزان اعلام کرد که دیه کامل یک مرد مسلمان از ۴۵میلیون تومان به ۹۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. دو برابر شدن میزان دیه، اعتراض شرکت‌های بیمه در ایران را به دنبال داشته است.  نرخ دیه ۹۰ میلیون تومانی از ۱۶خرداد سال جاری اجرا خواهد شد.
 
قوه قضاییه میزان دیه را بر اساس قیمت یکی از سه مورد شتر، گوسفند و یا گاو محاسبه می‌کند و رییس قوه قضاییه در ابتدای هرسال با توجه به جهات شرعی، یک قیمت متوسط که به واقعیت هم نزدیک باشد، تعیین می‌کند.  به گفته محمدحسین رحیمی در حال حاضر دیه یک مرد مسلمان معادل یک هزار گوسفند، یا ۱۰۰ نفر شتر یا ۲۰۰ راس گاو است.
 
این نماینده مجلس در گفت‌وگو با روزنامه مردم‌سالاری گفت که با توجه به بالا رفتن قیمت دیه، شرکت‌های بیمه نیز باید برای ورشکست نشدنشان، مبلغ حق بیمه‌شان را بالا ببرند.
 
به گزارش سایت خبرآن‌لاین، برخی کار‌شناسان صنعت بیمه با انتقاد به افزایش ۱۰۰درصدی نرخ دیه، این مسئله را با نرخ تورم ۲. ۱۳ درصدی ایران همخوان نمی‌دانند.
 
رییس کل بیمه مرکزی  اعلام کرد که افزایش قیمت دیه از سال۱۳۷۴ تاکنون که مبالغ دیه از سوی قوه قضائیه تعیین و ابلاغ شده، بی‌سابقه بوده است
 
محمدحسین رحیمی نیز با با با وجود اذعان به اینکه دیه بالا تورم‌زا هم خواهد بود، می‌گوید: «از جهت شرعی و از جهت ارزشی که برای جان یک انسان قایل هستیم، این مبلغ ۹۰ میلیون تومان به جان یک انسان نزدیک‌تر است.»
 
جواد فرشباف ماهریان، رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز سوم خرداد ماه جاری در نامه‌ای به اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که افزایش قیمت دیه از سال ۱۳۷۴ تاکنون که مبالغ دیه از سوی قوه قضائیه تعیین و ابلاغ شده، بی‌سابقه بوده است و با میانگین نرخ افزایش دیه در دوره پانزده‌ساله اخیر (۸. ۱۸درصد) تفاوت فاحش دارد.
 
به گفته وی این افزایش با نرخ رسمی تورم سال گذشته و حتی با درصد افزایش قیمت احشام ثلاثه (گاو، گوسفند و ش‌تر) که از سال ۱۳۷۴تاکنون مبنای محاسبه و اعلام مبالغ ریالی دیات تعیین شده است، هیچ‌گونه سازگاری و همخوانی ندارد.
 

رییس کل بیمه با بیان اینکه افزایش شدید مبلغ دیه در کشور آثار و تبعات متعددی خواهد داشت، «ایجاد جو روانی در جامعه و افزایش قیمت سایر کالا‌ها»، «ایجاد مشکلات مالی جدی برای دارندگان وسایل نقلیه مختلف در خرید بیمه اجباری شخص ثالث»، «افزایش تعداد وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث و در نتیجه افزایش قابل توجه تعهدات صندوق تامین خسارت‌های بدنی»  و «افزایش تقلب و حوادث رانندگی ساختگی و خسارت‌های غیرواقعی» را از جمله تبعات این مسئله عنوان کرده است. 

سایر مطبوعات:

روزنامه جام‌جم: ميانگين مصرف سوخت خودروها را به هفت ليتر مي‌رسانيم

روزنامه کیهان:  پنج ویژگی جریان‌های انحرافی از نگاه خطیب جمعه تهران