حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در نخستین سفرش به مسکو، با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش خبرگزاری تاس پوتین در این دیدار ابتدا به تاریخ مشترک ایران و روسیه به قدمت پنج قرن اشاره کرد و گفت این دو کشور در این مدت همسایگان خوب و قابل اتکایی برای هم بودهاند.
رئیس جمهوری روسیه با اشاره به زمینههای گسترده همکاری بین ایران و روسیه گفت: «مسکو و تهران در تمامی مذاکرات و تمامی زمینهها با یکدیگر همکاری دارند که شامل امور بینالمللی، حل مسائل بسیار دشوار در این عرصه و اقتصادی میشود.»
ولادیمیر پوتین از افزایش ۷۰ درصدی مبادلات بازرگانی بین دو کشور در فاصله بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ خبر داد.
پوتین اظهار امیدواری کرد که روابط بازرگانی بین دو کشور گسترش بیشتری پیدا کند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی نیز سرمایهگذاری شرکتهای روسی در زمینه نفت و گاز و نیروگاههای هستهای را در چشمانداز همکاریهای بین دو کشور قرار داد. او گفت که قصد ایران و روسیه به وجود آوردن ثبات و آرامش در خاورمیانه است و همکاریهای بین دو کشور، كشور ثالثی را هدف قرار نداده است.
روحانی گفت: «تهران و مسکو تجربیات زیادی در مبارزه با تروریسم به دست آوردهاند.»
رئیس جمهوری اسلامی هم مانند همتای روس خود اظهار امیدواری کرد که همکاریهای ایران و روسیه گسترش بیشتری پیدا کند.
روحانی شامگاه گذشته با دیمتری مدودیف، نخست وزیر روسیه هم دیدار و گفت وگو کرد. تسهیل مقررات و تعرفههای گمرکی یکی از موضوعاتی بود که به بحث گذاشته شد. موضوع تعرفههای گمرکی ایران و روسیه و اجرای طرحهای مشترک صنعتی به ارزش ۱۰ میلیار دلار در چشمانداز قرار گرفت.
در سفر دو روزه روحانی به مسکو، وزیران صنعت، معدن و تجارت، نفت، امور خارجه، ارتباطات و فنآوری اطلاعات و رئیس کل بانک مرکزی، رئیس جمهوری اسلامی را همراهی میکنند.
قرار است که در این سفر، ۱۵ سند همکاری در بخشهای مختلف از جمله کنسولی، گردشگری، اقتصادی، ارتباطات، حقوقی و قضایی در کاخ کرملین امضاء شود.
در دولت یازدهم، روحانی و پوتین هشت بار به صورت دو جانبه یا در حاشیه نشستهای بینالمللی با هم دیدار کردهاند.
ولادیمیر پوتین آذر ۹۴ برای شرکت در سومین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز به تهران سفر کرد. او به جای دیدار و گفتوگو با همتای ایرانیاش، مستقیماً از فرودگاه به دیدار رهبر جمهوری اسلامی شتافت.
ایران و روسیه، از متحدان اصلی بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه هستند. روحانی و پوتین در ماههای گذشته چهار بار هم درباره سوریه با هم تلفنی صحبت کردهاند.
بیشتر بخوانید:
تلاقی ارتجاع سرخ و سیاه = جمهوری اسلامی
صمد / 28 March 2017
محمدجواد ظریف، روز سهشنبه، ۲۸ مارس (۸ فروردین) به خبرنگار رویترز گفته است که روسیه میتواند در نبرد با شبهنظامیان در سوریه از پایگاههای نظامی ایران استفاده کند!!
nader / 29 March 2017
روزی صدهزار بشکه نفت به روسها باج میدهند تا بمب بر سر زن و بچه بیگناه سوری بریزند تا صدور ولایت موفق شود؟!
Farid / 29 March 2017
جمهوری اسلامی اصولا به غیر از اعراب و اسراییل که دشمنی با آنها جزو ستونهای اصلی حکومتشان است همسایه ی خوبی و بعبارت بهتر شریک اقتصادی خوبی برای کل دنیاست. همین روسیه بابت ایران هراسی های جمهوری اسلامی در خاورمیانه کلی قرارداد نیروگاهی و اتمی با ترکیه و عربستان و قطر امضا کرده و بعبارت بهتر باج گرفته که زیاد به طرف ایران کشیده نشود. همین الان 2 میلیون ایرانی در ترکیه هستند. یعنی یک میلیارد دلار عایدی فقط در دوهفته برای ترکیه ! معاونت بازرگانی و تبلیغاتی مفت و مجانی آخوند ها برای شرکتهای تسلیحاتی غربی و امریکایی هم در طول این سالها که دیگر نیاز به توضیح اضافی ندارد. به نظر من یهودیان و فلسطینیان باید خودشان بدون هیچ واسطه و نگاهی به بیرون دور یک میز بنشینند و هر چه زودتر با هم صلح کنند والا با خروج انگلستان از اتحادیه اروپا روند تشدید درگیری ها در خاورمیانه و فلسطین و اسراییل و لبنان بیشتر هم خواهد شد.
م ت / 29 March 2017
سران روس هرگز همسایگان خوبی نبودند و نیستند. در ارتباط با ایران هم پیشینه بسیار بدی دارند. هرگز نباید به آنها اعتماد کرد. رهبرجمهوری اسلامی از یک سو خود را سخت نیازمند امریکا ستیزی می بیند و در سوی دیگر پیوسته به روسها امتیاز میدهد و آنها را بر ایران چیره می کند.
میرزا / 30 March 2017