با وجود درخواست جامعه جهانی برای پايان بخشيدن به خشونت‌ها در سوريه، حکومت اين کشور امروز در «جمعه نافرمانی» بار ديگر به گردهمايی‌های مخالفان حمله کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، فعالان حقوق بشر از کشته شدن دست‌کم ۱۵ نفر و زخمی شدن بسياری در اعتراضات امروز شهر حمص خبر دادند.

عمار قوربی، دبير سازمان ملی حقوق بشر در سوريه به رويترز گفته است که افزون بر اين کشته‌ها، در شهر حما نيز نيروهای امنيتی به روی مردم آتش گشوده و شش نفر را کشتند.

خبرگزاری رسمی سوريه گزارش داد چهار مأمور پليس نيز توسط «گروه‌های مسلح» کشته شده‌اند.

تانک‌های ارتش در مرکز شهر حما و محله‌های مختلف مستقر شده‌اند و مأموران امنيتی با کمک بلندگو بر روی کاميون‌های خود از شرکت‌کنندگان در تظاهرات اعتراضی خواسته‌اند که «اگر نمی‌خواهند دستگير شده و مجازات گردند» به کلانتری محل خود مراجعه کنند. آن‌ها همچنين به مغازه‌داران گفته‌اند به خانه‌های خود بازگردند و از شهروندان نيز خواسته‌اند که خانه‌های خود را ترک نکنند.

فعالان حقوق بشر از بازداشت‌های گسترده شب گذشته در شهر حمص نيز خبر داده‌اند.

سازمان‌های مدافع حقوق بشر اعلام کرده‌اند که از آغاز جنبش‌ اعتراضی تا کنون، ۶۰۰ شهروند اين کشور کشته شده‌اند

حکومت سوريه همچنين به‌منظور پيش‌گيری از تظاهرات مخالفان، تانک‌های ارتش را به منطقه برزه، واقع در اطراف دمشق فرستاده‌اند.

شامگاه امروز پليس امنيتی، رياض سيف يکی از رهبران مخالفان حکومت را بازداشت کرده‌ است.

در نزديکی دمشق، پايتخت سوريه تجمعی در مسجد حسن برگزار شد و هزاران نفر به خيابان آمده و خواهان پايان دادن به حکومت بشار اسد و آزادی زندانيان سياسی شدند. روز گذشته ۵۰۰ نفر در اين منطقه بازداشت شدند.

بيش از دو هزار نفر از مردم کُرد ساکن شمال سوريه نيز در اعتراضات امروز در شهرهای قامشلی، درباسيه و عامودا شرکت داشتند.

در شرق سوريه نيز هزاران نفر برای «آزادی‌های سياسی در چارچوب کشوری متحد» به خيابان‌ها آمدند.

به گفته يک فعال حقوق بشر، در شهر بانياس ۲۵۰۰ نفر تظاهرات کردند. در اين شهر نيز ده‌ها تانک ارتش مستقر شده‌اند.

در حلب، دومين شهر سوريه طرفداران دولت تجمع گروهی از دانشجويان را با توسل به زور پراکنده ساختند. اين دانشجويان در دانشگاه شهر گرد آمده و خواهان آزادی دوستان خود از زندان شده بودند.

تنها شهر درعا روز آرامی را در «جمعه نافرمانی» پشت سر گذاشت. نيروهای ارتش همچنان در حال خروج تدريجی از درعا هستند. ژنرال رياض حداد، مدير اداره سياسی ارتش سوريه روز گذشته اعلام کرد: «ما با انجام مأموريت‌مان بازگشت خود را آغاز کرديم.»

ارتش سوريه هم‌زمان با خروج از درعا به بازرسی و بازداشت‌های خود ادامه می‌دهد.

برخی از سازمان‌های غير دولتی از بازداشت دست‌کم هشت هزار نفر از مخالفان حکومت سوريه از آغاز اعتراضات در اين کشور از اواخر اسفندماه سال گذشته تا کنون خبر داده‌اند.

سازمان‌های مدافع حقوق بشر اعلام کرده‌اند که از آغاز جنبش‌ اعتراضی تا کنون، ۶۰۰ شهروند اين کشور کشته شده‌اند.