۳۵۰ سرباز در ده‌ها خودروی نظامی در حالی‌ که تصاوير بشار اسد را با خود حمل می‌کردند ساعت ۱۰ صبح امروز ترک درعا را آغاز کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ژنرال حداد، مدير اداره سياسی ارتش سوريه اعلام کرد: «ما با انجام مأموريت‌مان بازگشت خود را آغاز کرديم.»

وی بدون اشاره به تعداد دقيق نيروهای ارتش که در اين عمليات شرکت کردند افزود: «ارتش تا پايان امروز کاملأ از درعا خارج خواهد شد.»

ژنرال حداد با تکرار ادعای دولت سوريه گفت: «ما در تعقيب دارودسته‌های تروريستی مخفی در نقاط مختلف هستيم.»

حکومت سوريه از آغاز اعتراضات در اين کشور بارها گفته است که اين اعتراضات در نتيجه «دخالت نيروهای خارجی» و فعاليت‌ «دارودسته‌های جنايتکار مسلح» شکل گرفته است.

اين ژنرال ارتش سوريه افزود: «به‌عنوان ارتش ما هرگز با تظاهرکنندگان رودررو نشديم و هرگز سلاح‌های سنگين خود را به‌کار نبرديم و تنها از سلاح‌های خودکار سبک استفاده کرديم.»

بامداد امروز بيش از ۳۰۰ نفر در شهر سقبا توسط نيروهای امنيتی سوريه دستگير شدند

وی گفت در مدت اين عمليات «۲۵ ارتشی کشته و ۱۷۷ نفر ديگر زخمی شدند.»

ارتش سوريه از روز دوشنبه پنجم ارديبهشت‌ماه سال جاری وارد شهر درعا شد. درعا شهری است که اعتراضات مخالفان حکومت سوريه از آن‌جا آغاز شد و از آن زمان تاکنون همواره يکی از اصلی‌ترين مراکز اعتراضات خيابانی بوده است.

حکومت سوريه در آغاز اشغال درعا مدعی شد که نيروهای نظامی «به درخواست شهروندان درعا» به اين شهر رفته‌اند تا به‌ فعاليت‌های «گروه‌های تندروی تروريستی» پايان دهند.

از سوی ديگر گزارش شد که که بامداد امروز بيش از ۳۰۰ نفر در شهر سقبا توسط نيروهای امنيتی سوريه دستگير شدند.

يک فعال حقوق بشر در تماس با خبرگزاری فرانسه گفت در ميان بازداشت‌شدگان چندين شخصيت مذهبی نيز وجود دارند.

وی افزود دست‌کم يک نفر پيش از آن‌که به زندان منتقل شود با شليک گلوله مأموران زخمی شده است.

بنا به اين گزارش، مأموران امنيتی به ميدان مرکزی شهر که مردم آن را «ميدان شهدا» نام‌گذاری کرده‌ و تابلويی با اين نام در آن نصب نموده بودند؛ حمله کرده و تابلو و تصاوير کشته‌شدگان اخير را از بين برده و پاره کردند.

به گفته اين فعال حقوق بشر دو هزار مأمور امنيتی در عمليات دستگيری مخالفان شرکت داشتند.

همچنين گزارش شده است که حکومت سوريه روز گذشته ده‌ها تانک را در اطراف دو شهر تلبيسه و الرستن که در مسير حمص به حماه قرار دارند؛ مستقر کرده است. تلبيسه و الرستن از جمله شهرهايی هستند که در آن‌ها اعتراضات گسترده‌ای صورت گرفته است.

چند هفته پيش ساکنان شهر الرستن مجسمه حافظ اسد، پدر رئيس جمهور کنونی، بشار اسد، را سرنگون کردند.

يک شاهد عينی گفته است حضور نيروهای امنيتی در شهر بانياس نيز تقويت گرديده و دستگيری‌های گسترده‌ای در ورودی اين شهر صورت گرفته است. همچنين کاميون‌های حامل کمک‌های انسانی به ساکنان اين شهر توقيف شده‌اند.

با اين‌حال مخالفان حکومت بار ديگر همه را فراخوانده‌اند که در تظاهرات فردا عليه حکومت بشار اسد شرکت کنند.

آن‌ها در تارنمای «انقلاب ۲۰۱۱ سوريه» که توسط جوانان فعال راه‌اندازی شده است، نوشته‌اند: «اين جمعه ما عليه بی‌عدالتی، عليه ظلم و ستم، عليه ترس و برای آزادی به خيابان‌ها خواهيم آمد.»

برخی از سازمان‌های غير دولتی از بازداشت دست‌کم سه هزار نفر و شايد بيش از هشت هزار نفر از مخالفان حکومت سوريه از آغاز اعتراضات در اين کشور از اواخر اسفندماه سال گذشته تا کنون خبر داده‌اند.

سازمان‌های مدافع حقوق بشر اعلام کرده‌اند که از آغاز جنبش‌ اعتراضی تا کنون، ۵۶۰ شهروند اين کشور کشته شده‌اند.