کاخ سفید حکم یک قاضی فدرال برای تعلیق نسخه دوم فرمان مهاجرتی ترامپ را به دادگاه استیناف فرستاد.

اعتراض مردمی به فرمان مهاجرتی ترامپ

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، وزارت دادگستری ایالات متحده جمعه ۱۷ مارس از دادگاه استیناف حوزه چهارم ایالات متحده مستقر در ریچموند ویرجینا خواست تا حکم یک قاضی فدرال برای تعلیق فرمان مهاجرتی ترامپ را مورد بازبینی قرار دهد.

فرمان مهاجرتی ترامپ اگر اجرا می شد اتباع شش کشور عمدتاً مسلمان از جمله ایران را به مدت ۹۰ روز از سفر به ایالت متحده آمریکا منع می‌کرد. پناهجویان شش کشور سومالی، سودان، لیبی، یمن، ایران و سوریه هم به مدت ۱۲۰ روز اجازه ورود به ایالت متحده آمریکا را نداشتند.

تئودور چوآنگ، قاضی فدرال دادگاه ناحیه‌ای مریلند، پنج‌شنبه ۱۶ مارس بخشی از فرمان مهاجرتی را که به منع ورود شهروندان شش‌ کشور عمدتاً مسلمان مربوط می‌شد، معلق کرد اما بخش ناظر به منع ورود پناهجویان را از این تعلیق مستثنی کرد.

پس از او دریک واتسون، یک قاضی فدرال در ایالت هاوایی تمام این فرمان را به تعلیق درآورد. خبرگزاری رویترز گزارش داده که قاضی دریک واتسون استدلال کرده که ایالت هاوایی موفق شده به دادگاه ثابت کند که فرمان تازه با بخشی از قانون اساسی (متمم اول لایحه حقوق) درباره جلوگیری از تبعیض مذهبی مغایرت دارد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده از این حکم انتقاد کرد و گفت که در صورت لزوم پرونده را به دیوان عالی خواهد فرستاد.

ماه گذشته دادگاه استیناف حوزه نهم ایالات متحده حکم قاضی روبارت را که نخستین نسخه فرمان مهاجرتی را تعلیق کرد، به تأیید رساند.

به گزارش رویترز، قاضیان دادگاه استیناف حوزه چهارم محافظه‌کارتر از حوزه نهم هستند و کاخ سفید امیدوار است تا آنها به نفع اجرای این فرمان حکم صادر کنند.


در همین زمینه