محمود صادقی، نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی نامهای خطاب به فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نوشته و از برخی حوادث روزهای اخیر ازجمله بازداشت چند نفر از مدیران کانالهای تلگرامی اصلاحطلب ابراز نگرانی کرده است.
چهارشنبه ۲۵ اسفند مأموران یک نهاد اطلاعاتی و نظامی ادمینهای چند کانال خبری اصلاحطلب را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. ادمینهای کانالهای «اصلاحطلبان نیوز»، «اصلاحات نیوز»، «مجمع اصلاحطلبان» و «حامیان دولت» در میان بازداشت شدگان بودند. ظاهراً اتهام بازداشتشدگان «اقدام علیه امنیت ملی» بوده است.بر اساس گزارشها، بین ۶ تا ۱۲ نفر از فعالان اصلاحطلب در تلگرام دستگیر شدهاند.
محمود صادقی، نماینده مردم تهران و از اعضای هیات رییسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در نامهای خطاب به فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، محمد علی جعفری نوشته که بازداشت همزمان گروهی از مدیران کانالهای تلگرامی با گرایشهای نزدیک به اصلاحطلبان و حامیان دولت موجی از نگرانی در جامعه برانگیخته است.
صادقی با اشاره به اینکه ضرورت عدم ورود سپاهیان به دستهبندیهای سیاسی همواره مورد تأکید بنیانگذار جمهوری اسلامی بوده و خود جعفری هم اخیراً در جمع فرماندهان و مسئولان سپاه تأکید کرده که «احدی در سپاه چه از پاسداران و چه از فرماندهان حق دخالت سیاسی و جناحی در انتخابات و تخریب کاندیداها را ندارند»، حوادث روزهای اخیر را عامل تگرانی جامعه نسبت به التزام عملی این نهاد به این سیاستها دانسته است.جعفری در جمع فرماندهان سپاه گفته بود: «دستگاههای نظارتی در سپاه موظف شدهاند اجرای این مهم را با حساسیت و دقت بهطور مستمر دنبالهگیری و کنترل نموده و با متخلفین بدون اغماض برخورد نمایند.»
صادقی نوشته بازداشت همزمان گروهی از مدیران کانالهای تلگرامی با گرایشهای نزدیک به اصلاحطلبان و حامیان دولت درحالی انجام شده که بیشتر مجاری رسانهای کشور، اعم از صداوسیما، خبرگزاریها و نیز کانالهای تلگرامی و دیگر شبکههای اجتماعی، بعضاً منتسب به سپاه پاسداران، با برخورداری از منابع مالی عمومی در گستره وسیعی در حال فعالیت علیه اصلاحطلبان و حامیان دولت هستند.
او از جعفری خواسته که نسبت به حفظ شأن و مراقبت از جایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اهتمام بیشتری داشته باشد.
محمود صادقی، روز ۲۶ اسفند هم در توئیتی نوشت که در تلاش بوده که با مرجع دستوردهنده و نهاد بازداشتکننده شش ادمین کانالهای تلگرامی تماس بگیرد، اما کسی پاسخگو نیست.
او در توئیت دیگری، همزمان با توئیت پیشین، حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی و صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه را خطاب قرار داد و پرسید: «آقای رئیس جمهور، آقای رئیس قوه قضائیه، چرا پاسخگو نیستید؟»
همچنین الیاس حضرتی، عبدالکریم حسینزاده، بهرام پارسایی و محمدعلی وکیلی چهار نماینده اصلاحطلب مجلس ایران در پیوند با بازداشتهای اخیر گروهی از دستاندرکاران رسانهای روز جمعه ۲۷ اسفند نامهای به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نوشتند.
آنها در این نامه گفتهاند بازداشت این افراد در آستانه نوروز و انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا «شائبههای زیادی درخصوص انگیزه این اقدام برانگیخته است.»
نمایندگان اصلاحطلب نوشتهاند: «این دستگیریها معلوم نیست به وسیله کدام نهاد یا دستگاه انجام شده است و در این بین سوال واقعی این است که آیا دستگاه مذکور وزارت اطلاعات بوده یا غیر از آن.»
آنها در هر دو صورت حسن روحانی را مسئول پاسخگویی به این موضوع دانسته و پرسیدهاند که اگر این اقدامات توسط وزارت اطلاعات یا هر نهاد دیگر صورت گرفته «چرا فرآیند قانونی طی نشده است؟»
این نمایندگان گفتهاند اگر در این زمینه اقدامی نشود در هنگام بازگشایی مجلس در سال جدید چهار وزیر اطلاعات، دادگستری، کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی را به مجلس فراخواهند خواند.
روز چهارشنبه ۲۵ اسفند، سایت «آمدنیوز»، از سایتهای مدافع دولت، گزارش داد که در آخرین جلسه هیئت دولت در سال ۱۳۹۵ به ریاست حسن روحانی، وزیران کشور و اطلاعات گزارشی از بازداشتهای اخیر ارائه دادهاند و در این جلسه حسن روحانی از سازمان اطلاعات، سپاه پاسداران و قوه قضائیه به این دلیل انتقاد کرده است.
آقای صادقی ما نماینده های زیادی حتی کسانی که جسارتشان بیشتر از شما بوده یا حتی نمایندگان نهضت آزادی را دیده ایم که علیرغم خوش خدمتی های بیشمار از حکومت با لگد بیرون پرت شدند و حتی زندان و شکنجه و … شدند اما دست آخر در پس پرده صحنه ها می آرائیدند تا امریکائی ها مجاب به مذاکره با پاسدارها نمایند از اقدامات قانون گرایانه ی شما هم هیچ چیزی نه تنها بیرون نمی آید حتی برای فریب مردم هم دیگر کارآئی ندارد . اگر واقعا می خواهید حسابتان را با جناح مقابلاتان صاف کنید بهتر است اقدام عملی برای روشن شدن مرزهایتان بنمائید مثلا می توانید همگی با نرفتن به مجلس اعتراض کنید البته شما ممکن است تنها فردی باشید که چنین کنید چون بقیه سرشان تو آخور پاسدارهاست . شما تنها یک اقدام کوچک مردم را ببینید چگونه آب در لانه ی مورچگان ریخت مردم برای انتخابات آتی فقط نشان داده اند علاقه ای برای ورود به بازی کهنه ی اصلاح طلبان و بازی بد و بدتر خسته شده اند به همین دلیل طرف مقابل که گفته بود آشتی معنا ندارد امروز تقاضای آشتی داده البته امروز با شرمندگی با شرط و شروط مطرح کرده اما اگر مردم پافشاری کنند مجبور خواهند شد به مطالبات حداقلی مردم پاسخ دهند بجای لاس زدن با پاسدارها بهتر است به آنها مشت نشان دهید بازی قانون گرائی دیگر کهنه شده و مردم میدانند که ترفند بسیار کهنه ایست حتی اکبر گنجی هم دیگر نمی تواند شور و شوق ایجاد کند . فریب بس است
فرهاد - فریاد / 18 March 2017
جای هیچ تردیدی نیست که رژیم حاکم بر ایران یکی از بزرگترین دیکتاتوری های جهان است. ولی سوال اینجاست ایا با فرهنگ و طرزفکر کنونی مردم ایران ازادی و دوکراسی و برپایی یک نظام دموکراتیک عملی است؟ واضح است خیر. دموکراسی و ازادی و پیشرفت اقتصادی ، فرهنگ و طرز فکر بالایی می طلبد. مردم ایران در حال حاضر ار فقر فرهنگی و فکری شدیدی رنج می برند و ازادی و دموکراسی اخرین چیزی است که به ان فکر میکنند. برای رسیدن به ازدی و دموکراسی و پیشرفت اقتصادی باید فقر فرهنگی ایرانی ریشه کن شود و چنین امری ده ها سال زمان می طلبد.
اسماعیل عبدالله زاده / 18 March 2017
بسته شدن چند کانال تلگرامی و بازداشت چند ادمین اصلاح طلب ظاهراً آب در لانه اصلاح طلبان انداخته!!!
شاید نوشتن این جملات به نفع تندروهای رژیم تمام شود، زیرا آنها از تفرقه مردم سود می برند.
ولی باید گفت که تا زمانی که رهبر اصلاحات به فکر ساخت و پاخت با استبداد است، و در فکر تشکیل “زندگانی نو” با جناح حاکم است، مردم هیچ شانسی برای رسیدن به دمکراسی نخواهند داشت، و این بر خلاف شعار آقایان اصلاح طلب است.
امیدوارم اقایان ادمین های کانالهای تلگرامی هر چه زودتر آزاد شوند، و بجای ریختن آب در آسیاب جناح ها در جناح مردم قرار گیرند، تا با هم دست در دست هم برای فرزندانمان کشوری دمکرات بسازیم.
ارسلان / 18 March 2017