مجتبی ذوالنور، جانشين نماينده رهبر جمهوری اسلامی ايران در سپاه پاسداران گفته است اسفنديار رحيم مشايی، «رئيسجمهوری اصلی ايران» است.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، ذوالنور که در نشستی در مشهد سخن میگفت، افزود: «آقای احمدینژاد دست به طناب پوسيده آقای مشايی دارد، ايشان ارادت ويژهای به آقای مشايی دارند و گفتهاند مشايی قله است يا در جای ديگر گفتهاند در مسائلی که فکر ما از درک آن عاجز است، مشايی آن را درک میکند.»
اسفنديار رحيم مشايی، رئيس دفتر رئيسجمهور ايران است. سخنان وی درباره «مکتب ایرانی و دوستی مردم ایران با همه ملتها» از جمله بحثانگیزترین مواضع وی بوده که انتقادهای تندی را از سوی برخی از مراجع تقلید شیعه و چهرهای اصولگرا به دنبال داشته است.
اصولگريان منتقد دولت از مشایی به عنوان «سردسته جريان انحرافی دولت» نام میبرند. با اين حال در چند سال گذشته، با افزايش انتقادها عليه مشايی، محمود احمدینژاد، رئيسجمهوری ايران حاضر به برکناری وی نشده است.
به گفته جانشين نماينده رهبر جمهوری اسلامی ايران در سپاه پاسداران، اين آدمها (مشايی و طرفدارانش) به ولايت و روحانيت اعتقاد ندارند و «اسلام بدون آخوند» را تبليغ میکنند.
اصولگريان منتقد دولت از مشایی به عنوان «سردسته جريان انحرافی دولت» نام میبرند اما محمود احمدینژاد، رئيسجمهوری ايران حاضر به برکناری وی نشده است
ذوالنور گفته است: «دخالت در وزارتخانههای مختلف و نيز تقابل متکی و مشايی باعث برکناری متکی شد. همچنين مسائل پيش آمده در وزارت اطلاعات و نمونههای ديگر حاکی از دخالتهای مشايی دارد البته اين مسائل در مقابل خدمات دولت ناچيز است و مسير رييسجمهور هماهنگ با آرمانهای نظام است و اميدوارم خداوند آقای رييسجمهور را شر اين آدم نجات دهد.»
منوچهر متکی، وزير پيشين امور خارجه ايران ۲۲ آذر ۸۹ که در يک مأموريت کاری در آفريقا به سر میبرد، بهطور ناگهانی از کار برکنار شد.
منوچهر متکی، نحوه برخورد در برکناری يک وزير در حين انجام مأموريت را «غير اسلامی، خارج از عرف سياسی و توهينآميز» خواند.
مجتبی ذوالنور افزوده: «طبق مبانی فکری آقای مشايی، مردم به سه دسته تقسيم میشوند. اول قشر ولايتیها، دوم قشری که به آقای ناطق رأی دادهاند و قشر ميانی قشری هستند که اگر شب عاشورا پنجشنبه باشد، عزاداری میکنند و صبح جمعه به جاده چالوس و خوشگذرانی خود میروند، به نظر آقای مشايی چون اکثريت را قشر اخير تشکيل میدهند، پس نبايد مزاحم ماهواره و خوشگذرانی آنها شويم، چرا که برايشان تفاوتی نمیکند چه کسی رأی بياورد.»
وی گفته است: «رئيسجمهور اگر نتوانست با وزيری کار کند، مختار است او را تعويض کند، اما گاهی اوقات عزلها با هدف خاصی انجام میشود؛ مسائل به وجود آمده در وزارت اطلاعات حاکی از القائات آقای مشايی دارد که دنبال ليست انتخابات است، چون مصلحی واقعيتها را منتقل میکند، پس بايد برود تا مانعی برای تفکرات مشايی نباشد.»
۲۸ فروردين ۹۰ محمود احمدینژاد با کنارهگيری حيدر مصلحی از وزارت اطلاعات موافقت کرد اما چند ساعت بعد آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران با کنارهگيری وزير اطلاعات مخالفت کرد.
از آن پس، محمود احمدینژاد در جلسات هيأت دولت شرکت نکرده است.