یک فرمانده پیشین و یک فرمانده کنونی سپاه همزمان می‌گویند حکومت اسلامی در بعد خارجی و «بیداری انقلاب و جبهه مقاومت اسلامی» موفق و در حال پیشروی است اما در بعد داخلی با مشکلات اقتصادی و فرهنگی روبروست. این دو سردار حل مشکلات داخلی را نیز در گرو ورود «افراد انقلابی» به میدان دانسته‌اند؛ کسانی که به فرمان خامنه‌ای لبیک گویند و کشور را از مشکلات اقتصادی و اجتماعی و نفوذ «تفکر غربی» برهانند.

جعفری فرمانده سپاه پاسداران

محسن رضایی فرمانده پیشین سپاه، دبیر مجمع تشخیص مصلحت و یکی از نامزدان «جمنا» برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶،  چهارشنبه ۲۵ اسفند در اجلاس بسیج لرستان خواستار شکسته شدن «بن‌بست‌های اقتصادی کشور» به دست«رزمندگان» شد. محمدعلی جعفری فرمانده کنونی سپاه پاسداران نیز شامگاه سه‌شنبه ۲۴ اسفند در همایش «حوزه علمیه»، اشاعه «دیدگاه غربی، لیبرالی و غیر انقلابی» در میان مسئولان» را مشکل اصلی کشور خواند و خواهان «پیاده شدن حدود الهی در جامعه و اسلامی شدن همه دستگاه‌ها» شد.

به گفته رضایی، قدرت نظامی حکومت اکنون تا جایی پیش رفته که فرماندهان نظامی ایران در سواحل مدیترانه هستند و به سوریه و عراق مشورت می‌دهند. اما در عرصه داخلی ایران از حل مشکلات ناتوان است. در تولید خودروهای ملی، معیشت اقتصادی، صنعت و کشاورزی به جایی نرسیده چرا که «نیروهای انقلابی هنوز وارد اقتصاد نشده‌اند».

به گفته رضایی، «اگر انقلاب وارد اقتصاد ما شده بود، الان کالاهای ما در بازارهای عراق و سوریه پر شده بود اما اکنون کالاهای ترکیه در این بازارها جریان دارد.»

رضایی خواهان انجام «یک تحول بزرگ از سوی نیروهای انقلابی» شد.

محمد علی جعفری فرمانده کنونی سپاه پاسداران نیز بعد خارجی فعالیت نظام را موفقیت‌آمیز و در حال پیشروی ارزیابی کرد که «روز به روز در حال توسعه و قدرت گرفتن است» اما به گمان او، خطر اصلی همانا «دیدگاه و تفکر غیر انقلابی با مبنای اسلام آمریکایی» است که در منصب‌های کشوری نفوذ کرده و در دانشگاه‌ها علوم انسانی و «فرهنگ غربی» را ترویج می‌کند.

سخنان دو سردار در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، و در بطن مباحث مربوط به رویکرد سیاست خارجی ایران، چگونگی اجرای مفاهیم مورد نظر خامنه‌ای یعنی «اقتصاد مقاومتی» و «الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت» عنوان شده است.

خامنه‌ای به تازگی از بی‌توجهی دولت به اجرای اقتصاد مقاومتی انتقاد کرده و رقبای انتخاباتی روحانی به پیروی از رهبری وارد کارزار  حمایت از اجرای اقتصاد مقاومتی شده اند. نظامیان در این میان، با تاکید بر پیش‌روی‌های خود در کشورهای منطقه از جمله سوریه و عراق خواهان نقش بیشتری در مسائل داخلی هستند.

دخالت نظامیان یکی از نکات مورد بحث و جدل انتخابات در دوره‌های گذشته بوده است. در این دوره انتخابات قرار بود  «قانون جامع انتخابات» به مسائل مختلف مربوط به انتخابات از جمله عدم دخالت نیروهای نظامی در انتخابات صراحت بخشید اما تدوین و تصویب این قانون به بعد موکول شد. با این حال، محمد علی جعفری فرمانده سپاه پاسداران هفته پیش در جمع فرماندهان و مسئولان سپاه تاکید کرد که «احدی در سپاه چه از پاسداران و چه از فرماندهان مانند گذشته حق دخالت سیاسی و جناحی در انتخابات و تخریب کاندیداها را ندارند.»

بیشتر بخوانید: