پس از آن‌که دبير کل سازمان ملل خشونت در سوريه را محکوم کرد، شب گذشته باز هم صدای شليک گلوله در درعا شنيده شد. حکومت بشار اسد راه نظامی را برای حل بحران سوريه برگزيده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در شهر درعا که از روز دوشنبه ارتش سوريه به آن وارد شده‌ و به روی مردم آتش گشوده است؛ در طول شب گذشته نيز صدای شليک گلوله به گوش می‌رسيد.

عبدالله ابازيد، فعال حقوق بشر به اين خبرگزاری گفت: «نيروهای تازه امنيتی و ارتش به درعا آمده‌اند.»

به گفته وی «آن‌ها به روی ساکنان شهر شليک می‌کنند» و «دست‌کم شش نفر روز سه‌شنبه کشته شده‌اند، از جمله امام يک مسجد.»

وی با بيان اين‌که سربازان فرار کرده و در برابر نيروهای ارتش می‌ايستند، افزود: «شليک گلوله‌ها در شب گذشته به شدت به گوش می‌رسيد.»

شواهد حاکی از آن است که حکومت بشار اسد راه حل نظامی را برای حل بحران موجود در سوريه برگزيده است.

حکومت سوريه مدعی است که نيروهای نظامی «به درخواست شهروندان درعا» به اين شهر رفته‌اند تا به‌ فعاليت‌های «گروه‌های تندروی تروريستی که به نيروهای نظامی حمله می‌کنند و خيابان‌ها را می‌بندند» پايان دهند.

بان کی مون، دبير کل سازمان ملل: مقامات سوريه موظف‌اند از مردم و غيرنظاميان حفاظت کنند

خبرگزاری رسمی سوريه از «سه کشته و ۱۵ زخمی» در صفوف نيروهای امنيتی و ارتش خبر داده است.
به گفته فعالان حقوق بشر در روز دوشنبه به‌هنگام ورود نيروهای نظامی به درعا «دست‌کم ۲۵ نفر کشته شده‌اند.»

يکی ديگر از مخالفان در رمثا، واقع در مرز سوريه و اردن به خبرگزاری فرانسه می‌گويد: «اين يک قتل عام است… تانک‌ها در درعا رفت‌وآمد می‌کنند؛ نيروهای نظامی به خانه‌های مردم می‌ريزند و آن‌ها را به قتل می‌رسانند.»

شيخ انس عيروت، يکی از چهره‌های اعتراضات در شهر بانياس گفت مردم در اين شهر بار ديگر برای آزادی به خيابان‌ها آمدند اما او از حمله نظامی مشابه به بانياس واهمه دارد.

در دوما، واقع در ۱۵ کيلومتری شمال دمشق يک شاهد عينی اعلام کرد که نيروهای امنيتی «در تمامی محله‌ها مستقر شده‌‌اند و کارت شناسايی افراد را در خيابان مورد بازرسی قرار می‌دهند.»
 

وی افزود: «دوما همچون شهر ارواح شده است. همه مغازه‌ها و نهادهای دولتی تعطيل‌اند.»

يک شاهد ديگر اين عمليات نيروهای انتظامی و امنيتی در دوما را تأييد کرد. اين شهر نيز همچون درعا از شهرهايی به‌شمار می‌رود که در اعتراضات اخير نقش برجسته‌ای داشته‌اند. دوما در روز جمعه و شنبه گذشته صحنه خشونت‌های مرگبار بود.

سازمان حقوق بشر سوريه روز گذشته اعلام کرد که از آغاز اعتراضات مخالفان تا کنون، دست‌کم ۴۰۰ نفر توسط نيروهای امنيتی کشته شده‌اند.

اين سازمان درخواست کرده است که شورای امنيت سازمان ملل «برای جلوگيری از خون‌ريزی» هر چه سريع‌تر تشکيل جلسه دهد.

بان کی مون، دبير کل سازمان ملل متحد نيز نگرانی عميق خود را نسبت به سرکوب خونين معترضان سوريه، به‌ويژه استفاده از تانک‌ها و شليک گلوله‌های واقعی توسط نيروهای ارتش، ابراز داشت.
 

دبير کل سازمان ملل در حاشيه نشست شورای امنيت در نيويورک برای رايزنی در مورد انتشار بيانيه‌ای در محکوميت خشونت در سوريه، گفت: «مقامات سوريه موظف‌اند از مردم و غيرنظاميان حفاظت کنند.»

آمريکا برای نخستين بار از «احتمال تحريم مقام‌های سوريه» خبر داد و به شهروندان خود اعلام کرد که به دليل وضعيت سوريه به اين کشور سفر نکنند و از ديپلمات‌های خود و آمريکاييان ساکن سوريه خواست تا اين کشور را ترک کنند. آمريکا تنها پروازهای تجاری به سوريه را همچنان حفظ کرده است.

از سوی ديگر، سوزان رايس، سفير آمريکا در سازمان ملل روز گذشته مدعی شد که جمهوری اسلامی ايران «فعالانه از سرکوب مردم معترض در سوريه حمايت می‌کند.»
 

وی گفت آمريکا مدارکی در اين رابطه دارد و از آن کاملأ آگاه است.

باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا نيز چندی پيش از دخالت جمهوری اسلامی ايران در سرکوب مخالفان در سوريه سخن گفته بود اما ايران و سوريه اين ادعا را رد کرده بودند.

مايکل هيدن، رئيس سابق سازمان اطلاعات آمريکا (سی‌آی‌ای) روز گذشته گفت رويدادهای ليبی و سوريه «می‌توانند در آينده نزديک مبارزه ضد تروريستی را دشوارتر سازند» حتا اگر به نظر وی موج اعتراضات در جهان عرب در درازمدت به سود آمريکا است و القاعده کمتر تأثيرگذار خواهد بود.

سيلويو برلوسکونی، نخست‌وزير ايتاليا نيز پس از نشست سران ايتاليا و فرانسه اعلام کرد که رم و پاريس «نگران» وضعيت سوريه هستند و بشار اسد، رئيس جمهور اين کشور را به «توقف سرکوب خشونت‌آميز» فرامی‌خوانند.

نيکلا سرکوزی، رئيس جمهوری فرانسه نيز در اين‌باره گفت: «تانک و ارتش را برای مقابله با تظاهرکنندگان نمی‌فرستند. خشونت غير قابل قبول است.»

با اين حال رئيس جمهوری فرانسه حمله نظامی به سوريه را بدون تصويب قطعنامه‌ای از سوی شورای امنيت سازمان ملل، رد کرد.

ويليام هيگ، وزير امور خارجه بريتانيا نيز اطمينان داد که با هم‌پيمانان اروپايی خود در باره «امکان اتخاذ تدابير ويژه» در رابطه با سوريه تلاش خواهد کرد.

رجب طيب اردوغان، نخست‌وزير ترکيه که کشورش روابط تنگاتنگی با سوريه دارد، از بشار اسد خواست که راه اصلاحات را ادامه دهد.