ترکی بن محمد الماضی، سفیر عربستان سعودی در چین پیشنهاد وانگ ئی، وزیر خارجه چین برای میانجیگری بین ایران و عربستان را رد کرده است. محمد الماضی می‌گوید: ایران فاجعه‌ای‌ست در خاورمیانه. میانجیگری بی‌فایده است.

پرچم جمهوری خلق چین مقابل «بانک چین» در پکن (عکس: آرشیو)

سفیر عربستان سعودی در چین در گفت‌وگو با خبرگزاری شینهوا، آژانس رسمی خبری جمهوری خلق چین درباره تمایل وانگ ئی به میانجیگری برای حل اختلافات بین عربستان سعودی و ایران گفته است عربستان از تلاش چین برای ایجاد صلح و ثبات در خاورمیانه استقبال می‌کند اما ایران یک مورد استثنایی و فاجعه‌ای برای خاورمیانه است: « ایران تغییرناپذیر است و بر هیچ اساس و میانجیگری نمی‌توان با آن تعامل کرد. زیرا ایران تلاش می‌کند صلح اجتماعی بحرین را به خطر بیندازد و در یمن،‌ سوریه، عراق و لبنان مداخله می‌کند، بر چه اساسی می‌خواهید میانجیگری کنید؟»

ملک سلمان پادشاه عربستان در صدر هیأتی ۱۵۰۰ نفره سفر یک ماهه خود به کشورهای آسیایی و حوزه اقیانوس آرام را آغاز کرده. او به چین هم سفر می‌کند.

چهارشنبه، ۸ مارس وانگ ئی، وزیر خارجه چین در حاشیه نشست سالانه خبری پارلمان چین، در پرتو سفر ملک سلمان به این کشور گفته بود: «امیدواریم عربستان سعودی و ایران در یک رابطه برابر و به طور دوستانه مشکلاتشان را با هم در میان بگذارند.»

و در ادامه اعلام آمادگی کرده بود که در نقش میانجی، به حل اختلافات ایران و عربستان کمک کند: «چین با ایران و عربستان سعودی روابط دوستانه‌ای دارد. اگر لازم باشد ما می‌توانیم نقش سازنده‌ای در گفت‌وگوهای فی‌مابین ایفا کنیم.»

ترکی بن محمدالماضی، سفیر عربستان در چین به خبرگزاری شینهوا گفته است: «بعید می‌دانم در سفر پادشاه عربستان به چین مسأله میانجیگری چین برای حل اختلافات ایران و عربستان مطرح شود.»

مهم‌ترین هدف ملک سلمان در سفر به چین و ژاپن، جذب بازارهای شرق آسیا در زمینه انرژی و نظامی‌ست.

بهار چین در کاخ نیاوران

جشن بهار چین در کاخ نیاوران در تهران

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گزارش داده است که پنجشنبه ۱۹ اسفند در کاخ نیاوران در تهران جشن «بهار چین» با حضور سفیر چین در ایران و گروهی از تجار ایرانی و چینی برگزار شد.

در این جشن، پانگ سن، سفیر چین در ایران گفت: «باور دارم در سال جدید روابط چین و ایران وارد مرحله جدید شده و دستاوردهای نوینی خواهد داشت.»

سفیر چین در ایران سپس چکیده‌ای از مهم‌ترین پروژه‌های چین در ایران را ارائه داد: پروژه راه آهن سریع السیر تهران به اصفهان، طرح فینانس پروژه بازسازی راه آهن تهران به مشهد، پروژه میدان نفتی یادوران و آزادگان شمالی و همچنین بازسازی پالایشگاه آبادان که توسط شرکت‌های چینی انجام می‌شود.

یکی دیگر از از طرح‌هایی که در دولت حسن روحانی به تصویب رسیده، بهره‌برداری ایران از حساب‌هایی است که از فروش نفت در خارج از کشور از جمله در چین دارد. علاوه بر این چین در اجلاس شانگهای پیشنهاد داده بود که با برخورداری از حمایت ایران و روسیه نقش مهم‌تری در خاورمیانه ایفا کند.

جمهوری خلق چین به رغم وابستگی‌اش به نفت، معمولاً در منازعات سیاسی در خاورمیانه دخالت نمی‌کند. با این حال این کشور در جنگ داخلی سوریه از اپوزیسیون ریاض که تحت حمایت عربستان سعودی‌‌ست و در مذاکرات ژنو هم خواهان برکناری بشار اسد بودند حمایت کرده است.

سال گذشته نیز چین به دولت یمن در مبارزه با شیعیان حوثی کمک کرده بود.

بیشتر بخوانید: