علی عبدالله صالح، رئيس‌جمهور يمن با پذيرش طرح شورای همکاری خليج فارس، تا ۳۰ روز آينده از قدرت کنار می‌رود.

شورای همکاری خليج فارس پيش‌تر طرحی را ارائه کرده بود که بر اساس آن به علی عبدالله صالح  تضمين داده می‌شد که در صورت کناره‌گيری از قدرت، محاکمه نشود.

اکنون تلويزيون دولتی يمن می‌گويد دولت علی عبدالله صالح، اين طرح شورای همکاری خليج فارس را پذيرفته است.

با اين حال هفته گذشته، مخالفان رئيس‌جمهور يمن اين طرح را به دليل تضمين محاکمه‌ نشدن علی عبدالله صالح رد کرده بودند، اما اپوزيسيون اکنون اين طرح را پذيرفته است.

طارق شامی، سخنگوی حزب حاکم يمن به خبرگزاری رويترز گفت اين حزب به شورای همکاری خليج فارس اطلاع داده که طرح اين شورا را به طور کامل پذيرفته است.

مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا نیز گفت که واشنگتن از اين پيشنهاد برای پايان دادن به بحران در يمن استقبال می‌کند و خواستار انجام مذاکرات فوری ميان تمامی طرف‌ها با هدف انتقال قدرت است.

علی عبدالله صالح که بر اساس طرح شورای همکاری خلیج فارس از قدرت کناره‌گیری می‌کند، از محاکمه در امان خواهد ماند

وی افزود: «ما در مورد انتخاب‌های مردم يمن صحبت نمی‌کنيم. در نهايت اين مردم هستند که تصميم خواهند گرفت کشورشان چگونه اداره شود.»

کاخ سفيد نيز در بيانيه‌ای از تمامی طرف‌ها در يمن خواست که هر چه سريع‌تر توافق نامه انتقال قدرت را اجرا کنند.

نشست شورای همکاری کشورهای خليج فارس، دو هفته پيش دريک پايگاه نظامی در رياض با مشارکت نمايندگان شش کشور (عربستان سعودی، امارات، بحرين، قطر، عمان و کويت) به شکل غيرعلنی برگزار شده بود.

به گزارش خبرگزاری العربيه، عبداللطيف الزيانی، دبيرکل شورای همکاری خليج فارس روز ۱۰ آوريل ۲۰۱۱ (۲۱ فروردين ۱۳۹۰) اعلام کرد اعضای اين شورا از رئيس‌جمهور يمن خواسته‌اند اختيارات خود را به جانشينش واگذار کند.

وی افزود: «بر اساس طرح شورای همکاری خليج فارس، علی عبدالله صالح اختيارات خود را به عبد ربه منصورهادی واگذار می‌کند و حکومت وحدت ملی به رهبری مخالفان تشکيل می‌شود تا با تشکيل کميته‌های سياسی، امنيتی و اقتصادی برای تدوين قانون جديد و برگزاری انتخابات اقدام کند.»

بر اساس اين طرح، حکومت موقت تا زمان بازنگری در قانون اساسی و برگزاری انتخابات اداره امورکشور را برعهده خواهد گرفت.

مخالفان دولت علی عبدالله صالح در جريان تظاهرات‌های ماه‌های اخير بر کناره‌گيری وی از قدرت تأکيد می‌کردند.

در طول اعتراضات در يمن که از حدود دو ماه پيش آغاز شده، دست‌کم ۱۲۰ نفر کشته شده‌اند.

علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهور یمن پس از زین‌العابدین بن علی، رئیس‌جمهور پیشین تونس و حسنی مبارک، رئیس‌جمهور پیشین مصر، سومین رهبر جهان عرب است که در چند ماه گذشته و بر اثر فشار مخالفان و معترضان از قدرت کناره‌گیری می‌کند.

علی عبدالله صالح ۲۱ سال است که سمت رياست جمهوری يمن را بر عهده دارد.