با رد هفت نامزد کرد برای شرکت در انتخابات مجلس ترکيه درگيریهايی در مناطق کردنشين اين کشور و استانبول گزارش شد.
به گزارش تارنمای روزنامه فيگارو، چاپ فرانسه، شورای عالی انتخابات ترکيه روز دوشنبه گذشته اعلام کرد که هفت نامزد حزب صلح و دمکراسی، حزب طرفدار کردها در اين کشور، صلاحيت شرکت در انتخابات مجلس اين کشور را ندارند.
اين شورا برای رد صلاحيت نامزدهای کرد، «فقدان مدارک رسمی لازم برای شرکت در انتخابات» و اتهام «فعاليت تروريستی در ارتباط با حزب پکک» را عنوان کرده است.
چنين تصميمی مانع از حضور کردهای ترکيه در زندگی سياسی اين کشور خواهد شد.
اين تصميم در حالی گرفته شد که تنشها و درگيریهای دولت اين کشور با شورشيان حزب کارگران کردستان (پکک) که از سال ۱۹۸۴ آغاز شده، همچنان ادامه دارد.
رد صلاحيت نامزدهای کرد از سوی بيشتر احزاب ترکيه که نگران شورشهای تازه در مناطق کردنشين اين کشور هستند؛ محکوم گرديد
به نوشته فيگارو چنين تصميمی، «توصيههای دمکراتيک» ترکيه به کشورهای عربی، برای برونرفت از بحران را «متزلزل» نشان خواهد داد.
صلاحالدين دميرتاش، نماينده حزب صلح و دمکراسی در اينباره گفت: «اين تصميم ضربه بزرگی به دمکراسی ضعيف ترکيه میزند.»
وی هشدار داد که رد صلاحيت نمايندگان کرد منجر به تحريم انتخابات توسط کردها خواهد شد.
تصميم مقامات انتخاباتی ترکيه بلافاصله با تنشهايی در اين کشور روبهرو گرديد.
از روز سهشنبه درگيریهايی ميان نيروهای دولتی و تظاهرکنندگان معترض در مناطق شرقی ترکيه که بيشتر ساکنان آن را کردها تشکيل میدهند، گزارش شده است.
بنا به گزارش حزب صلح و دمکراسی روز گذشته پس از آنکه يک نفر در تظاهرات شهر دياربکير بر اثر شليک نيروهای پليس کشته شد، وضعيت اين شهر ملتهبتر گرديد.
بر اساس همين گزارش در تظاهرات دياربکير، که آن را «پايتخت کردهای ترکيه» میدانند، دو نفر نيز زخمی شدند.
در شهر کردنشين وان واقع در شرق ترکيه نيز معترضان به خيابانها آمده و عليه حزب عدالت و توسعه، حزب حاکم بر اين کشور شعار دادند.
در استانبول نيز سه هزار کرد در ميدان تقسيم اين شهر دست به تجمع زدند. خبرگزاری فرانسه گزارش داد که پليس برای پراکنده ساختن تجمعکنندگان از اسپری فلفل استفاده کرد.
معترضان در استانبول به سوی خودروها و ادارهها سنگ و کوکتلمولوتوف پرتاب کرده و شعارهايی نيز به طرفداری از حزب پکک و رهبر زندانی آن عبدالله اوجالان سر دادند.
در ميان هفت سياستمدار رد صلاحيت شده، دو نماينده مجلس و همچنين ليلا زانا، فعال حقوق بشر ديده میشوند.
ليلا زانا در سال ۱۹۹۱ به نمايندگی مجلس انتخاب شد و به هنگام ادای سوگند در مجلس، به ممنوعيت بهکارگيری زبان کردی اعتنايی نکرد و به کردی سخن گفت. اين چند کلام به زبان کردی موجب شد که وی به مدت ۱۰ سال از ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۴ زندانی شود.
رد صلاحيت نامزدهای کرد از سوی بيشتر احزاب ترکيه که نگران شورشهای تازه در مناطق کردنشين اين کشور هستند؛ محکوم گرديد.
حتا محمت علی شاهين، رئيس مجلس ملی ترکيه و عضو حزب عدالت و توسعه، در اينباره گفت: «اين تصميم، مجلس را تضعيف کرد.»
در ترکيه يک حزب سياسی برای ورود به مجلس میبايست ۱۰ درصد آرای انتخاباتی را به خود اختصاص دهد.
به نظر منتقدان، چنين قانونی برای محدودساختن حضور کردها در صحنه سياسی ترکيه اجرا میشود.
شورای عالی انتخابات ترکيه در برابر اعتراضات گسترده نسبت به رد صلاحيت نامزدهای کرد اعلام کرد که امروز، پنجشنبه، پروندههای مربوط به اين موضوع را بار ديگر بررسی خواهد کرد.
انتخابات مجلس ترکيه روز ۱۲ ژوئن امسال برگزار خواهد شد.
کار بسیار خوبی کردند مگه کرد هم جزء آدم حساب میشه
تورک / 21 April 2011
دوست " تورک " عزیز من مثل شما قصد توهین ندارم ولی اگه یه کم بیش دقت کنی این ترک ها هستند که امروزه در همه جا با این صفت روبرو هستند … نظر شما ارتباطی به وضعیت سیاسی ترکیه ندارد .. .. در ضمن شما اگر واقعا طرفدار ترک ها هستین تشریف ببرین ترکیه و ادعا کنید که ترک ایران هستید به هیچ عنوان شما را قبول ندارند و شما را غریبه می دانند . ترکیه هیچ وابستگی به ترک های ایران ندارد البته صحیح تر است بگویم مغولهای ایران و مغولهای ترکیه … اتحاد و همبستگی رو از کردها یاد بگیرید …
کاربر مهمان / 25 April 2011