عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران گفته است چه اشکالی دارد وقتی که فردی در فقر به سر میبرد و با دریافت ۲۰ تا ۳۰میلیون زندگیاش متحول میشود، کلیهاش را بفروشد؟
خرید و فروش کلیه به دلیل نیاز مالی فروشندگان سالهاست که در ایران رواج دارد و اعلامیههای فروش کلیه بهخصوص در اطراف بیمارستانها به وفور دیده میشود.
سایت شفاآنلاین با انتشار گفتوگویی با حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان و از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از قول او نوشته است که عدهای از ممنوع شدن پیوند کلیه از زنده به زنده سود میبرند و سود آنها نیز در خرید و وارد کردن دستگاههای دیالیز و تجهیزات گرانقیمت مربوطه است.
او با این استدلال گفته است که به فکر مردم باشید نه منافع برخیها: «به نظر میآید عواملی هستند که میخواهند پیوند کلیه را از افراد داوطلب ممنوع کنند. ضمن اینکه در این فرآیند همیشه هم خرید و فروش صورت نمیگیرد بلکه در خیلی از موارد اهدای عضو صورت میگیرد، ولی عدهای دوست دارند که پیوند زنده به زنده را متوقف کنند چون در این کار منفعت دارند و دستگاه و تجهیزات دیالیز را خریداری و وارد میکنند.»
آقای شهریاری که با عنوان «دکتر» معرفی شده است، در واکنش به اظهارنظرها درباره تبعات خرید و فروش کلیه گفته است با توجه به اینکه دولت و دستاندرکاران توانستهاند نوبت را در پیوند کلیه تقریباً از بین ببرند و تمام افرادی که نیاز به پیوند کلیه دارند به موقع پیوند میشوند، پس نمیتوان برخی انتقادهای مطرح شده را بیدلیل دانست: «از دوستان خواهش میکنم قبل از اینکه به فکر منافع گروه خاصی برای خریدن دستگاههای دیالیز باشند، به فکر مردم و بیماران باشند و فضاسازی نکنند.»
این نماینده مجلس جلوگیری از پیوند کلیه از فرد زنده به زنده با وجود رضایت فرد دهنده را زمینهساز بروز عوارض جبرانناپذیر دانسته و گفته است: «زمانی که ما در مورد اقتصاد مقاومتی صحبت میکنیم بهترین کار همان پیوند کلیه است چرا که هزینهها نیز کاهش مییابد چون دیالیز هزینههای بسیار بالایی دارد و تعداد زیادی دستگاه باید خریداری شود.»
پیوند کلیه پس از چندین سال ممکن است گیرنده کلیه را با مشکلاتی مواجه کند و به عبارتی که در میان عموم مردم استفاده میشود، بدن بیمار کلیه را پس بزند. با وجود این حسینعلی شهریاری گفته است که پیوند، عوارض و مشکلات خاصی ندارد و انسانهای زیادی هم با یک کلیه زندگی میکنند: «از آن طرف هم عده زیادی نیازمند کلیه هستند که اگر کلیه به آنها نرسد دچار عوارض میشوند و جان خود را از دست میدهند.»
حسینعلی شهریاری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:
«پیوند اعضا از نظر شرعی هم مشکل ندارد و مجوز دارد و حضرت امام هم مجوز داده و مراجع هم مخالفت ندارند. پس به نظر من هر کسی باید به دنبال کار و تخصص خود باشد زیرا وقتی کارهای تخصصی به عهده خود متخصصان همان رشته گذاشته شود، نتیجه بهتری میگیرند.»
دولت ایران به کسانی که کلیه خود را اهدا میکنند، «هدیه ایثار» میدهد.
شهریاری در پاسخ به اینکه خرید و فروش کلیه در ایران از نظر اغلب کشورها غیراخلاقی و غیرانسانی است، گفته است که چهطور آنها انسانها و کودکان را میکشند و این غیراخلاقی نیست: «{اینکه آنها زنان و پیرمردان و پیرزنان را بمباران میکنند غیر انسانی نیست؟ این مخالفتها تنها منافع مالی گروهی را در بر میگیرد که به دنبال خرید دستگاههای دیالیز هستند.»
سایت تابناک اما در واکنش به صحبتهای این نماینده مجلس یادداشتی منتشر کرده و صحبتهای او را اظهارنظری عجیب خوانده است.
در این یادداشت به این موضوع اشاره شده که افرادی هم هستند که با گرم شدن بازار خرید و فروش کلیه به منافع مالی میرسند: «افرادی که در این فرایند نقش رابط میان فروشنده و بیمار نیازمند را ایفا میکنند و با انجام عمل دلالی منافع قابل توجهی به دست میآورند.»
از نظر نویسنده این یادداشت، نکته مهم و نگران کننده در صحبتهای حسینعلی شهریاری، پرسشیست که به شکل انکاری مطرح شده است:
«شهریاری پرسیده است: چه اشکالی دارد وقتی که فرد در فقر به سر می برد و با دریافت ۲۰ الی ۳۰ میلیون زندگی اش متحول می شود این کار را انجام دهد؟ این سوال جدا از اینکه از سوی چه کسی مطرح شده باشد، اعتراف دردناکیست که اثبات میکند در کشور ما عدهای برای فرار از فقر و فشار اقتصادی ناگزیرند به فروش اعضای بدن خود روی بیاورند. دردناکتر اینکه مقامی مثل نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بدون در نظر گرفتن خسارتهای اجتماعی و اقتصادی این نوع تنفروشی، آن را بیاشکال میخواند و با تمسک بر اجتهاد شرعی مراجع تقلید، سعی بر بیاشکال نشان دادن این آسیب اجتماعی دارد.»
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس توجه نداشته است که فروش کلیه، آن هم از سوی افرادی که با مشکل اقتصادی روبهرو هستند، نه تنها نمیتواند تحولی در زندگی آنها ایجاد کند، بلکه به دلیل محدودیتهای اقتصادی و اجتماعی، در آینده برایشان مشکلات عدیدهای را ایجاد خواهد کرد. فردی که با یک کلیه زندگی میکند، طبیعتاً در ادامه زندگی خود باید بیشتر مراقب سلامتیاش باشد و از بسیاری فعالیتهای سنگین اجتماعی بپرهیزد.
تابناک اما نوشته است، تلختر آنجاست که میبینیم ایشان {شهریاری} به جای تلاش برای ترویج فرهنگ ایثار و اهدای عضو، بر بیاشکال خواندن فروش کلیه (با وجود خسارتهای اجتماعی و اقتصادی آن)، اصرار میورزد و به نوعی نیازمندان را به این کار ترغیب میکند، در حالی که انتظار میرود درصدد ارائه راهی برای حل مشکل اقتصادی افراد نیازمند برآید و به دنبال راهی برای مقابله با آن دسته از افراد سودجو و منفعتطلب باشد که به بیماران دیالیزی به چشم منفعت مینگرند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران گفته است چه اشکالی دارد وقتی که فردی در فقر به سر میبرد و با دریافت ۲۰ تا ۳۰میلیون زندگیاش متحول میشود، کلیهاش را بفروشد؟
چه اشکالی دارد مسولان از شکمشان و حقوقشان بزنند و به فقیرا ن بدهند و زندگیشان متحول شود
پیوند اعضا از نظر شرعی هم مشکل ندارد و مجوز دارد و حضرت امام هم مجوز داده و مراجع هم مخالفت ندارند. پس به نظر من هر کسی باید به دنبال کار و تخصص خود باشد زیرا وقتی کارهای تخصصی به عهده خود متخصصان همان رشته گذاشته شود، نتیجه بهتری میگیرند
حضرت امام شما خیلی چیزا تلاوت کردن ولی همش باد هواست
چون خودش به حرفاش پایبند نبود و با قوانین خدا در تضاد بود
یعنی اگر امام تو اجازه نمیداد نمیشد؟مراجع اگر تشخیصشان دقیق است فتوا دهند که ظالمان را بکشید یا دیگه شاه رفت حالا خودشون شاه شدن دیگه فتوا جمع شد؟
بخاطر نمایندگانی مثل شماست که کشور این است البته به احتمال نود درصد نماینده مردم نیستید
homa / 27 February 2017
آیا غیر از این ج ا متجاوز و فاسد و دزد و رهبر بیمار و متوهمش که جای خدا نشسته و ثروت ایرانی را بالا میکشد اما چشم دیدن نام ایران را ندارد و غیر از داعش که در رقه و موصل شکل گرفت و ابوبکر بغدادی که شبیه این حکومت جانی و رهبرش است آیا دولت دیگری در دنیای امروز وجود دارد که ثروت ملی مردم یک کشور را بدزدد و خرج همه جا غیر از مردم آن سرزمین بکند و رهبر و حکومتش دشمن خونی مردم آنجا هم باشند؟نمونه اش همین نماینده اجنبی و ضد ایرانی که دکترای قلابی به وی داده اند اما اگر شعور و سواد داشت و ایرانی بود که این چرندیات را نمیگفت.
هدیه / 27 February 2017
منطق حاکمان مسلمان: چون انها انسان می کشند، هر کاری از سوی ما مجاز است.
امیدوارم آنقدر عمر کنم که سیاه روزی و درد شما جانداران کثیف را ببینم
علی / 27 February 2017
ایشان حق دارند!
در صورتی که پولها مردم کشورم مصروف خرید دستگاه دیالیز و خدمات اجتماعی شوند، پولی باقی نخواهد ماند که آقایان (آخوندها) و آقا زادگان بدزدند و به غارت ببرند.
راستی اگر این شاه کلید اقتصاد مقاومتی، و دشمنی با اسرائیل و آمریکا نبود این ملیجکان دستگاه ولایت معاش چه داشتند برای گفتن؟!!!
یک ایرانی / 28 February 2017
من جاهای دیگر هم گفتم/ چون از نظ رپزشکی مشکلی ندارد از زنده به زنده کلیه اهدا شود/ اشکالی ندارد/ به شرطی واقعا قانون حمایت کند/ بازار سیاه و قاچاق اعضای بدن نشود/ واقعا رضایت باشد/ هر چند تجاری سازی اهدا اعضا مفاسدی شاید داشته باشد/ ولی فروش کلیه و هر عضوی که به شرطی که به سلامتی شخص زیان نزد اشکالی ندارد/
این البته گناه بی مسئولیتی مقامات فاسد نظام ولایی کم نمی کند که مردم به چنی فقری انداخته اند که محبورا کلیه بفروشند/ اما ممنوعیت فرو شکلیه یک ظلم مضاعف بر فقیران است.
آهنگر بی کاوه / 28 February 2017
چه جالب در این جمهوری جهل و فساد همه بیسوادهایی که الفبای خواندن و نوشتن را به زور بلدند مدرک دکتری دارند! این پست فطرتهای دزد به علم هم توهین میکنند.
ایرانی / 28 February 2017
شهیاری از مدیران ارشد اطلاعاته، دستش به خون صدها بلوچ آلودست. راست میگه مردم خرافه پارست باید اعضا بدن بفروشندو زندگی کنند ولی اینها حروم حروم از بیتالمال بخورند
Hosein / 28 February 2017
پیشنهادی است انقلابی و در خور ستایش! و بهین جهت این نماینده انقلابی مجلس انقلابیون بعنوان مبتکر خودفروشی لازم است پیشقدم گشته و اول خود کلیه اش را اهدا کند تا کلیه پیروانش یکی بعد از دیگری به تقلید از او به ایثار؛ اجاره و یا فروش کلیه های خود مبادرت ورزند!
میر ز ا رضا / 28 February 2017
بعد میگن به قشر زحمتکش و قدیس پزشک اهانت نکنید. مردک انگار نه انگار نماینده شده تا رفاه مردمش رو تامین کنه. رذالت در اوج!
صمد / 28 February 2017
رئیس سازمان انرژی اتمی هزینه برنامه هسته ای را بین هفت تا هفت و نیم میلیارد!! دلار اعلام کرد.
علی اکبر صالحی که در برنامه شبکه سه تلویزیون دولتی ایران شرکت کرده بود گفت پنج میلیارد دلار برای نیروگاه بوشهر و دو نیم میلیارد دلار برای نظنز ، اراک و غیره !! هزینه شده تا ایران به تکنولوژی هسته ای برسد!!
faryad / 01 March 2017
مهدی طائب، رئیس قرارگاه راهبردی عمار گفته بود: «سوریه استان سی و پنجم و یک استان استراتژیک برای ماست. اگر دشمن به ما هجوم کند و بخواهد سوریه یا خوزستان را بگیرد اولویت با این است که ما سوریه را نگه داریم.»!
به گفته استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در سوریه، حکومت ایران سالانه دستکم شش میلیارد دلار برای حمایت از بشار اسد هزینه میکند!
Farid / 01 March 2017
مردک نفهم بی شعور تو لیاقت نمایندگی مردم را نداری بهتر است خفه شی
foad / 01 March 2017
این مزدور جانی که رهبرش خمینی بی وطن وجلاد بوده و تمام هم و غمش پر کردن جیب خود و همپالگیهایش هست چه خیالی دارد که ملت بدبخت چه میکشند و ناگفته نماند که این مردم هم شایسته چنین حکومتی هستند و هر چه میکشند از بی اطلاعی و دهن بینی خودشان است که گول دجالانی همچون خمینی و طالقانی و بهشتی و مطهری ومفتح و فلسفی و جنتی وخزعلی و رفسنجانی ومشکینی و…را خوردند و فرهنگ ایرانی را به اسلام عربستانی فروختند .
احترام آثاری / 01 March 2017