دولت‌های کره جنوبی و استراليا اعلام کردند بيش از ۶۲۰ ميليون دلار اعتبار مالی برای اجرای پروژه‌های بازسازی در افغانستان را تأمين می‌کنند.

بخش عمده اين کمک مالی که در حدود ۵۰۰ ميليون دلار می‌شود توسط کره جنوبی و ۱۲۰ ميليون دلار آن از سوی دولت استراليا پرداخت خواهد شد.

کيم جای شين، معاون وزير خارجه کره جنوبی در چهل‌وهشتمين اجلاس وزيران امور خارجه کشورهای عضو ناتو که روزهای ۲۵ و ۲۶ فروردين در شهر برلين آلمان برگزار شد، کمک تازه اين کشور به افغانستان را اعلام کرد.

معاون وزير امور خارجه کره جنوبی گفته است که ۱۸۰ ميليون دلار از اين کمک مالی که قرار است طی پنج سال در افغانستان پرداخت شود، از طريق سازمان همکاری‌های بين‌المللی اين کشور به مصرف خواهد رسيد.

تحقيقات اخير کارشناسان آمريکايی نشان می‌دهد که افغانستان از لحاظ منابع زيرزمينی از جمله مس، آهن، نيوبيوم، ليتيوم و طلا غنی است

همچنين پاول فولی، سفير استراليا در افغانستان نيز طی سخنانی در کابل گفت که اين کشور تصميم دارد در سال جاری ۱۲۰ ميليون دلار را در افغانستان به مصرف برساند.

آقای فولی افزود که از کمک جاری استراليا در زمينه آموزش و پرورش، کشاورزی، تقويت ظرفيت اداری و برنامه جذب شورشيان استفاده خواهد شد.

کمک‌های اقتصادی کره جنوبی و استراليا به افغانستان در حالی اعلام می‌شود که در يک هفته اخير دو هیأت بزرگ اقتصادی و تجاری ايتاليا و ترکيه برای توسعه مناسبات به افغانستان سفر کرده‌اند.

سرمايه‌گذاران ايتاليايی در ديدار با مقامات افغان از آمادگی خود برای سرمايه‌گذاری در طرح‌های زيربنايی اقتصادی به‌ويژه استخراج گاز، نفت و معادن خبر دادند و اعلام کردند اقدامات نخستين را در اين زمينه بر عهده گرفته‌اند.

از سوی ديگر هیأت ۲۵ نفری سرمايه‌گذاران ترک نيز در سفر به کابل تفاهم‌نامه‌ای را با افغانستان به امضاء رساندند که بر اساس آن همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور توسعه خواهد يافت.

وحيدالله شهرانی، وزير معادن و صنايع افغانستان روز شنبه ۲۷ فروردين، در يک نشست خبری در کابل گفت که سرمايه‌گذاران ترک علاقه‌مند هستند فرصت استخراج را در معادن افغانستان به‌دست آورند.

تا کنون ميزان اين سرمايه‌گذاری‌های مشخص نشده اما دولت افغانستان ابراز اميدواری کرده است که افزايش فعاليت‌های اقتصادی و تجاری افغانستان با کشورهای مختلف، سبب شکوفايی اقتصادی اين کشور شود.

تحقيقات اخير کارشناسان آمريکايی نشان می‌دهد که افغانستان از لحاظ منابع زيرزمينی از جمله مس، آهن، نيوبيوم، ليتيوم و طلا غنی است.

دولت افغانستان نیز ابراز امیدواری کرده است که با جذب سرمایه‌گذاری خارجی و استخراج این منابع، اقتصاد این کشور رونق یافته و افغانستان دیگر متکی به کمک‌های بین‌المللی نباشد.