روسیه از کردهای سوریه که به نام «روژاوا» هم شناخته میشوند دعوت کرده است، در مذاکرات صلح ژنو شرکت کنند.
خبرگزاری رویترز به نقل از ریا نووستی گزارش داده است که میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر خارجه روسیه اظهار امیدواری کرده که گروهها و احزاب غیر مسلح سوریه که مخالف بشار اسدند بتوانند همگی در مذاکرات صلح ژنو شرکت کنند.
دو هفته پیش، کمیته عالی مذاکرات (اچ ان سی) به عنوان مهمترین تشکل سیاسی اپوزیسیون سوریه بعد از دو روز مذاکره در ریاض بر سر تشکیل هیأتی از ۲۱ نفر به توافق رسید. این ۲۱ نفر اما همه احزاب و گروههای سوریه را نمایندگی نمیکنند.
میخائیل بوگدانوف همچنین اظهار امیدواری کرده است که نمایندگانی از کردهای سوریه نیز در مذاکرات ژنو ۴ شرکت کنند.
روژاوا، بخش کردنشین در شمال خاوری، شمال و شمال باختری سوریه است که استانهای حسکه، رقه و حلب را در بر میگیرد این منطقه را نظام خودمدیریتی دموکراتیک غرب کردستان اداره میکند. شمار زیادی از کردهای سوریه نیز در شهرهای بزرگ، مانند حلب و دمشق زندگی میکنند.
نقض آتشبس، اخلال در مذاکرات
مذاکرات صلح ژنو پنجشنبه هفته گذشته با حضور نمایندگانی از دولت بشار اسد، مخالفان سوری، سازمان ملل، ترکیه و روسیه و آمریکا به عنوان ناظر آغاز شده است.
روز گذشته کمیته عالی مذاکرات که ریاست آن را ناصر حریری (پزشک) و محمد صبرا (وکیل) به عهده دارند از دولت بشار اسد خواستند درباره تشکیل یک دولت موقت با مخالفان مذاکره کند. آنها همچنین از سازمان ملل درخواست کردند موارد نقض آتشبس را بررسی کند و ترتیبی دهد که آتشبس پایدار بماند.
به گزارش دیدهبان حقوق بشر سوریه، نیروی هوایی سوریه روز گذشته مواضع شورشیان مسلح در حومه حمص و دمشق را بمباران کرده است. در ادلیب و در حلب هم شورشیان، با خمپاره و راکت به مواضع ارتش سوریه حمله کردند.
استفان دیمیستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در یک نشست خبری که در حاشیه ژنو ۴ برگزار شد، نقض آتشبس در سوریه را به عنوان تلاش گروههای مسلح برای ایجاد اخلال در این مذاکرات ارزیابی کرد.
معتصم الیوسفی، یکی از اعضای هیأت مخالفان اسد در ژنو در واکنش به نقض آتشبس در سوریه به خبرنگاران گفته است: «بر اساس قطعنامه شماره ۲۲۵۴ سازمان ملل، استفان دیمیستورا موظف است بر آتشبس نظارت کند و کسانی که آن را نقض کردهاند را شناسایی کند. این وظیفه سازمان ملل است.»
الیوسفی در ادامه به خبرنگاران گفت به گمان او هیأت نمایندگان دولت سوریه به ریاست بشار جعفری علاقهای به گفتوگویی جدی درباره تشکیل یک دولت موقت ندارند.
الیوسفی گفت که به نظر مخالفان سوری، دولت اسد قصد دارد از مذاکرات ژنو برای اتلاف وقت استفاده کند و در همان حال استراتژی خود در سوریه در مبارزه با مخالفان را پیش ببرد.
رویترز گزارش داده است که بر اساس سندی که در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته، مذاکرات ژنو ۴ برای تحقق قطعنامه شماره ۲۲۵۴ سازمان ملل بر اساس سه موضوع سیاسی انجام میشود. این موضوعات با هیأتهای شرکت کننده در این مذاکرات در کارگروههایی به بحث گذاشته میشود.
در مذاکرات صلح سوریه که در آستانه، پایتخت قزاقستان با حضور شورشیان مسلح برگزار شد، مهمترین موضوع دستیابی به آتشبس و نحوه مقابله با گروههای تروریستی بود. اما این مذاکرات به جایی نرسید. کمیته عالی مذاکرات، پیش از این اعلام کرده بود که دخالت ایران در امور داخلی سوریه مهم ترین مانع برای دستیابی به یک صلح پایدار است.
بیشتر بخوانید: