افغانستان و پاکستان برای مذاکره با مخالفان مسلح و برقراری صلح در هر دو کشور بر سر ایجاد کمیسیونی مشترک با حضور مقامات بلندپايه دو کشور توافق کردند.

افغانستان در سالیان اخیر با تشدید حملات خشونت‌آمیز شورشیان، به‌ویژه طالبان روبه‌رو بوده و در این مدت حملات خشونت‌آمیز طالبان و دیگر گروه‌های افراطی مذهبی در پاکستان نیز به‌عنوان یک کشور دارای سلاح اتمی توسعه یافته است.

در همین راستا حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان و یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان که به کابل سفر کرده است طی یک نشست خبری بر ضرورت ایجاد کمیسیونی با ترکیب مقامات ارشد دو کشور تأکید کردند.

کرزی گفت که در این کمیسیون؛ نخست وزیر، رئیس ستاد ارتش و رئیس سازمان اطلاعات ارتش پاکستان عضویت خواهند داشت.

با وجود خوش‌بینی مقامات دو کشور در مورد نتایج این سفر، ائتلاف ملی تغییر و امید، حزب اصلی مخالف دولت افغانستان در مورد متعهد بودن مقامات پاکستانی به عملی کردن توافقات دوجانبه اظهار تردید کرده است

رئیس جمهور افغانستان با اعلام عضویت رئیس شورای عالی صلح این کشور در این کمیسیون که در آینده نزدیک ایجاد خواهد شد، گفت که این کمیسیون تا کنون زیر نظر وزیران خارجه دو کشور فعالیت می‌کرد، اما پس از آن مقامات بلندپايه دو کشور بر آن نظارت خواهند داشت.

یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان نیز با «تاریخی و بی‌سابقه» توصیف کردن روابط دو کشور گفت که او در این سفر پیام صلح و توسعه روابط دوستانه را با خود به ارمغان آورده است.

وی گفت که پس ازاین همکاری‌های نظامی و اطلاعاتی دو کشور افزایش خواهد یافت.

نخست وزیر پاکستان، همچنين از گفت‌وگو با حامد کرزی در راستای توسعه روابط تجارتی دو کشور به‌ویژه تطبیق توافق‌نامه تجاری دو کشور خبر داد و افزود که رئیس جمهور پاکستان از حامد کرزی دعوت کرده است تا به پاکستان سفر کند.

رئیس جمهور افغانستان نیز دراظهاراتی کوتاه از «تغییر کلی» در صحبت‌های نخست وزیر پاکستان در مقایسه با مذاکرات گذشته سخن گفت و تأکید کرد که به‌منظور گفت‌وگوی مفصل با دولت پاکستان به‌زودی به آن کشور سفر خواهد کرد.

اما با وجود خوش‌بینی مقامات دو کشور در مورد نتایج این سفر، ائتلاف ملی تغییر و امید، حزب اصلی مخالف دولت افغانستان در مورد متعهد بودن مقامات پاکستانی به عملی کردن توافقات دوجانبه اظهار تردید کرده است.

فاضل سنچارکی، سخنگوی ائتلاف ملی تغییر و امید، گفت که تا کنون در سیاست پاکستان هیچ تغییری در رابطه با افغانستان دیده نشده است.

وی گفت: «متأسفانه در حالی که هزاران کانتینر حامل اقلام تجارتی افغانستان در بنادر پاکستان از سوی این کشور متوقف مانده است، این افغانستان است که به صورت یک‌جانبه با این‌گونه قضایا برخورد می‌کند.»

دولت افغانستان همواره حلقه‌هايی در حکومت پاکستان به ویژه آی‌اس‌آی، سازمان اطلاعات ارتش پاکستان را به پناه دادن و حمایت از طالبان و دیگر گروه‌های تروریستی متهم کرده است اما نخست وزیر پاکستان در سفر به کابل این اتهامات را رد کرد.