سرتیپ غلامرضا جلالی، رئيس سازمان پدافند غيرعامل ايران گفته است نرمافزارهای شرکت زيمنس، بستر فعاليت کرم اينترنتی استاکسنت را در ايران بهوجود آوردهاند.
غلامرضا جلالی، امروز شنبه ٢٧ فروردین ٩٠ در گفتوگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا) افزود: «مسئولان فنی و اجرايی بايد نسبت به نرمافزار اسکادای زيمنس که بستر فعاليت ويروس استاکسنت را فراهم کرده، پيگيری حقوقی انجام دهند.»
اسکادا (Supervisory Control And Data Acquisition) به نرمافزارهایی گفته میشود که کار نظارت و کنترل صنعتی را انجام میدهند.
وی گفته سازمان پدافند غير عامل، نهادی است که وظيفه هماهنگی برای ايجاد زيرساختهای غيرنظامی در مقابل حملات دشمنان و کاهش آسيب پذيری کشور را بر عهده دارد.
سازمان پدافند غیرعامل سال ۱۳۸۲ به دستور آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در ستاد کل نیروهای مسلح ایران تشکیل شد.
جلالی افزوده اگر ایران توانایی مقابله با استاکسنت را نداشت، این کرم میتوانسته «صدمات مالی و جانی زیادی» بهوجود آورد.
رئيس سازمان پدافند غيرعامل با «خصمانه» خواندن طراحی و نفوذدادن استاکسنت به زیرساختهای صنعتی ایران گفته است «اگر حمله آنها با موفقيت همراه میشد، امکان داشت در زيرساختهای پالايشگاهی و صنعتی، خطای صنعتی ايجاد و حوادث ناگواری به وجود بيايد.»
ایران سال گذشته تأیید کرد استاکسنت در سيستمهای صنعتی و تجهیزات هستهای این کشور نفوذ کرده است.
سرتیپ جلالی: اگر ایران توانایی مقابله با استاکسنت را نداشت، این ویروس میتوانست «صدمات مالی و جانی زیادی» بهوجود آورد
رئيس سازمان پدافند غيرعامل از «استاکسنت» بهعنوان «اولين جنگ سايبری» عليه ايران ياد کرده و افزوده: «متخصصان سايبری ايران نرم افزار ضدويروس استاکسنت را تهيه و دستگاههای آلوده را پاکسازی کردهاند و به نيروهای متخصص نيز آموزشهای لازم داده شده است.»
جلالی از «سايبر» بهعنوان «عرصه پنجم وقوع جنگ جهانی» نام برده و افزوده: «دولتهای بزرگ، برنامههای گستردهای را برای نفوذ و ضربهزدن به کشورهای مختلف از طريق آن تدارک ديدهاند.»
وی همچنین گفته است: «بررسی ها و تحقيقات ما نشان میدهد که منشأ ويروس استاکسنت به آمريکا و رژيم صهيونيستی (اسرائیل) باز میگردد.»
به گفته رئيس سازمان پدافند غيرعامل، هنگامی که استاکسنت به سيستم کامپيوتری نفوذ میکند، در مرحله اول کار «شناسايی» را انجام میدهد و در مرحله بعد اقدام به «ارسال گزارش از سيستم آلوده به مقصد مورد نظر» میکند.
جلالی افزوده مقصد نهايی اين گزارشها «رژيم صهيونيستی (اسرائیل) و ايالت تگزاس آمريکا» است.
سال گذشته کارشناسان اتمی روسيه که مجری راهاندازی نیروگاه هستهای بوشهر در جنوب ایران هستند، نسبت به وقوع يک فاجعه هستهای مشابه فاجعه چرنوبيل در اين نيروگاه هشدار دادند.
در آوريل ١٩٨٦ به دليل اختلال در عملکرد يکی از رآکتورها، نيروگاه هستهای چرنوبيل منفجر شد و علاوه بر کارکنان اين نيروگاه که به راديواکتيو آلوده شدند، حدود پنج ميليون نفر در کشورهای فنلاند، سوئد، نروژ، لهستان، بريتانيا و چند کشور ديگر نيز آسيب ديدند.
ديلیتلگراف چاپ لندن نيز چند ماه پيش نوشت که کارشناسان اتمی میگويند به دليل احتمال ايجاد اختلال در عملکرد نيروگاه هستهای بوشهر، ممکن است پس از راهاندازی اين نيروگاه در موعدد مقرر، خليج فارس دچار فاجعه شود اما ايران با «مغرضانه» خواندن اين گزارشها، خواهان راهاندازی نيروگاه بوشهر است.
با اين حال تحليلگران، دليل تأخير در آغاز به کار نيروگاه اتمی بوشهر را به تأثيرات استاکسنت بر تأسيسات هستهای مربوط میدانند.
در همین حال ٢٣ فروردین ٩٠ علیاصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس بينالمللی انرژی اتمی گفت «استاکسنت کوچکترين تأثيری بر فعاليتهای هستهای ايران نداشته است.»
سلطانيه در جمع خبرنگاران در دانشگاه خواجه نصير طوسی تهران گفت: «من به جرأت میگويم گزارشهای آژانس در رابطه با فعاليتهای هستهای ايران و تأسيسات و سانتريفيوژها حاکی از ادامه اين فعاليتها بدون هيچ مشکلی است.»
با سلام.
حافظ می فرمایند
….
نه من ز بی عملی در جهان ملولم و بس
ملالت علما هم ز علم بی عمل است
…
شاد باشید.
کاربر مهمان / 16 April 2011
شما که غرب را «متهم» می کنید که هیچ غلطی نمیتواند بکند، پس حالا چطور آنها اینهمه غلط می کنند. تا شماها سرکار باشید برای ایران غیر از مصیبت نیست که نیست. مرگ بر شما
کاربر مهمان / 17 April 2011
شما که ساز می زنید که آمریکا و اسراییل و غرب هیچ غلطی نمی توانند بکنند. پس سی و دوسال است که دروغ می گویید. خدا لعنت کند خمینی و آل هخمینی و اصحاب و انصار و پاسداران و جد و آبادش را که مارا بدین روز سیاه نشاند.
تهرانی از تهران / 17 April 2011