کاخ سفید به طور موقت از قراردادن سپاه در فهرست سیاه گروه‌های تروریستی عقب‌نشینی کرده‌است.

رویترز: طرح قراردادن سپاه در فهرست تروریستی در تعلیق

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، طرح قراردادن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی در کاخ سفید به دلیل هشدار مقام‌های نظامی و اطلاعاتی ایالات متحده فعلاً مسکوت مانده‌است.

یک مقام آمریکایی که نخواسته نامش فاش شود، در این رابطه به رویترز گفته که قراردادن سپاه پاسداران در فهرست تحریم‌ها باعث «بسته‌شدن هرگونه امکان گفت‌و‌گو بر سر هر چیزی با ایرانی‌ها» خواهد شد. منابع دیگر به این خبرگزاری گفته‌اند که مخالفان چنین اقدامی در نهادهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا نگران تضعیف جبهه‌های جنگ علیه گروه دولت اسلامی (داعش) در عراق و سوریه، مخالفت متحدان کلیدی ایالات متحده، دشوارشدن اجرای توافق هسته‌ای با ایران و از بین رفتن دورنمای هر رابطه دیپلماتیکی با تهران هستند.

همزمان با انتشار این اخبار، محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران نیز در مراسم شهدای وزارت خارجه گفته سپاه پاسداران بیشترین حمایت را از همسایگان در مقابل تروریسم داشته است و تحریم آن هیچ منفعتی برای آمریکا ندارد.

قراردادن سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمان‌های تروریستی به عنوان یک نیروی نظامی دولتی اقدامی بی‌سابقه قلمداد خواهد شد.

زمزمه‌های تحریم سپاه

پس از سرکارآمدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری میلیاردر و جمهوری‌خواه ایالات متحده، تنش‌ها بین واشنگتن و تهران بالا گرفت. ترامپ در فرمانی اجرایی ورود شهروندان هفت کشور عمدتاً مسلمان از جمله ایران را به بهانه بیرون‌ نگاه داشتن «تروریست‌ها» از خاک آمریکا منع کرد که کمی بعد از سوی یک قاضی فدرال موقتاً لغو شد.

همچنین آزمایش موشک‌های بالستیک از سوی ایران، به تحریم‌های بیشتر از سوی آمریکا انجامید. پس از این آزمایش، کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت که ایران را «رسماً زیر ذره‌بین» قرار داده و جیمز ماتیس، وزیر دفاع، دولت جمهوری اسلامی را «حامی شماره یک تروریسم» خواند. ترامپ نیز در توئیتی گفت که ایران «با آتش بازی می‌کند.»

در این میان برخی از خبرگزاری‌ها گزارش دادند که ممکن است دونالد ترامپ در یک دستور اجرایی دیگر سپاه پاسداران ایران را به طور کلی در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد و مشمول تحریم‌های مرتبط با این فهرست کند.

پیشتر، گروهی خاص از فعالان مخالف دولت ایران به دونالد ترامپ نامه‌ای نوشته بودند و در آن خواهان تحریم «سپاه» شده بودند. «شورای ملی مقاومت» نیز که نزدیک به «سازمان مجاهدین» محسوب می‌شود، در یک نشست در واشنگتن ادعا کردند که سپاه پاسداران چندین اردوگاه آموزش نظامی برای به گفته آنها «تروریست‌ها» در داخل ایران بر پا کرده و بار دیگر خواهان تحریم آن شدند.

به گزارش رویترز، طرح قراردادن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی «چندین هفته» در حال بررسی بوده و در ابتدا قرار بوده تا در ماه فوریه اجرایی شود. با این حال، منابع ناشناس رویترز گفته‌اند که این طرح هم‌اکنون دست‌کم به شکل موقت متوقف شده و شاید هرگز اجرایی نشود.

دونالد ترامپ در آخرین سخنرانی عمومی خود در نشست سالیانه اتحادیه محافظه‌کاران آمریکا ضمن دفاع از ایده‌های خود برای مقابله با تهدیدات خارجی، هیچ اشاره‌ای به ایران یا توافق هسته‌ای با این کشور نکرد.


بیشتر بخوانید