سخنگوی کميسر عالی حقوقبشر ملل متحد تأييد کرد که در حمله به اردوگاه اشرف توسط ارتش عراق، دستکم ۳۴ نفر کشته شدهاند.
به گزارش شبکه جهانی بیبیسی، روپرت کالويل، سخنگوی کميسر عالی حقوقبشر سازمان ملل، تأييد کرد که در جريان حمله به اردوگاه تبعيديان ايرانی توسط ارتش عراق، که در روز شنبه ١٩ فروردينماه جاری رخ داد، تعداد قابل توجهی کشته شدند.
اين نماينده سازمان مللمتحد گفته است بيشترين قربانيان اين حادثه توسط شليک گلوله کشته شدهاند و تنها سه نفر از آنان بر اثر برخورد با خودروهای ارتش عراق جان خود را از دست دادهاند.
پيش از اين اظهارات مستقل رسمی، خبرهای متفاوتی از تعداد کشتهشدگان اين واقعه منتشر شدهبود. علی غيدان، فرمانده نيروی زمينی ارتش عراق، تعداد جانباختگان اردوگاه اشرف در جريان اين درگيری را سه نفر اعلام کرده بود که به گفته وی هر سه نفر خود را به زير خودروهای ارتش عراق انداخته و کشته شدند. اما مجاهدين خلق میگفتند که در اين حمله بيش از ٣٠ نفر کشته و صدها نفر زخمی شدهاند. آنها اعلام کردند که هشت نفر از کشتهشدگان زن هستند.
سخنگوی کميسر عالی حقوقبشر سازمان ملل واقعه اردوگاه اشرف را «فاجعهای که انتظار رخ دادن آن میرفت» عنوان کرد
روپرت کالويل، واقعه اردوگاه اشرف را «فاجعهای که انتظار رخ دادن آن میرفت» عنوان کرد.
وی افزود: «ما میتوانيم تأييد کنيم که دستکم ۳۴ نفر در جريان اين حادثه، که هفته پيش در اردوگاه اشرف رخ داد، کشته شدند. از اين تعداد، ۲۸ جسد هنوز در اين اردوگاه میباشند و ما معتقديم شش جسد ديگر در بيمارستانهايی در عراق هستند.»
سخنگوی کميسر عالی حقوقبشر سازمان ملل گفت از اين اردوگاه در ماههای اخير حفاظتی نمیشد و «مدتی اين واهمه وجود داشت، که ممکن است حادثهای خيلی جدی از اين نوع پيش بيايد و اکنون نيز پيش آمده است.»
در پی حمله نيروهای نظامی دولت عراق به اردوگاه اشرف، سازمانهای مدافع حقوق بشر، از جمله عفو بينالملل ضمن محکوم ساختن اين اقدام خواهان بررسی يک هیأت مستقل از اين واقعه شدند.
کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا نيز طی بيانيهای اعلام کرد که همواره از دولت عراق خواسته است که به حقوق انسانی ساکنان اردوگاه اشرف احترام بگذارد و از به کارگيری خشونت پرهيز کند. در اين بيانيه از دو طرف خواسته شد که با «خويشتنداری» به دنبال يافتن راهحلی مسالمتآميز باشند.
سازمان گزارشگران بدون مرز نيز اعلام کرده بود که نيروهای نظامی عراق از ورود خبرنگاران به اردوگاه اشرف جلوگيری میکنند.
پس از حمله ارتش عراق به اردوگاه اشرف، حسن دانايیفر، سفير ايران در عراق روز چهارشنبه ۲۴ فروردين گفت ساکنان اين اردوگاه در صورت تمايل و نداشتن پرونده قضايی در عراق و ايران میتوانند به ايران بازگردند.
اردوگاه اشرف، پايگاه نظامی سازمان مجاهدين خلق ايران است که در فاصله ۱۰۰ کيلومتری بغداد و ۸۰ کيلومتری مرز ايران در شرق عراق قرار دارد.
اين اردوگاه در سال ۱۳۶۵ خورشيدی و پس از انتقال نيروهای اصلی سازمان مجاهدين خلق به عراق بنياد گذاشته شد.
پس از حمله نظامی ايالات متحده آمريکا به عراق در سال ١٣٨٢ اين پايگاه در اختيار نيروهای آمريکايی قرار گرفت و نيروهای مسلح آن خلع سلاح شدند. نيروهای عراقی از دی ماه سال ١٣٨٨ کنترل اين اردوگاه را دست گرفتهاند.
این همون سازمان مللی نیست که وقتی اسراییل یک و نیم ملیون انسان بی گناه را محاصره کرده بود و بر سرشان هزار و یک جور بمب می ریخت و به بی رحمانه ترین برخورد به ان ها حمله می کرد ساکت نشسته بود به عبارتی لال شده بود ولی حالا واسه یه عده تروریست ادم کش فوری امار میده واسشون نگرانه !
کاربر مهمان / 15 April 2011
عزیز من کشورشونه
میفهمید؟
کشورشونه!
میخواستید آمریکا اداره کل عراق رو بده دست مجاهدین؟
اشرف خاک عراقه
یه مدت برای صدام مفید بودید و مهمونش بودید حالا مهمونی تموم شده
شما دیگه کی هستید بابا!
یادتونه تو سرکوب مردم عراق هم با صدام بودید؟ حالا که صدام رفته انتظار دارید با گل و شیرینی پذیرایی بشید؟
کاربر مهمان / 15 April 2011
خون همشون گردن مريم رجويه (مسعود كه احتمالاً اون دنياست) اگر دستم به اين آدم برسه خوب ميدونم باهاش چي كار كنم . زنيكه ي خائن
کاربر مهمان / 15 April 2011
دست شون درد نکنه! ما هنوز داغدار جوانان مون هستیم که بدست صدام جانی و شریک و همدستش منافقین خائن وطن فروش پرپر شدن.
کاربر مهمان / 15 April 2011