حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی می‌گوید در ایران توسعه آموزش عالی بدون در نظر گرفتن نیازهای مهارتی و معرفتی صورت می‌گیرد.

به‌گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) حسین سلیمی ضمن بیان این موضوع گفت: «نوعی مدرک‌گرایی لجام‌گسیخته در جامعه ایجاد شده است؛ چرا که ارائه و کسب مدرک به هر قیمتی و بدون این‌که بدانیم در جامعه ما از لحاظ معرفتی و مهارتی چه نیازهایی وجود دارد، انجام می‌شود.»

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی از «مدرک‌گرایی تورمی» در عرصه آموزش عالی انتقاد کرد و گفت با ایجاد شاخه‌های فرعی در آموزش عالی این نظام‌ها و شاخه‌ها با مشکل اداری و اقتصادی مواجه شده و دانشگاه‌های بزرگ نیز با «صدها هزار دانشجو که مشخص نیست چه مهارتی را می‌آموزند» روبه‌رو شده‌اند.

به گفته او، در حال حاضر دانشگاه‌های برتر ایران هفت درصد بار آموزش عالی کشور را بر عهده دارند و ۶۰ درصد تولید علم توسط این دانشگاه‌ها انجام می‌شود.

این در حالی است که آمارهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان می‌دهند که نرخ بیکاری مردان فارغ‌التحصیل ۱۳درصد و زنان درس خوانده ۶۵.۵ درصد است. بر اساس این آمار، از مجموع ۶ میلیون و ۸۶ هزار مرد فارغ‌التحصیل دانشگاهی، ۳ میلیون و ۲۶۲ هزار نفر شاغل و تنها ۴۸۷ هزار نفر در جست‌و‌جوی شغل هستند. ۲ میلیون و ۳۳۶ هزار نفر کاملاً غیرفعال هستند.

از این رو در آذرماه سال جاری اعلام شد که وزارت علوم ایران قرار است رشته‌های دانشگاهی فاقد جذابیت برای بازار کار را از چرخه آموزش عالی حذف کند.

بیشتر بخوانید: