نسرين ستوده، وکيل دادگستری و فعال حقوق بشر زندانی در ايران، برنده جايزه ۲۰۱۱ انجمن قلم آمريکا شد.
به گزارش تارنمای کمپين بينالمللی حقوق بشر در ايران، اين جايزه در برنامه سالانه انجمن قلم در تاريخ ششم ارديبهشت ۱۳۹۰ در موزه تاريخ طبيعی شهر نيويورک اهدا میشود.
بنا بر این گزارش، این جایزه را شیرین عبادی، برنده ایرانی جایزه صلح نوبل به نمایندگی از خانم ستوده دریافت میکند.
کوآمه آنتونی آپيا، رييس انجمن قلم آمريکا گفته است: «نسرين ستوده نه تنها مظهر روح جايزه انجمن قلم/جايزه آزادی برای نوشتن باربارا گلداسميت است، بلکه مظهر روح اين سال استثنايی نيز هست.»
وی افزود: «به عنوان يک نويسنده، به عنوان يک فعال و به عنوان يک وکيل، او خود را وقف يک ايده ساده و نيرومند کرده است؛ اين اصل که حقوق تضمينشده توسط قانون مطلق هستند و متعلق به همگان میباشند. با تقديم اين جايزه، ما احترام خود را به او ادا میکنيم و همراه با ميليونها ايرانی که وی از حقوق آنها دفاع میکند، از افراد و دولتهای سراسر جهان میخواهيم تا در درخواست برای آزادی فوری وی به ما بپيوندند.»
جايزه انجمن قلم امريکا (جايزه جايزۀ آزادی برای نوشتن) هر سال به یک چهره بينالمللی که به دليل استفاده و يا دفاع از حق آزادی بيان مورد آزار قرارگرفته و يا زندانی شده، اهدا میشود.
مرکز انجمن قلم در آمريکا، بزرگترين مرکز از ۱۴۵ مرکز انجمن قلم بينالمللی است و قديمیترين سازمان حقوق بشری جهان و قديمیترين سازمان بينالمللی ادبی محسوب میشود.
لاری سيمز، مدير برنامۀ آزادی برای نوشتن، امروز در زمان اعلام جايزه در نيويورک «روحیه سازشناپذير نسرين ستوده را در مبارزه برای عدالت، تساوی و حکومت قانون در ايران» ستود.
نسرين ستوده از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ۱۱سال زندان تعزيری، ۲۰ سال ممنوعيت خروج از کشور و ۲۰ سال محروميت از وکالت محکوم شده است
لاری سيمز از دولت اوباما خواست تا مقامات ايرانی را تحت فشار بگذارد تا کشور خويش را با انقلاب حقوق بشری که سراسر خاورميانه را در بر گرفته است، همگام کنند و ستوده، يکی از «بارزترين سمبلهای اين ارزشهای جهانی در ايران را آزاد کنند.»
نسرين ستوده، وکيل حقوق بشر، هشتم شهريور ۸۹ پس از تفتيش منزل و دريافت اخطاريه به اتهام اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنيت کشور و تبليغ عليه نظام ملزم به معرفی خود به دادسرای اوين شد. وی در تاريخ ۱۳شهريور ۸۹ به اتهام اقدام عليه امنيت ملی در ايران، بازداشت شد و در طی مدت بازداشت خود به خاطر روند غيرقانونی بازداشت و رسيدگی به پروندهاش چندين بار دست به اعتصاب غذای بلند مدت زد.
نسرين ستوده پيش از بازداشت، بارها بهخاطر فعاليتهای حقوقیاش مورد تهديد قرار گرفته بود. وی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ۱۱سال زندان تعزيری، ۲۰ سال ممنوعيت خروج از کشور و ۲۰ سال محروميت از وکالت محکوم شده است.
با وجود گذشت هفت ماه از بازداشت وی و صدور حکم قضايی از سوی دادگاه، اين فعال حقوق بشر همچنان در بند ۲۰۹ زندان اوين است و به بند عمومی منتقل نشده است.
نسرين ستوده علاوه بر وکالت، در زمينه حقوق کودکان، با انجمن حمايت کودکان همکاری داشته و به مدت دوسال عضو هيئت مديريه اين انجمن بوده است. وی همچنين از فعالان کمپين يک ميليون امضا برای تغيير قوانين تبعيضآميز است.
ستوده همچنین دو هفته پیش برنده جايزه سال ۲۰۱۰ زنبق طلايی شهرفلورانس شد.
به گزارش سايت تغيير برای برابری، اين جايزه از سوی شورای شهر فلورانس به طور مشترک به نسرين ستوده و پدرماريوبارتولينی، فعال حقوق بشر در پرو اهدا شده است.
شورای شهر فلورانس در اطلاعيهای با اشاره به فعاليتهای نسرين ستوده در «مخالفت با تبعيض قانونی عليه زنان، پذيرفتن وکالت کودکان زير ۱۸ سال محکوم به اعدام و تلاش برای برابری حقوقی زن و مرد در ايران»، اين فعاليتها را دليل اهدای جايزه زنبق طلايی به وی اعلام کرده است.
جايزه زنبق طلايی هر دو سال يک بار به به افراد يا سازمانهايی اهدا میشود که «گامهايی شايسته در پيشبرد و برقراری صلح و دفاع از حقوق بشر برداشتهاند و در اين راه با آسيب و آزار هم رو به رو بودهاند.»
باید صبر کرد تا ببینیم آمریکا برای آقای روستائي که به دلیل شکنجه روانی
مجبور به خور سوزی شد ، جایزه ای خواهد داد؟
ظاهرا حقوق بشر در دو نسخه پیش نویس شده است ، آنهائي که در داخل
ایران هستند و عده دیگری که در خارج از ایران هستند.
آنهائي که صرفا به دنبال حقوق مدنی و انسانی و یک زندگی شرافتمندانه بدون
دخالت در امور سیاسی هستند و آنهائيکه نانشان را از طریق سیاسی تامین
می کنند و حقوقهای بشری روش تامین امور زندگیشان است.
اگر مرحوم روستائي بعد از آن همه بی عدالتی و شکنجه یک عمل انتقامی انجام
داده بود نظرات بکجا متمرکز میشد ؟
امید است که افرادی همچون خانم ستوده که جایزه های رنگ وارنگ از کشورهای
دوست ایران مثل آمریکا که در طول تاریخ حامی منافع ایران و ایرانیان بوده اند و ایران
را به عوج قدرت رسانده اند نگذارنند خون آقای روستائي بهدر برود .
نباید فراموش کرد که ارزش جان و حق او مثل جان و حق سایر افرادی است که
سر نیزه گروهای مخالف و حقوق بشری است.
josr / 14 April 2011