مولوی نورالعزيز، والی خودخوانده گروه طالبان برای ولايت قندوز در شمال افغانستان با ۵۰ تن از افراد مسلح زير فرماناش به دولت افغانستان تسليم شد.
اين مقام ارشد طالبان و افرادش روز دوشنبه ۲۲ فروردين، وارد شهر قندهار در جنوب افغانستان شدند و در يک مراسم رسمی اسلحه و مهماتشان را بر زمين گذاشتند و اعلام کردند که ديگر عليه دولت افغانستان نخواهند جنگيد.
توريالی ويسا، والی قندهار در اين مراسم گفت که دولت افغانستان حاضر است زمينه يک زندگی عادی را برای مولوی نورالعزيز و افرادش فراهم سازد.
ژنرال محمد نعيم مؤمن، رئيس اداره امنيت ملی قندهار، پيوستن اين مقام ارشد طالبان و افرادش به دولت اين کشور را گامی به سوی تحکيم برنامه صلح خواند و گفت آنها اکنون میتوانند همراه با نيروهای امنيتی افغان در تأمين امنيت افغانستان اقدام کنند.
مولوی نورالعزيز، نيز طی سخنانی ادامه جنگ مسلحانه بر عليه دولت افغانستان را «بيهوده» و باعث «ويرانی» اين کشور خواند.
طی دو ماه گذشته این سومین گروه از شبهنظامیان طالبان است که در قندهار؛ زادگاه ملاعمر، رهبر طالبان، به دولت میپيوندد
وی گفت: «از طريق رسانهها دعوت حامد کرزی، رئيس جمهور و ديگر مقامات کشور از طالبان مبنی بر کنارگذاشتن اسلحه و آغاز يک زندگی صلحآميز را شنيدم و به کمک مقامات محلی قندهار زمينه برای پيوستن من به دولت فراهم شد.»
اين مقام ارشد پيشين طالبان، پاکستان را متهم کرد که برای بهدست آوردن منافع خود، جنگ را در افغانستان گرم نگه داشته و مردم افغانستان را به جنگ تشويق میکند.
طی دو ماه گذشته اين سومين گروه از شبهنظاميان طالبان است که در قندهار؛ زادگاه ملاعمر، رهبر طالبان، با کنار گذاشتن فعاليتهای مسلحانه پشتيبانی خود را از دولت افغانستان اعلام میکند.
در يک سال گذشته فشارهای نظامی نيروهای خارجی و افغان بر طالبان در جنوب افغانستان، بهويژه قندهار که از مراکز عمده زير نفوذ شورشيان شناخته میشود، رو به افزايش بوده است.
ژنرال ژوزف بلاتز، سخنگوی نظاميان بينالمللی در افغانستان گفته است آنها برای آوردن شورشيان به پای ميز مذاکره و صلح به فشار نظامی ادامه خواهند داد.
به گفته وی «عمليات نظامی بر عليه شورشيان مؤثر بوده است و اکنون طالبان در تأمين اسلحه و مهمات جنگی مورد نياز خود دچار مشکل شده است.»
ژنرال بلاتز با ابراز اميدواری نسبت به ادامه اين راهبرد افزود: «نيروهای بينالمللی به تأمين امنيت و ثبات در افغانستان و برقراری صلح در اين کشور متعهد هستند و در همين راستا از برنامههای صلحجويانه دولت افغانستان با شورشيان حمايت میکنند.»
دولت افغانستان بهتازگی شورای عالی صلح را ايجاد کرده است تا زمينه صلح با گروههای شورشی را فراهم سازد اما اين تلاشها از سوی طالبان که عمدهترين گروه شورشی بهشمار میروند بهطور رسمی مورد پذيرش قرار نگرفته است.