در پی اظهارات سخنگوی کاخ سفید مبنی بر درخواست دونالد ترامپ از روسیه برای بازگرداندن کریمه به اوکراین، مقامات روسیه واکنش تندی نشان دادند.

پلاکاردی در مسکو در نخستین سالگرد الحاق کریمه به روسیه
پلاکاردی در مسکو در نخستین سالگرد الحاق کریمه به روسیه

به‌گزارش آسوشیتدپرس، ویاچسلاو وولودین، رئیس مجلس دومای روسیه چهارشنبه ۱۵ فوریه / ۲۷ بهمن در این‌باره گفت: «کریمه بخشی از روسیه است. هرگونه اظهارنظری درباره جدایی کریمه از روسیه به‌منزله نقض تمامیت ارضی ماست.»

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز به خبرگزاری اینترفاکس گفته است که مسکو کریمه را پس نخواهد داد.

کریمه تا پیش از سقوط ویکتور یانوکوویچ، رئیس‌جمهور پیشین اوکراین بخشی از آن کشور به شمار می‌رفت. این شبه‌جزیره در زمستان ۲۰۱۴ در یک همه‌پرسی ضمیمه روسیه شد. بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا الحاق کریمه به روسیه را به‌رسمیت نشناخته‌اند.

شون اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید سه‌شنبه ۱۴ فوریه / ۲۶ بهمن در نشست هفتگی خود اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری آمریکا گفته است از دولت روسیه درخواست می‌کند که خشونت‌ها در اوکراین را کاهش دهد و کریمه را به اوکراین بازگرداند.

ویاچسلاو وولودین چنین اظهاراتی را برخلاف سخنان ترامپ در دوران کارزار انتخاباتی‌اش دانست که خواهان بهبود روابط با روسیه بود.

ویکتور اوسروف سناتور روسیه نیز تأکید کرد که «کریمه قابل مذاکره نیست.»

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه بارها تأکید کرده بود که با روی کار آمدن ترامپ امیدوار است که روابط تیره دو کشور رو به بهبودی برود. سخنان سخنگوی ترامپ این امیدواری از سوی مسکو را کاهش می‌دهد. لئونید سلوزکی، از سیاستمداران عرصه خارجی روسیه گفت: «ما با تمام علاقه‌ای که به اظهارات سازنده ترامپ داشتیم خیلی زود بر این باور شدیم که او طرفدار روسیه است در حالی‌که او طرفدار آمریکاست.»

در آغاز ماه فوریه، کمی پس از روی کار آمدن ترامپ در آمریکا، نیکی هالی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، روسیه را به‌دلیل از سرگیری درگیری‌های نظامی در شرق اوکراین به‌شدت مورد انتقاد قرار داد و گفت آمریکا می‌خواهد تحریم‌ها علیه روسیه در ارتباط با الحاق کریمه به این کشور را حفظ کند. او افزود تحریم‌ها تا زمانی برقرار خواهند ماند که «روسیه کنترل کریمه را به اوکراین بازگرداند.»

ترامپ در حال حاضر به‌دلیل ارتباط مشاور پیشین‌اش، مایکل فلین با روسیه قبل از روی کار آمدنش، زیر فشار قرار دارد. فلین پس از آن‌که روشن شد در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما با سرگئی کیسلیاک، سفیر روسیه در آمریکا تلفنی درباره تحریم‌ روسیه گفت‌وگو کرده و بعد اطلاعات غلطی در این‌باره داده است، در روز دوشنبه ۱۳ فوریه ۲۵ بهمن از سمت خود استعفا داد.

روز سه‌شنبه ۱۴ فوریه / ۲۶ بهمن نیویورک تایمز و شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش دادند که همکاران ترامپ سال گذشته میلادی در زمان کارزار انتخاباتی او تماس‌های مکرری با عوامل اطلاعاتی روسیه داشته‌اند. اف‌بی‌آی، پلیس فدرال آمریکا در این‌باره تحقیق می‌کند. دولت آمریکا داشتن چنین تماس‌هایی را تکذیب کرده است.

بیشتر بخوانید: