سام محمودی سرایی، دبير سرويس کتاب روزنامه شرق که دهم اسفند سال ۱۳۸۹ بازداشت شده است، از نظر جسمی و روحی دارای وضعیتی «وخيم و نگران‌کننده» است.

بنا به گزارش رسیده به رادیو زمانه، وضعيت اين روزنامه‌نگار که از «مشکل مزمن ميگرن و دستگاه گوارش» رنج می‌برد در زندان «وخيم‌تر» شده است.

وی به دلیل بیماری باید از مصرف برخی غذاها خودداری و داروهایش را نیز به‌طور مرتب استفاده کند اما در زندان این موضوع رعایت نمی‌شود.

سام محمودی از زمان بازداشت تاکنون از ملاقات حضوری محروم بوده و تنها چند بار توانسته با خانواده‌اش تماس تلفنی بگيرد. قاضی سان‌ياری که پرونده وی را در شعبه هشتم دادياری دادگاه انقلاب بر عهده دارد با وجود اين‌که سام محمودی ممنوع‌الملاقات نيست اما با ملاقات حضوری وی مخالفت می‌کند.

«تبليغ عليه نظام و توهين به رهبری»، سرودن ترانه «من اعتراف می‌کنم …» و «داشتن کتاب آيات شيطانی اثر سلمان رشدی» از جمله اتهامات وی اعلام شده است

اين روزنامه‌نگار هم‌اکنون در بند قرنطينه زندان اوين به‌سر می‌برد.

وی در تماس‌های تلفنی‌اش از وضعيت روحی نامناسبی برخوردار بوده است. سام محمودی در اين تماس‌ها گفته که نگران است دادگاه برای وی حکم سنگينی صادر کند.

«تبليغ عليه نظام و توهين به رهبری»، سرودن ترانه «من اعتراف می‌کنم …» و «داشتن کتاب آيات شيطانی اثر سلمان رشدی» از جمله اتهامات وی اعلام شده است.

با اين حال سام محمودی در بازجويی‌ها گفته قصد داشته در سالروز صدور حکم مرگ سلمان رشدی از سوی آيت‌الله خمينی، ويژه‌نامه‌‌ای منتشر کند و به همين دليل کتاب آيات شيطانی را تهيه کرده تا درباره آن نقد بنويسد.

از سویی دیگر منزل این روزنامه‌نگار که استیجاری بوده تا دو هفته دیگر باید تخلیه شود و صاحب‌خانه به دلیل اتفاقی که برای این روزنامه‌نگار رخ داده، حاضر به تمدید قرارداد خانه نشده است. در همین حال صاحب‌خانه گفته است که مبلغ رهن خانه را تنها به سام محمودی تحویل می‌دهد. به همین دلیل همسر وی نیز تحت فشار قرار دارد.

اين روزنامه‌نگار در رويدادهای شش دی‌ماه سال ۸۸ نيز بازداشت شده بود و در تاريخ ۲۱ بهمن‌ همان سال به قيد وثيقه ۳۰۰ ميليون تومانی از زندان آزاد گرديد.

تعداد زیادی از روزنامه‌نگاران در جریان وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته ایران بازداشت شدند که تعدادی از آن‌ها پس از چند ماه حبس آزاد شدند و گروهی همچنان در زندان به‌سر می‌برند.

سازمان گزارشگران بدون مرز آذرماه گذشته در بيلان سال ۲۰۱۰ آزادی مطبوعات در جهان اعلام کرد که ايران با ٣٠ روزنامه‌نگار تبعيدی بيشترين تعداد فرار روزنامه‌نگاران را دارد.