کشورهای شورای همکاری خليج فارس اظهار اميدواری کردند که با علی عبدالله صالح بر سر کنار کشيدن او به توافق برسند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه چنين درخواستی را شيخ حامد، نخست‌وزير قطر اعلام کرد.

کشورهای شورای همکاری خليج فارس شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرين، کويت، عمان و قطر می‌باشند که پيشنهاد مذاکرات ميان حکومت يمن و مخالفان در رياض را داده‌اند.

سه روز پيش شورای همکاری خليج فارس از دولت يمن و مخالفان آن دعوت کرد تا در نشستی در عربستان برای پايان بخشيدن به بحران اين کشور شرکت کنند.

محمدالسالم الصباح، وزير امور خارجه کويت به رويترز گفت: «اين پيشنهاد بعد از نشست شورای همکاری در رياض مطرح گرديد.»

موج خشونت‌های دو روز گذشته در حديده و صنعا، ۲۵ کشته به‌جا گذاشته است

ابوبکر قربی، وزير امور خارجه يمن از اين تصميم استقبال کرد و گفت که دولت اين کشور آماده شرکت در اين نشست است.

کشورهای شورای همکاری خليج فارس نگرانی عميق خود را از اوضاع اين کشور فقير عربی اعلام کرده‌اند.
 

به گزارش آسوشيتدپرس، روز گذشته ده‌ها هزار تن از مخالفان حکومت يمن بار ديگر در شهرهای تعز، دومين شهر مهم يمن، و عدن در جنوب اين کشور به خيابان‌ها آمده و خواستار برکناری علی عبدالله صالح، رئيس جمهوری يمن شدند.

اين تظاهرات در پی کشته شدن يکی از مخالفان در روز سه‌شنبه در تعز انجام شد. موج خشونت‌های دو روز گذشته در حديده واقع در کنار دريای سرخ و صنعا، پايتخت اين کشور، ۲۵ کشته به‌جا گذاشته است.
 

روز گذشته همچنين مراکز تجاری، مغازه‌ها و بانک‌های تعز، به دليل اعلام اعتصاب عمومی باز نبودند. تنها در اين شهر، در روز دوشنبه گذشته، بر اثر حمله نيروهای حکومتی به تظاهرات مخالفان ۱۶ نفر کشته شدند.

علی عبدالله صالح پيش از اين اعلام کرده بود که در صورت ارائه يک نقشه قابل قبول برای انتقال قدرت، حاضر است تا پايان سال استعفا کند اما مخالفان معتقدند که رئيس جمهور يمن تنها می‌خواهد با اين اظهارات خود زمان بيشتری را بخرد.

مخالفان حکومت پيشنهاد برکناری صالح و گرفتن قدرت توسط معاون وی را دارند تا بتواند تدوين يک قانون اساسی تازه و برگزاری انتخابات آزاد را تضمين کند.

در واشنگتن، مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا اعلام کرد که اين کشور به «رايزنی‌های فشرده» خود با حکومت يمن و مخالفان ادامه می‌دهد.

از آغاز اعتراضات خيابانی در يمن از ۱۱ فوريه سال جاری تاکنون ۱۲۰ نفر کشته شده‌اند که ۵۲ نفر از آنان در خشونت‌های روز جمعه ۱۸ مارس جان خود را از دست دادند.

علی عبدالله صالح، از ۳۲ سال پيش تاکنون حکومت اين کشور را در دست دارد.