«جنگ کلمات» میان تهران و واشنگتن بالا گرفته است، ستیزی که میتواند از محدوده حرف فراتر رود، و وجه عملی مستقیمی بیابد آن هم حتا به صورت رویارویی نظامی.
دونالد ترامپ هفته پیش به جمهوری اسلامی پس از آزمایش موشکی تازه در ایران «هشدار» داد و سیاست تحریم شرکتها وافراد وابسته به دولت ایران را تشدید کرد. از طرف دیگر مقامات در تهران اظهار داشتند که به هیچ وجه قصد متوقف کردن برنامه موشکی خود را ندارد .
در تهران، تظاهرکنندگان روز جمعه در تظاهرات حکومتی به مناسبت سالگرد انقلاب با پلاکارد های «مرگ بر آمریکا» و عبور از روی تصاویر دونالد ترامپ به سوی میدان آزادی راه پیمایی کردند .در این تظاهرات حسن روحانی گفت : «ایرانی ها کاری خواهند کرد که آن ها که ملت ما را تهدید می کنند از کرده پشیمان شوند.» روز جمعه دونالد ترامپ با لحن شدید تری ایران را خطاب قرارداد و به حسن روحانی «هشدار» داد که «مراقب عباراتی که برزبان میآورد باشد».
گفتوگو با امیر طاهری و مهرداد خوانساری
« جنگ کلمات » میان تهران و واشنگتن چه سمت و سویی دارد؟ این پرسش و پرسش های دیگر را با دو کارشناس سیاسی امیر طاهری و مهرداد خونساری در میان گذاشتهایم:
- بنابر برخی ارزیابیها جمهوری اسلامی در مقابل آمریکا محتاط و خویشتندار شده است. آیا چنین است؟
- آیا دیگر مشخص شده است که ترامپ چه سیاستی در قبال ایران خواهد داشت؟
- آیا این درست است که میگویند سیاست نهایی ترامپ در قبال ایران پس از دیدار با نتانیاهو مشخص خواهد شد؟
بشنوید:
همیشه مشاجرات بین جمهوری اسلامی و دیگر کشورها بخصوص امریکا نشان داده است که طرفین در حال مذاکره برای دستیابی به توافق هستند رجزخوانی های طرفین هم به همین مناسبت بالا گرفته تا بتوانند در مذاکرات امتیازات بیشتری جمع آوری کنند البته گاهی ممکن است همین رجزخوانی ها سبب عمیق شدن اختلافات هم بشود اما سوابق این مذاکرات نشان میدهد که جمهوری اسلامی هر امتیازی که امریکائی ها بخواهند می دهد بجز دخالت در امور حقوق بشر و ابزار سرکوب شهروندان خودش را هیچگاه وارد بده بستانهای مذاکرات نخواهد کرد و برای امریکائی ها هم اهمیتی ندارد از اینرو تنها یک موضوع برای غرب و امریکا نگران کننده است و آن مشروعیت جمهوری اسلامیست که به شدت خزذناک شده است این تنها پاشنه ی آشیل جمهوری اسلامیست که ممکن است شرکای امریکائی را وادار کند یک خمینی دیگر با ۱۰۰ میلیون دلار دیگر عازم ایران کند مذاکره کننده ها باید فقط نشان دهند که کماکان ایران جزیره ی آرامش خواهد ماند . همین و بس .
فرهاد - فریاد / 13 February 2017
بله از مشکلات و بدبختی های دیگر ملت ایران، همین جنگ لفظی است، این جنگ لفظی که گاه شبیه چنگ زرگری می شودف اخر سر به زیان ملت ایران تمام می شود، این فضا ایده ال تندروهای اوصول گرا/محافظه کار است که سرکوب تشدید کنندف امریکایی ها با این کراشان و حرف های بی عملشان تنها ضربه بیشتر به ملت ایران می زنند، یا عمل کنند و یا بهتر است ساکت باشند.
ملت ایران حمایت غملی می خواهد در مبارزه با نظام استبدادی و ظالم فاسد و نه جنگ لفظی!
تندورهای جناح موسوم به اصول گرا/محافظه کار- که متاسفانه خامنه ای و دربارش در بست در حکایت انهاست-به شدت از این مراسم انتقاد می کنند و دارند منافع ملی را فدای رقابت جناحی شان می کنند! این سندی دیگر از اصلاح ناپذیربودن انهاو دلیلی دیگر بر اینکه نظریه براندازی نظام اصالت دارد. باز اثبات می شود امیدی به اصلاح و تغییر رفتار و منش این نظام استبدادی و ظالم و فاسد نیست!
https://www.radiozamaneh.com/324343
نسل حیران / 13 February 2017