قاسم شعله‌سعدی، استاد دانشگاه تهران و نماينده شيراز در مجلس سوم و چهارم، بازداشت شد.

به گزارش تارنمای رسمی شعله‌سعدی، وی يکشنبه ۱۴ فروردين جاری در راه بازگشت از شيراز، در فرودگاه مهرآباد تهران بازداشت و به زندان اوين منتقل شده است.

علت بازداشت اين استاد دانشگاه هنوز اعلام نشده است. قاسم شعله‌سعدی استاد حقوق و روابط بين‌الملل دانشگاه تهران است.

وی در سال ۱۳۸۱ طی نامه‌ای سرگشاده، شديداً از عملکرد آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران انتقاد کرده بود. شعله‌سعدی پس از انتشار اين نامه بازداشت و پس از ۳۶ روز آزاد شد.

شعله سعدی در اين نامه خطاب به آيت‌الله خامنه‌ای نوشته بود: «لااقل از دوم خرداد ۷۶ حضرت‌عالی رأی اعتماد ملت ايران را از دست داده‌ايد.»

وی خطاب به رهبر جمهوری اسلامی ايران افزوده بود: «جناب‌عالی از بدو جنبش اصلاح‌طلب ايران (سال ۱۳۷۶) با آن سرسختانه مخالفت کرديد. مطبوعات مستقل را پايگاه دشمن خوانديد و دادگستری، گوش به فرمان به صرف موضع‌گيری شما، حجت را بر خود تمام ديد و مبادرت به بستن فله‌ای آن‌ها نمود.»

در ارديبهشت سال ۱۳۷۹ پس از انتقاد آيت‌الله خامنه‌ای از وضعيت مطبوعات، ده‌ها نشريه در ايران توقيف شدند.

اين استاد دانشگاه در بخش ديگری از اين نامه نوشته بود: «مجلس اصلاحات (مجلس ششم) را به منفعل‌ترين شکل ممکن درآورديد و علاوه بر موانع متعدد بر سر راه قانون‌گذاری آن و نفی مصونيت پارلمانی و تعقيب و محکوميت و بازداشت بعضی از نمايندگان، به صراحت تهديد کرديد که در مقابل رئيس‌جمهور (محمد خاتمی) و نمايندگان مجلس می‌ايستيد. مگر رئيس‌جمهور و نمايندگان مجلس با رأی مستقيم اکثريت قاطع مردم ايران انتخاب نشده‌اند؟ مگر آن‌ها تبلور ملت ايران نيستند؟ و مگر مقابله با آن‌ها مقابله با ملت بزرگ ايران تلقی نمی‌شود؟ آيا شما در مقابل ملت عظيم‌الشأن ايران می‌ايستيد؟ اين است سزای ملتی که بيش از ۲۳ سال سنگر جهاد و تحمل را رها نکرده است؟ اين است معنی مردم‌سالاری دينی؟ اين است معنی آزادی در شعار محوری استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی؟»

وی در پايان اين نامه از آيت‌الله خامنه‌ای خواسته بود تا به جای «واکنش ناشی از توهم توطئه»، کلامش را «منصفانه» بررسی کند و نسبت به هر مقدارش که «حق» است، «تسليم» شود.

شعله‌سعدی در سال ۱۳۸۸ برای دهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوری ایران نيز کانديدا شد اما شورای نگهبان «صلاحيت» وی را رد کرد.