یکی از پرحاشیهترین جشنوارههای فیلم فجر سرانجام برگزیدگانش را اعلام کرد: فیلم «ماجرای نیمروز» ساخته محمد حسین مهدویان سه سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین طراحی صحنه و لباس، بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی را به دست آورد.
این فیلم روایتیست پرحادثه از درگیری مأموران اطلاعاتی با طرفداران و اعضای سازمان مجاهدین خلق در سالهای دهه ۱۳۶۰ از دریچه چشم مأموران اطلاعاتی و بر اساس قهرمانسازی از آنها بر گرته فیلمهای اکشن در سینمای جهان. عشق سرکوبشده و پنهانی یک مأمور اطلاعاتی به نام حامد به دختری به نام سهیلا از طرفداران مجاهدین خلق چاشنی عاطفی فیلم است.
فیلم «فراری» به کارگردانی علیرضا داودنژاد نیز جایزههای صدابرداری، نقش اول مرد، فیلمنامه و جایزه ویژه هیات داوران را دریافت کرد. همچنین «بدون تاریخ، بدون امضا» سیمرغهای بلورین صداگذاری، موسیقی، کارگردانی و بازیگر مکمل مرد را به دست آورد.
فیلم سینمایی «رگ خواب» ساخته حمید نعمتالله سیمرغهای بازیگر نقش اول زن، عکس و جلوههای ویژه میدانی را دریافت کرد. فیلم سینمایی «ویلاییها» به کارگردانی منیر قیدی جوایز جلوه ویژه بصری، بازیگر مکمل زن و استعداد درخشان را به دست آورد. «تابستان داغ» هم دو سیمرغ تدوین و فیلمبرداری را از آن خود کرد.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران از مهمانان ویژه سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر بود.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن به ثریا قاسمی برای فیلم «ویلاییها» اهدا شد. این فیلم درباره زندگی همسران فرماندهان جنگ ایران و عراق است.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد به محسن تنابنده برای «فراری» رسید.
در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر برای نخستین بار دو سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن اهدا شد. لیلا حاتمی برای «رگ خواب» و مریلا زارعی برای «زیر سقف دودی» جوایز این بخش را دریافت کردند.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به کامبوزیا پرتوی برای نگارش فیلمنامه «فراری» تعلق گرفت.
هیأت داوران جایزه ویژهاش را به علیرضا داودنژاد کارگردان فیلم «فراری» اهدا کرد. او در سخنانی از سیاستهای صدا و سیمای جمهوری اسلامی انتقاد کرد.
وحید جلیلوند هم که به خاطر فیلم «بدون تاریخ بدون امضا» سیمرغ بهترین کارگردانی دریافت کرد، در سخنانی با انتقاد از عملکرد صداوسیما به همکارانش ادای احترام کرد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم هم به محمود رضوی برای تهیهکنندگی فیلم «ماجرای نیمروز» اهدا شد.
شماری از سینماگران به نحوه داوریها اعتراض کرده بودند. حجتالله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی ایران هم وعده داده بود که بعد از پایان جشنواره فیلم فجر کمیتهای برای بررسی آسیبهای این جشنواره سینمایی تشکیل شود.
بیشتر بخوانید:
صادق زیباکلام، این منتقد شجاع، گفت و گویی با علی معلم درباره این فیلم و سینمای این چنین کرده، لینکش در فیسبوکش موجود است.پیشنهاد می شود کلیپ کوتاهش ببنید.
وی به شدت انتقاد کرده و حتی گفته از حق الناس مالیاتی که می دهد راضی نیتس به ساختن این فیلم!
رُک کلام / 10 February 2017