روزنامه گاردين خبر داد که نماينده فرستاده دولت ليبی در مورد آينده معمر قذافی و محل اقامت احتمالی وی، در حال مذاکره با بريتانيا است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، گاردين نوشته است در اين مذاکرات محمد اسماعيل، مشاور سيفالاسلام پسر معمر قذافی شرکت دارد.
گاردين با استناد به يک «منبع وزارت امور خارجه» اين خبر را منتشر کرده و آورده است که در دو هفته اخير چندين ديدار ميان نمايندگان بريتانيا و دولت ليبی برگزار شده است.
وزارت امور خارجه بريتانيا تا کنون در مورد اين خبر گاردين واکنشی نشان نداده است.
در همين حال آنتونيو گوتهرس، کميساريای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در ديداری از قاهره وضعيت ليبی را «ناگوار» عنوان کرد.
نزديک به ۴۰۰ هزار نفر به دليل درگيریهای نظامی در ليبی به تونس و مصر پناه آوردهاند. همچنين در حال حاضر بسياری از مردم در حال فرار از ليبی هستند.
به گفته گوتهرس، آوارگان «در شرايطی تأسفبار» در ميان نيروهای نظامی حکومتی و نيروهای شورشيان قرار دارند.
وی گفت رساندن فوری کمکهای انسانی به اين آورگان «مطلقأ ضروری» است.
نبردهای نظامی ميان شورشيان و حکومت معمر قذافی که ۴۲ است قدرت را در دست دارد، نزديک به يک ماه و نيم است که همچنان ادامه دارد.
ژنرال کانادايی چارلز بوچارد، فرمانده نيروهای ناتو در ليبی اظهار داشت که گزارشهای رسانهها در مورد بمبارانهای ناتو در ليبی را مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
جيووانی مارتينلی، يک مقام ارشد روحانی (مسيحی) در طرابلس، بر اساس اطلاعات شاهدان عينی گزارش داده بود که در مناطق مختلف پايتخت ليبی دستکم ۴۰ نفر توسط بمباران ناتو کشته شدهاند.
ناتو به شکل رسمی و کامل از روز گذشته فرماندهی کليه عملياتهای نظامی نيروهای بينالمللی را بر عهده گرفته است.
در شرق ليبی نبرد شورشيان با نيروهای دولتی اين کشور بر سر تصاحب بندر نفتخيز برگا همچنان ادامه دارد.
شاهدان عينی به خبرگزاری فرانسه گفتهاند اين که چه نيرويی کنترل برگا را در دست گرفته است بر کسی روشن نيست.
چندين جنگنده هوايی بارها در اين منطقه به پرواز درآمدهاند. شاهدان عينی از پنج انفجار خبر دادهاند اما هدف اين حملات مشخص نشده است.
حکومت سرهنگ معمر قذافی در ليبی از ۱۵ فوريه درگير شورشهای مردمی است و حمله هوايی ائتلاف بينالمللی به منظور «حمايت از شهروندان ليبی» و ايجاد منطقه پرواز ممنوع، از سوی شورای امنيت سازمان ملل به تصويب رسيد و به اجرا در آمد.
اين حمله که با رهبری فرانسه، بريتانيا و آمريکا صورت گرفت اکنون زير پوشش ناتو انجام میشود.