علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران گفت آن‌چه در رويدادهای کشورهای عربی برای غرب اهميت دارد نفت و منافع شرکت‌های تجاری آن‌هاست.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران درباره رخدادهای کشورهای عربی اظهارنظر کرد.

وی «آشکارسازی عدم صداقت آمريکا» را يکی از «دستاوردهای مهم» جنبش‌های کشورهای عربی دانست.

لاريجانی گفت: «غرب و به‌ويژه آمريکا با شعار دموکراسی‌خواهی و حمايت از حقوق بشر بخشی از افکار عمومی را فريب می‌دادند، حالا مشخص شده آن‌چه اهميت دارد نفت و منافع شرکت‌های تجاری آن‌هاست.»

رئيس مجلس ايران همچنين گفت: «آمريکا نتوانسته در هيچ يک از اين کشورها موفقيت مهمی کسب کند، البته آن‌ها تلاش گسترده‌ای را انجام می‌دهند تا اين حرکت‌های مردم را منحرف يا متوقف کنند.»

وی افزود: «جالب است آن‌ها در شورای امنيت در حمايت از مردم ليبی قطعنامه صادر می‌کنند و حملات گسترده نظامی به حکومت ليبی انجام می‌دهند، اما در بحرين، برعکس عمل می‌کنند به ارتش سعودی و برخی کشورهای عربی دستور می‌دهند که برای حمايت از حکومت به آن کشور وارد شوند.»

علی لاريجانی تصميم شورای امنيت سازمان ملل مبنی بر حمله هوايی به ليبی را «سناريويی شبيه به سناريوی عراق» دانست و افزود آمريکا و متحدان‌اش می‌خواهند «زيربناهای ليبی را نابود کنند»، بخشی از ليبی را تحت کنترل خود درآورده و به «ذخاير عظيم» آن مسلط شوند.

وی گفت در اين زمينه باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا و جرج بوش، رئيس جمهور پيشين اين کشور فرقی با هم ندارند.

حکومت سرهنگ معمر قذافی در ليبی از ۱۵ فوريه درگير شورش‌های مردمی است و حمله هوايی ائتلاف بين‌المللی به منظور «حمايت از شهروندان ليبی» و ايجاد منطقه پرواز ممنوع، از سوی شورای امنيت سازمان ملل به تصويب رسيد و به اجرا در آمد.

اين حمله که با رهبری فرانسه، بريتانيا و آمريکا صورت گرفت از چند روز پيش به اين سو زير پوشش ناتو قرار گرفت.

لاريجانی در بخش ديگری از سخنان خود به رويدادهای بحرين اشاره کرد و ادعای دولت بحرين مبنی بر دخالت جمهوری اسلامی ايران در وقايع اين کشور را رد نمود.

وی گفت: «ما از مظلوم حمايت می‌کنيم مگر حمايت ما از حماس چيزی جز اين است. حماس عرب و سنی است ولی ما از آن‌ها حمايت کرده و می‌کنيم. اين حمايت‌ها صرفا جنبه‌ معنوی دارد.»

رئيس مجلس ايران افزود: «چرا حکومت بحرين به جای توجه به حرف‌های مردم‌اش از اتومبيل ارتش کشورهای بيگانه کمک گرفته است. برای حکومت بحرين بسيار بد است که کشورها و نيروهای ضداسراييلی را متهم می‌کند؛ مگر آن‌ها مورد حمايت اسراييل هستند که اين‌گونه سخن می‌گويند.»

دولت بحرين که با تظاهرات اعتراض‌آميز مخالفان حکومت روبه‌رو است؛ دو هفته پيش از کشورهای عضو شورای همکاری خليج خواست که به اين کشور کمک نظامی کنند.

در پی اين درخواست عربستان سعودی با هزار نيرو و امارات متحده عربی با ۵۰۰ نيروی نظامی وارد بحرين شدند.

لاريجانی گفت: «من به حکومت سعودی توصيه می‌کنم به اين موضوع توجه کنند که مردم بحرين قرن‌هاست که در اين کشور زندگی کرده‌اند و مطالبات به حقی دارند، اگر آن‌ها می‌خواهند اين مطالبات را با خون بشويند بدانند که بزرگ‌ترين خطای تاريخی مرتکب شده‌اند.»

زمينه تنش‌های ديپلماتيک ميان بحرين و ايران از آغاز تجمع‌های اعتراضی در منامه شکل گرفت. مخالفان که بيشتر آنان را شيعيان اين کشور تشکيل می‌دهند، در ابتدا خواهان تغييراتی در حکومت بحرين بودند که در پی برخوردهای خشونت‌آميز نيروهای امنيتی اين کشور به «مخالفت شيعيان با حکومت اهل تسنن» تبديل گشت.

شيعيان بحرين ۷۰ درصد جمعيت اين کشور را تشکيل می‌دهند، اما حاکمان اين کشور اهل تسنن و نزديک به عربستان سعودی هستند.

دولت بحرين معتقد است که جمهوری اسلامی برای بی‌ثبات کردن اين کشور به شيعيان کمک می‌کند. در پی تنش‌های اخير در روابط دو کشور اعضای مجلس شورای بحرين روز جمعه ۲۷ اسفند در ديدار با ملک حمد بن عيسی آل خليفه پادشاه اين کشور اعلام کردند کاردار سفارت ايران در منامه به نقل و انتقال اسلحه پرداخته است.

ايران اين موضوع را رد کرد اما بحرين اين کاردار سفارت ايران را اخراج نمود. در پی اخراج کاردار سفارت ايران از بحرين، جمهوری اسلامی ايران نيز يک ديپلمات بحرينی را اخراج کرد.