محمد ناجی عطری، نخستوزير سوريه، استعفای خود را به بشار اسد تقديم کرد و او آن را پذيرفت.
به گزارش تارنمای روزنامه فيگارو، چاپ فرانسه همچنين امروز هزاران نفر از طرفداران بشار اسد به خيابانها آمدند.
دو هفته پس از آغاز اعتراضات مردم در سوريه، به نظر میرسد که قدرت حاکم تصميم به آرام کردن اوضاع سياسی اين کشور دارد.
همانگونه که پيش از اين در دمشق اعلام شده بود، دولت ناجی عطری که از سال ۲۰۰۳ سوريه را اداره میکرد امروز سهشنبه استعفا کرد و جای را برای دولت تازهای که در ۲۴ ساعت آينده بايد تعيين شود خالی نمود.
اين اقدام پس از آن صورت میگيرد که روز شنبه گذشته بر اساس آمار رسمی منتشر شده ۱۳ نفر در جريان تظاهرات مخالفان در شهر بندری لاذقيه کشته و ۱۸۵ نفر زخمی شدند.
به گفته نهادهای غيردولتی، از آغاز تظاهرات مخالفان در سوريه تاکنون نزديک به ۱۳۰ نفر کشته شدهاند در حالیکه حکومت سوريه مدعی است در مجموع ۳۰ نفر کشتهاند.
بامداد امروز دهها هزار نفر در ميدان صبابحرت دمشق به طرفداری از بشار اسد، رئيس جمهوری سوريه که از سال ۲۰۰۰ بر اين کشور حکومت میکند، گرد آمدند.
تظاهرکنندگان با پرچمهای سوريه و عکسهای بشار اسد در دست، در نزديکی بانکی قرار داشتند که تصوير عظيم رهبر سوريه بر آن نقش بسته بود. آنها فرياد میزدند «با خون و روحمان، خود را فدای بشار میکنيم.»
گردهمايیهای مشابه ديگری نيز در شهرهای مختلف سوريه برنامهريزی شده بود.
حکومت سوريه با اوجگيری اعتراضات در شهر درعا، واقع در جنوب اين کشور، وعده اصلاحات سياسی داده است.
خانم بثينه شعبان، مشاور بشار اسد روز يکشنبه اعلام کرد که قانون وضعيت فوقالعاده که نزديک به ۵۰ سال در اين کشور حاکم است لغو خواهد شد اما تاريخ مشخصی برای لغو اين قانون ذکر نکرد.
مردم سوريه همچنين در انتظار سخنان بشار اسد هستند که روز دوشنبه از سوی فاروق شرع، معاون رئيس جمهور خبر آن اعلام شد.
وی سخنان اسد را «مهم» و «برای رضايت خاطر شهروندان» عنوان کرد.
قرار است بشار اسد سخنان خود را فردا در مجلس اين کشور ايراد کند. اين نخستين اظهارات اسد در واکنش به رويدادهای اخير خواهد بود.
شامگاه يکشنبه مجلس سوريه از بشار اسد درخواست نمود تا با حضور در مجلس وعدههای تازه و مشخص خود را برای دمکراتيزه کردن کشور بيان کند. به گفته يک نماينده مجلس او در نظر دارد «به احترام شهدای اخير» يک دقيقه سکوت کند.
حزب بعث سوریه به رهبری حافظ اسد و پسرش بشار اسد نزدیک به نیم قرن است که بر این کشور حکومت میکند.
حکومت سوريه نزديکترين پشتيبان ايران در کشورهای عربی منطقه است. خبرگزاریهای ايران امروز به شکل گستردهای تظاهرات حاميان بشار اسد را پوشش دادند.
اين رسانهها از چند روز پيش به اين سو اعتراضات شکلگرفته در سوريه را «جنگ نرم» آمريکا و اسرائيل عليه اين کشور دانستهاند.
با سلام،
عقب نشینی دولت سوریه از مواضع خود به خوبی در این رویدادها مشهود است. اینکه دولت ایران تظاهرات جانبدارانه از اسد را پوشش داده است نشانگر ترس ایران از سقوط حکومت سوریه است که در چنین صورتی رهبرعلی و حوضش باقی خواهند ماند. متاسفانه حوض رهبر علی تهش آب میدهد و وی به سرعت به همان مسیری کشانده خواهد شد که حکومت لیبی امروز در سراشیبی سقوط در حال پیمودن راه به سوی قعر نابودی است.
شاید این اخباری که حاکی از ورود سپاه پاسداران ایران در چند روز اخیر به سوریه بوده آخرین تلاش و کمکی باشد که ایران میتواند به سوریه بدهد تا شاید آن حکومت را از ورطه سقوط برهاند.
اما به نظر نمیرسد که حتی با زنده نگهداشتن اسد در سوریه ایران بتواند خودراازآسیبهای احتمالی جنبش های خاورمیانه مبرا دارد. مخالفت با رهبرعلی هرروز بعد وسیعتری به خود میگیرد گرچه به ظاهر اوضاع ایران آرام به نظر میرسد. این ارامش پیش از طوفان است و وقتیکه طوفان شروع شود همچون سونامی همه ایران را در مینوردد.
کاربر مهمان بی نام و نشان / 30 March 2011