در حالی که پس از رويداد اتمی فوکوشيما در ژاپن، کشورهای اروپايی در چالش و تبادل نظر بر سر نيروگاه‌های اتمی خود هستند کارتون سيمپسن‌ها که به اين موضوع پرداخته در چند کشور اروپايی سانسور شد.

به گزارش تارنمای «توتال ته‌له» فرانسه، سريال کارتون سيمپسن‌ها ساخته مت گرونينگ، در چند کشور اروپايی سانسور شد.

در سريال سيمپسن‌ها، هومر سيمپسن، قهرمان اصلی آن در يک نيروگاه اتمی کار می‌کند.

وظيفه هومر سيمپسن تهيه گزارش‌های امنيتی اين نيروگاه است اما در چند قسمت اين سريال نشان داده می‌شود که چگونه وی با محصولات خطرناک و آلاينده بازی می‌کند.

اين شوخی به سليقه تلويزيون‌های آلمان، سوئيس و اتريش خوش نيامده و آن‌ها اعلام کرده‌اند که در برابر فاجعه غم‌انگيزی که در ژاپن رخ داده نمی‌توان به اين مسائل خنديد.

آل جان، تهيه‌کننده کارتون سيمپسن‌ها با اين اقدام شبکه‌های سه کشور فوق مشکلی ندارد. او به تارنمای «سرگرمی هفتگی» آمريکا که به برنامه‌های تلويزيونی، موسيقی و سينما می‌پردازد گفت: «ما ۴۸۰ بخش از اين سريال را داريم و اگر برخی از آن‌ها به دليل رخ‌دادهای وحشتناکی که هم‌اکنون در حال وقوع است، برای مدتی پخش نشود، کاملأ آن را درک می‌کنم.»

آل جان در همين رابطه به بخشی از اين سريال به نام «هومر در برابر شهر نيويورک» در سال ۱۹۹۷ اشاره می‌کند که پس از واقعه تروريستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ کنار گذاشته شد. در اين قسمت مرکز تجارت جهانی که دو ساختمان آن در حملات تروريستی فروريخت، در مرکز فيلم قرار دارد.

در آمريکا بخش ارتباطات شبکه تلويزيونی فوکس فهرستی از قسمت‌های مختلف سيمپسن‌ها را ارائه کرده است که بر اساس آن می‌تواند «مشکلاتی» را در شبکه‌های تلويزيونی آمريکايی ايجاد کند.

فوکس انتخاب پخش اين قسمت‌ها را به عهده شبکه‌ها گذاشته اما متذکر شده است که اين بخش‌ها به مسائل هسته‌ای مربوط هستند.

نمايش کارتون سيمپسن‌ها از ۱۷ دسامبر ۱۹۸۹ در شبکه فوکس آمريکا آغاز شد. اين کارتون درباره زندگی يک خانواده کارگر آمريکايی است که در آن سبک و شيوه زندگی آمريکايی به شوخی گرفته می‌شود.
 

کارتون سيمپسن‌ها با استقبال گسترده‌ای در جهان روبه‌رو شد و در بسياری از کشورها به نمايش درآمد.

اين کارتون تاکنون جوايز متعدد تلويزيونی را از آن خود کرده است، از جمله ۲۴ جايزه امی، ويژه برنامه‌های تلويزيونی و ۲۶ جايزه آنی، ويژه انيميشن‌ها در آمريکا.

مجله تايم در شماره ۳۱ دسامبر ۱۹۹۹ خود سيمپسن‌ها را «بهترين سريال تلويزيونی قرن بيستم» شناخت.