دهها هزار نفر در شهر صنعا به خيابانها آمده و خواهان برکناری علی عبدالله صالح شدند. موافقان حکومت نيز در مکان ديگری از شهر گرد آمدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مخالفان حکومت يمن بر اساس قرار قبلی در ميدان تغيير صنعا در نزديکی دانشگاه اين شهر تظاهرات کردند.
طرفداران حکومت نيز که تعداد آنها «بسيار» گزارش شده در ميدان سبعين نزديک به کاخ رياست جمهوری گرد آمده بودند.
در ميدان تغيير نيروی نظامی شرکتکنندگان را بههنگام ورود و خروج مورد بازرسی قرار میدادند. نيروهای امنيتی وفادار به صالح در طول فاصله ميدان تغيير تا ميدان سبعين چندين پست بازرسی قرار داده بودند. آنها برای دور نگه داشتن مخالفان و موافقان، در خيابانهای صنعا تيراندازی هوايی میکردند.
تظاهرکنندگان مخالف دولت که برای گردهمايی بزرگ امروز فراخوان داده بودند اعلام کردند که برای روز جمعه ۱۲ فروردين (اول آوريل) حرکت به سوی کاخ رياست جمهوری را تدارک ديدهاند.
علی عبدالله صالح که روزبهروز منزویتر میشود و رهبران نظامی، مذهبی و قبيلهای يمن از او دوری میجويند امروز را «جمعه مدارا» نامگذاری کرده بود.
صالح که به تازگی امتيازهايی را واگذار کرده و گفته است تا سال آينده حکومت را ترک خواهد کرد، امروز در گردهمايی هواداران خود از «مقاومت» سخن گفت.
رئيس جمهور يمن که از ۳۲ سال پيش تا کنون بر اين کشور حکومت میکند، گفت: «ما مقاومت میکنيم. ما محکم ايستادهايم.» صالح، افسران و نظاميانی را که به مخالفان پيوستهاند «احمق» خواند.
وی روز گذشته نيز اعلام کرده بود که با «تمامی امکانات موجود» از خود دفاع خواهد کرد.
او که در تلويزيون دولتی يمن صحبت میکرد گفت: «ما امنيت، استقلال و ثبات يمن به هر طريق ممکن حفظ خواهيم کرد.»
در روزهای اخير بسياری از افسران و سربازان به مخالفان پيوستهاند.
چهار روز پيش علی محسنالاحمر، يکی از افسران بانفوذ حکومت، اعلام کنارهگيری کرد. بهدنبال آن دهها تن از ژنرالها، افسران، کارمندان دولت و سفيران نيز به وی پيوستند.
برخی از نظاميان در ميدان دانشگاه صنعا پيوستن خود به «شورش جوانان» را اعلام کردند.
سفيران يمن در پاکستان، قطر، عمان، و اسپانيا اعلام کردند که به «جنبش جوانان و خواستههای آنان» میپيوندند. آنها از مسئولان بلندپايه حکومتی خواستند که منافع ملی يمن را بر منافع شخصی خود برتر بدانند.
پسزمينه اين کنارهگيریها، برخوردهای خشونتبار حکومت يمن با مخالفان خود است. روز جمعه گذشته در حمله طرفداران حکومت علی صالح عبدالله به معترضان در ميدان دانشگاه صنعا ۵۲ نفر کشته شدند. آنها از پشت بامها و خانههای اطراف به روی تظاهرکنندگان آتش گشودند.
سازمان عفو بينالملل به دولت يمن هشدار داد که از «جنايات تازه نيروهای خود» پرهيز کند.
عفو بينالملل در بيانيهای گفت: «مقامهای يمنی بايد مانع از استفاده مرگبار و ناموجه قدرت توسط نيروهای امنيتی خود شوند.»
اين سازمان مدافع حقوق بشر نيروهای امنيتی يمن را فراخواند تا فورأ «شليک به سوی معترضان بیسلاح با گلولههای واقعی» را قطع کنند.