يک هفته پس از آغاز اعتراضات مخالفان حکومت سوريه، نيروهای امنيتی اين کشور به روی تظاهرکنندگان در شهر درعا آتش گشودند.

به گزارش خبرگزاری‌های جهان، در برابر يک مسجد در شهر درعا چهار تا شش نفر با شليک گلوله کشته شدند.

بنا به گزارش نيروهای مخالف حکومت در سوريه، نيروهای امنيتی حکومت بشار اسد شب گذشته به روی يک گروه ۳۰۰ نفره از مخالفان که در مسجد عمری شهر درعا و اطراف آن گرد آمده بودند، آتش گشودند.
 

بر اساس اين گزارش در اين حمله شش نفر کشته و ۲۰ نفر زخمی شدند.

شهروندان درعا بامداد امروز از کشته شدن چهار نفر خبر داد‌ند. در اطراف مسجد عمری، در حالی که مردم فرياد می‌زدند «الله اکبر» صدای شليک شديد گلوله به گوش رسيد.

يکی از شاهدان عينی گفته است نيروهای امنيتی مستقيم مردم را نشانه گرفته بودند. وی گفت معلوم نبود که چه اتفاقی می‌افتد. برق قطع گرديد و گاز اشک‌آور شليک شد.

مسجد در اين شهر واقع در جنوب دمشق، پايتخت سوريه، مرکز گردهمايی‌های روزهای اخير مخالفان حکومت بشار اسد بوده است.

تظاهرکنندگان خواستار اصلاحات دمکراتيک، احترام به حقوق بشر و آزادی بيان هستند اما حکومت در واکنش به اعتراضات مخالفان موجی از بازداشت‌ها را آغاز کرده است.

به گفته فعالان حقوق بشر، روز سه‌شنبه يکی از رهبران مخالفان به نام لوای حسين بازداشت شد. وی که در سال‌های ۱۹۸۴ تا ۱۹۹۱ در زندان به‌سر برده بود، در خانه‌اش در شهر سنيا، نزديک به دمشق بازداشت شده است. از سرنوشت لوای حسين خبری منتشر نشده است.

اتحاديه اروپا و سازمان ملل متحد رفتار حکومت سوريه با مخالفان را محکوم کرده‌اند. ناوی پيلای، کميسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از دولت سوريه درخواست نمود تا تحقيقات روشن و مستقلی در باره خشونت‌های اخير در اين کشور انجام دهد.

کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا نيز، در بيانيه ای اعلام کرد کشورهای عضو اين اتحاديه «به شدت سرکوب تظاهرات مسالمت‌آميز در سوريه و همچنين استفاده از گلوله‌های جنگی را محکوم می‌کنند.»

در طول روز سه‌شنبه در اطراف مسجد عمری بيش از هزار نفر گردآمده و عليه حکومت شعار دادند. نيروهای امنيتی به تعداد زياد در اين مکان حضور يافته و تظاهرکنندگان را به محاصره خود در آوردند.

شرکت‌کنندگان در اين حرکت اعتراضی برای حفاظت از مسجد به دور آن زنجيره انسانی درست کردند. آن‌ها اعلام کردند که مسجد را تنها پس از برآورده شدن خواسته‌های‌شان ترک خواهند کرد.

روز گذشته افزون بر شهر درعا در چند شهر ديگر از جمله نوا نيز تظاهرات‌های اعتراض‌آميز بر پا شد.

روز جمعه گذشته نيز در شهر درعا تظاهرات معترضان سرکوب گرديد. نيروهای امنيتی چهار نفر را کشتند و نوجوان ۱۱ ساله‌ای نيز به دليل استنشاق گاز اشک‌آور جان خود را از دست داد.

مخالفان حکومت در سوريه همچون کشورهای عربی ديگر خواهان آزادی سياسی هستند. رژيم حاکم بر سوريه بيش از ۴۰ است که با قانون وضعيت فوق‌العاده در قدرت باقی مانده است.

حکومت بشار اسد در سوريه نزديک‌ترين حکومت به جمهوری اسلامی در منطقه به‌شمار می‌رود. به همين خاطر دولت ايران تاکنون موضعی در اين رابطه نگرفته است و رسانه‌های ايران نيز تاکنون خبری از اعتراضات مخالفان حکومت سوريه منتشر نکرده‌اند.