سفارت جمهوری اسلامی ايران در منامه خبر نقل‌وانتقال اسلحه توسط يکی از مسئولان سفارت خود در بيمارستان سلمانيه را رد کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، سفارت ايران در بحرين اين خبر را که در روزنامه الايام منتشر شده بود، «دروغ و ساختگی» خواند.

روزنامه الايام روز شنبه گذشته خبری را در صفحه نخست منتشر ساخت که در آن گفته شده بود يکی از مسئولان سفارت ايران در بحرين سعی داشته از بيمارستان سلمانيه اسلحه خارج کند.

خبرگزاری فارس می‌نويسد تکذيب‌نامه سفارت ايران به روزنامه‌های بحرينی ارسال شده اما هيچ کدام از اين روزنامه‌ها آن را منتشر نکرده‌اند.

روز گذشته کاردار سفارت ايران در منامه از اين کشور اخراج شد و در پی آن ايران نيز يکی از کارمندان سفارت بحرين در تهران را بيرون کرد.

در همين رابطه شبکه العربيه گزارش داده بود که اعضای مجلس شورای بحرين روز جمعه ۲۷ اسفند در ديدار با ملک حمد بن عيسی آل خليفه پادشاه اين کشور اعلام کردند «کاردار سفارت ايران در منامه در حالی که در تلاش بود دستگاه تماس اطلاعاتی با قيمت ۱۶۰ هزار دلار را تحويل بگيرد، مشاهده شد.»

بر اساس اين گزارش، «کاردار سفارت ايران اين دستگاه را در اختيار باند تحت مديريت خود در بيمارستان سليمانيه قرار داده بود تا از آن برای مخابره اطلاعات استفاده کنند.»

اعضای مجلس شورای بحرين گفتند که وی همچنين تلاش کرده است تا «هنگام دخالت نيروهای امنيتی بحرينی برای پايان دادن به تحصن و آشوب در بيمارستان سليمانيه، چند قبضه اسلحه را از اين بيمارستان خارج کند.»

تارنمای العربيه همچنين به نقل از «منابع آگاه» اعلام کرد که «دستگاه تماس‌های اطلاعاتی مشابهی را در زمان تخليه ميدان مرواريد منامه يافتند.»

زمينه تنش‌های ديپلماتيک ميان بحرين و ايران از آغاز تجمع‌های اعتراضی در منامه شکل گرفت. مخالفان که بيشتر آنان را شيعيان اين کشور تشکيل می‌دهند، در ابتدا خواهان تغييراتی در حکومت بحرين بودند که در پی برخوردهای خشونت‌آميز نيروهای امنيتی اين کشور به «مخالفت شيعيان با حکومت اهل تسنن» تبديل گشت.
 

شيعيان بحرين ۷۰ درصد جمعيت اين کشور را تشکيل می‌دهند، اما حاکمان اين کشور اهل تسنن و نزديک به عربستان سعودی هستند.

روز گذشته حمد بن عيسی آل‌ خليفه، پادشاه بحرين اعلام کرد «توطئه‌های خارجی» عليه کشورش کشف و خنثی شده است.

پادشاه بحرين گفت: «زمينه‌های اين توطئه خارجی از ۲۰ تا ۳۰ سال پيش چيده شده بود تا به موقع آن را برداشت کنند.»

حمد بن عيسی آل‌ خليفه تأکيد کرد: «اگر اين توطئه در يکی از کشورهای خليج موفق می‌شد به کشورهای همسايه گسترش می‌يافت.»

از سوی ديگر تارنمای شيعه آن‌لاين خبری منتشر نمود که طی آن پادشاه بحرين دستور اخراج همه ايرانيان ساکن بحرين را صادر کرده است.

بر اساس اين خبر که هنوز منابع رسمی ايرانی و بحرينی درباره درستی آن اظهارنظری نکرده‌اند؛ اين دستور نه تنها شامل ايرانيان مقيم اين کشور می‌شود، بلکه حتا زنان ايرانی که سال‌هاست با مردان بحرينی ازدواج کرده و بسياری از آنان تابعيت بحرين را دريافت کرده‌اند نيز بايد هر چه سريع تر اين کشور را ترک کنند.

امروز وب‌سايت روزنامه لوموند، چاپ فرانسه گزارش داد حزب وفاق، از احزاب اصلی شيعه و مخالف حکومت بحرين خبر داده است بهیه العرادی، زن بحرينی که گفته می‌شد از تظاهرات چهارشنبه گذشته ناپديد شده بر اثر جراحات وارده کشته شده است.

حزب وفاق گفت شرايط دقيق چگونگی مرگ العرادی روشن نيست اما به نظر می‌رسد وی در حين رانندگی در روز تظاهرات مورد هدف گلوله از ناحيه سر قرار گرفته است. مقام‌های بحرين در اين‌باره اظهارنظری نکرده‌اند.

اين هفتمين کشته از تظاهرات چهارشنبه گذشته تاکنون در بحرين است. بر اساس آمار منتشر شده، از شروع تجمعات اعتراضی عليه حکومت بحرين که بيش از يک ماه پيش آغاز شد، تا کنون ۲۰ نفر کشته شده‌اند که برخی از آنان را مأموران پليس و کارگران خارجی تشکيل می‌دهند.

حزب وفاق می‌گويد نزديک به صد نفر نيز مفقود شده‌اند. به نظر اين حزب آن‌ها پنهانی يا دستگير، يا بستری و يا کشته شده‌اند.

دولت بحرين دوشنبه هفته گذشته از کشورهای عضو شورای همکاری خليج خواست که به اين کشور کمک نظامی کنند. در پی اين درخواست عربستان سعودی با هزار نيرو و امارات متحده عربی با ۵۰۰ نيروی نظامی وارد بحرين شدند.