هلندیها میخواهند یک صندوق بینالمللی برای یاری به سقط جنین در کشورهای در حال توسعه دایر کنند. با این اقدام آنها علیه تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر قطع بودجه کمکهای توسعهای به سازمانهای خارجی وارد عمل شدهاند. این سازمانها در زمینه تنظیم خانواده و سقط جنین در کشورهای فقیر فعالیت میکنند.
لیلیانه پلومن، وزیر کمکهای توسعهای هلند در اینباره گفت زنان نباید قربانی این سیاست شوند.
هدف از ایجاد این صندوق جدید برقراری امنیت کاری سازمانهای مدنی عنوان شده است.
لیلیانه پلومن افزود زنان کشورهای در حال توسعه باید به آموزش جنسی، پیشگیری از بارداری و در صورت لزوم، سقط جنین ایمن دسترسی داشته باشند.
او گفت: «ممنوعیت سقط جنین موجب کاهش شمار آن نمیشود بلکه منجر به افزایش سقط جنینِ بدون مسئولیت، پنهانی و غیربهداشتی، و همچنین مرگومیر بیشتر مادران میشود.»
در این صندوق دولتها، شرکتها و سازمانها میتوانند سهیم شوند.
از جمله سازمانهایی که تحت تأثیر تصمیم ترامپ قرار میگیرند بازوی بینالمللی «فدراسیون فرزندپروری تنظیمشده آمریکا» (PPFA)، سازمان مردمنهاد برای تنظیم خانواده است که بزرگترین ارائهدهنده سقط جنین در ایالات متحده محسوب میشود. اکنون پس از امضای قانون جدید، سازمانهای خارجی در زمینه تأمین مالی سقط جنین یا ارائه مشاوره در مورد سقط جنین هیچ کمکی از ایالات متحده دریافت نخواهند کرد.
دونالد ترامپ با این اقدام سیاستی را ادامه میدهد که رونالد ریگان، رئیس جمهوری پیشین آمریکا با عنوان «سیاست مکزیک» در سال ۱۹۸۴ اعلام کرد.
«سیاست مکزیک» گسترش قانونی ۵۰ ساله بود که بر اساس آن دولت آمریکا تأمین مالی سازمانهای غیردولتی و دولتی در خارج از کشور را که برای پیشبرد سقط جنین فعالیت میکردند ممنوع میکرد. رونالد ریگان این قانون را گسترش داد و وجوه خصوصی برای تأمین بودجه بهمنظور پیشگیری از بارداری را نیز ممنوع کرد.
باراک اوباما، رئیس جمهوری قبلی آمریکا در سال ۲۰۰۹، چند روز پس از مراسم تحلیف خود، بار دیگر کمکهای دولتی به چنین سازمانهایی را آزاد کرد.