آکادمی اسکار در لس آنجلس، روز سهشنبه ۲۴ ژانویه / ۵ بهمن فیلم «فروشنده»، ساخته اصغر فرهادی را بهعنوان یکی از پنج فیلم نهایی نامزد بخش بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان اسکار معرفی کرد.
رقبای فیلم اصغر فرهادی در مرحله نهایی اسکار، فیلمهای «تونی اِردمان» ساخته مارن آده از آلمان (برنده جایزه بهترین فیلم سال اروپا)، «سرزمین مین» ساخته مارتین زاندولیت از دانمارک، «مردی به نام اوو» ساخته هنس هُلم از سوئد و «تانا» به کارگردانی بنتلی دین و مارتین باتلر از استرالیا، هستند.
نماینده ایران در اسکار زندگی زن و شوهری به نام رعنا (ترانه علیدوستی) و عماد (شهاب حسینی) را نشان میدهد که مجبور میشوند به طور موقت در خانهای غیر از منزلشان سکونت کنند. رعنا مورد تعرض قرار میگیرد و بحرانی در زندگی زناشویی آنها به وجود میآید. دلواپسان این فیلم را مصداق «بیغیرتی» جلوه داده بودند و با نمایش آن در ایران مخالفت میکردند. «کیهان»، «یالثارت»، «جوان» و «رجانیوز» در مخالفت با این فیلم مقالاتی نوشتند. صدا و سیمای جمهوری اسلامی هم در برنامه «هفت» به هر مناسبتی به تازهترین فیلم اصغر فرهادی تاخت.
اصغر فرهادی پیش از این در سال ۲۰۱۲ با فیلم «جدایی نادر از سیمین» جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان را از آن خود کرد. بدین ترتیب فرهادی با راهیابی دوباره به مرحله نهایی اسکار تنها فیلمساز ایرانی است که دو بار به این مرحله رسیده است.
پیش از او تنها یک بار مجید مجیدی با فیلم «بچههای آسمان» به جمع نامزدهای نهایی اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان راه یافته بود.
تاکنون فیلمهای «گذشته» و «درباره الی» اصغر فرهادی نیز از سوی ایران به آکادمی اسکار معرفی شده بود.
«فروشنده» در جشنواره فیلم کن جایزه بهترین فیلمنامهنویسی (اصغر فرهادی) و بهترین بازیگر مرد (شهاب حسینی) را به دست آورده است.
انجمن مطبوعات خارجی هالیوود روز دوشنبه ۱۲ دسامبر / ۲۲ آذر فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی را در بین پنج فیلم غیرانگلیسیزبان نامزد جایزه هفتادوچهارمین دوره گلدنگلوب قرار داد اما موفق نشد جایزهای از گلدنگلوب دریافت کند.
پیش از آن «انجمن ملی نقد فیلم» در آمریکا «فروشنده» را به عنوان بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان سال انتخاب کرده بود.
مراسم هشتادونهمین دوره اسکار یکشنبه ۲۶ فوریه ۲۰۱۷ / ۸ اسفند ۱۳۹۵ برگزار خواهد شد.
بیشتر بخوانید: