سردار ابراهيم رحمتی، فرمانده نيروی انتظامی استان کردستان از انهدام يک تيم تروريستی در رابطه با کشته شدن چهار محيط‌ بان در اطراف سنندج خبر داد.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا)، به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی نيروی انتظامی ابراهيم قائد رحمتی، گفته است: «گشت يکی از واحدهای اجرايی نيروی انتظامی در پی‌گيری هدفمند در منطقه دهگلان موفق شدند يکی از تيم‌های تکفيری سلفيت را شناسايی و پس از اجرای کمين ضمن به هلاکت رساندن يک تن از آن‌ها فرد دوم را مجروح دستگير کنند.»

هفته گذشته رسانه‌های دولتی از دستگيری عوامل کشته شدن چهار محيط بان در روز جمعه ۱۳ اسفندماه خبر دادند، اما جزئياتی از چگونگی دستگيری اين افراد منتشر نکردند.

فرمانده نيروی انتظامی استان کردستان همچنين گفته است: «بر اساس مستندات به‌دست آمده نامبردگان از اعضاء گروه تکفيری سلفيت هستند که در شهادت پنج از مأموران انتظامی و افراد غيرنظامی، مجروح کردن ۱۰ نفر در حادثه تروريستی ۱۵ مهرماه ۸۹ ميدان آزادی سنندج و قتل دو غيرنظامی در ۱۳ شهريورماه ۸۹ در دهگلان دخالت داشته‌اند.»

ايرنا کشته شدن چهار محيط بان را در روستای کانی‌بچکه سنندج به «ايادی وابسته به استکبار» نسبت داده است.

اين درحالی است که يک روز پس از کشته شدن چهار محيط بان، مهندس خيرالله مرادی دبيرکل محيط زيست استان کردستان عاملان اين رويداد را افراد «ضد انقلاب» ياد کرد.
 

در جمهوری اسلامی ايران «ضد انقلاب» به گروه‌های مخالف نظام اطلاق می‌شود.

در پی اين رويداد حزب حيات آزاد کردستان (پژاک) کشته شدن چهار محيط بان را محکوم کرد.

اين گروه در اواخر بهمن‌ماه سال جاری کشته و زخمی شدن چهار تن از نيروهای انتظامی را در مريوان به عهده گرفته بود.

سلفی گروهی از مسلمانان هستند که راه نجات مسلمانان را بازگشت به قوانين قرآن و سنت طبق فهم «سلف صالح» می‌دانند.

اين گروه به سه شاخه اصلی سلفی محافظه‌کار و درباری، سلفی سياسی راديکال و سلفی جهادی (سلفی تکفيری) تقسيم می‌شوند.

بنا به گزارش‌های منتشر شده از اوايل بهمن ماه امسال ۱۷ تن از نيروهای انتظامی، محيط ‌بانان، افراد کاسب و کول‌بر کشته و زخمی شده‌اند.

نيروهای دولتی در اين مدت توسط افراد ناشناس و افراد کاسب و کول‌بر بر اثر تيراندازی نيروهای انتظامی کشته و زخمی شده‌اند.

فعالان حقوق بشر در ايران می‌گويند، سال گذشته بيش از ۹۰ تن از افراد کاسب و کول‌بران در مرزهای کردستان توسط نيروهای انتظامی کشته شدند.

پيشتر اجلال قوامی سخنگوی سازمان حقوق بشر کردستان در گفت‌وگويی به زمانه گفته بود: «عاملان اين حوادث که دور جديد آن از اواخر شهريورماه گذشته و هم‌زمان با حادثه انفجار مهاباد شروع شد و با حادثه‌ ميدان اقبال سنندج و حادثه‌ چند روز گذشته ادامه يافت، در پی سنجش افکار عمومی کردستان و ميزان استقبال آن‌ها از فعاليت‌های خشونت‌آميز هستند.»