دبیر کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس گفت که باید در قوانین اعدام تجدیدنظر کرد.

دبیر کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس – منبع: ایسنا

جلیل رحیمی جهان‌آبادی یک‌شنبه سوم بهمن‌ماه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت که اصلاح قانون اعدام ضرورت دارد، زیرا مجازات اعدام به یک «آسیب» تبدیل شده است.

شمار مجازات اعدام در ایران تنها از چین کمتر است و از منظر فراوانی اعدام نسبت به جمعیت کشور، در رتبه نخست جهان قرار دارد. آمار یک‌هزار اعدام ایران در سال ۲۰۱۵ در طول ربع قرن گذشته بی‌سابقه بوده است.

جهان‌آبادی همچنین گفت که باید سیاست‌های چنددهه اخیر در رابطه با مواد مخدر را تغییر داد. او همزمان مواد مخدر را «آسیب فراگیر» جامعه ایران دانست که بیش از ۶۰ درصد زندانیان به دلیل اتهام‌های وابسته به آن محکوم شده‌اند.

بیش‌ترین اعدام‌ها در ایران در ارتباط با جرایم مواد مخدر است. مجلس ایران به تازگی یک فوریت طرح مجازات جایگزین اعدام در مورد برخی مجرمان مواد مخدر را تصویب کرده است اما زمان رسیدگی به این طرح در مجلس هنوز مشخص نیست.

دبیر کمیسیون حقوقی مجلس اعلام کرد که اعدام‌ها نه تنها منجر به کاهش آسیب‌های ناشی از مواد مخدر نشده، بلکه خودش بدل به آسیب اجتماعی جدیدی شده‌است. او گفت که اگر درنظرگرفتن مجازات اعدام برای جرایم مواد مخدر برای کاهش دسترسی به این مواد بوده، امروز پس از شمار بسیار اعدام این دسته مجرمان، نه دسترسی به مواد مخدر سخت‌تر شده است و نه اعتیاد کنترل شده یا رو به کاهش است.

جهان‌آبادی گفت که با هر اعدام، خانواده‌ای بی‌سرپرست در جامعه رها می‌شود.

با این حال، نماینده تربت جام، تایباد و باخزر که از شهرهای مرزی و مسیرهای ترافیک مواد مخدر محسوب می‌شوند، گفت که منظور او «لغو مجازات اعدام» نیست، بلکه درنظر گرفتن آن برای کسانی است که او «گروه‌های عمده، اثرگذار و خطرناک قاچاقچی» نامید.

نمایندگان مجلس که خواهان بررسی طرح‌ تغییر مجازات اعدام در مورد جرایم مواد مخدر هستند، نامه‌ای به صادق آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه نوشته‌اند و از او خواسته‌اند تا اجرای حکم اعدام حدود پنج هزار زندانی محکوم به اعدام را تا زمان بررسی طرح متوقف کند. این زندانیان به دلیل جرایم مواد مخدر محکوم شده‌اند.


در همین زمینه