شامگاه گذشته عملیات امدادرسانی در ویرانه‌های به جای مانده از ساختمان پلاسکو ادامه پیدا کرد. نیویورک تایمز احتمال داد که در این حادثه دست‌کم ۳۰ نفر کشته شده‌اند. خبرگزاری فرانسه به نقل از محمد باقر قالیباف تعداد کشته‌شدگان این حادثه را ۲۰ نفر اعلام کرد. اما هیچیک از این خبرها تاکنون تأیید نشده و از تعداد دقیق کشته‌شدگان و مصدمان آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو اطلاعی در دست نیست.

عملیات آواربرداری تاکنون به نتیجه نرسیده

رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای شهر تهران غروب روز گذشته به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعلام کرده بود که احتمالاً ۴۰ نفر در این حادثه کشته شده‌اند. به گفته این مقام مسئول در زمانی که ساختمان پلاسکو در ضلع شرقی چهارراه استانبول فروریخت، ۳۰ الی ۴۰ آتش‌نشان در طبقات ششم و هفتم این عمارت حضور داشتند.

اورژانس تهران هم تعداد مصدومان و مجروحان را ۷۰ الی ۸۰ نفر اعلام کرده، اما از کشته‌شدگان اطلاعی به دست نداده است.

شامگاه گذشته همچنین تیم‌هایی از سگ‌های زنده‌یاب از طریق پاساژ کویتی‌ها به درون ویرانه‌های به جای مانده از ساختمان پلاسکو اعزام شدند. دو تونل هم برای نجات جان زیر آوارماندگان حفر شد. اما این تلاش هم ظاهراً به جایی نرسید. شایعاتی منتشر شده بود مبنی بر اینکه عده‌ای زنده از زیر آوار بیرون کشیده شده و نجات پیدا کرده‌اند. اما این شایعه حقیقت نداشت.

خبرگزاری میزان احتمال داده است که همه آتش‌نشانانی که زیر آوار مانده‌اند، جان خود را از دست داده‌اند. اما معلوم نیست که چند آتش‌نشان در لحظه ریزش ساختمان در محل بوده‌اند.

جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی به خبرگزاری میزان گفته است:

«برای اعلام آمار نهایی کشته‌های حادثه آتش‌سوزی و ریزش آوار ساختمان پلاسکو باید به اجساد دسترسی پیدا کنیم و تا قبل از آن، آمارهای اعلامی دقیق نیست. بدون شک تعدادی از نیروهای آتش‌نشان در این حادثه به شهادت رسیده‌اند اما تا نرسیدن به اجساد آنها، نمی‌توانیم آمار را اعلام کنیم.»

برای دست پیدا کردن به اجساد ابندا می‌بایست آوارها برداشته شود. اما با هر بار آواربرداری، دود منتشر می‌شود و کار را دشوار می‌کند.

در خیابان‌ فردوسی کامیون‌ها برای حمل آوار صف بسته‌اند.

سعید شریف‌زاده، مدیر عامل آتش‌نشانی تهران به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته است:

«طبقات منفی یک و منفی دو مملو از پارچه است. هر آواری که برمی‌داریم اکسیژن به کانون آتش می‌رسد و باعث شعله‌ور شدن آن می‌شود، لذا نمی‌توانیم بگوییم،  این دودها کی به پایان می‌رسد. از شب گذشته دو تونل زده شده تا به طبقات منفی یک و منفی دو دسترسی پیدا کنیم، اما هنوز راهی پیدا نکرده‌ایم.»

خبرگزاری جمهوری اسلامی گزارش داده که عملیات آواربرداری با جرثقیل‌های بزرگ و دستگاه‌های هیدورلیکی برش به «سرعت» ادامه دارد. گزارش‌ها همدیگر را نقض می‌کنند.

در خیابان‌ فردوسی کامیون‌ها برای حمل آوار صف بسته‌اند.

محمد باقر قالیباف در گفت‌و گو با شبکه خبر تلویزیون جمهوری اسلامی گفته است که در لحظه ریزش ساختمان پلاسکو تعداد زیادی از شهروندان و آتش‌نشانان در درون ساختمان بوده‌اند.

۳۰ دی حدود ۸ صبح (به وقت محلی) ساختمان پلاسکو آتش گرفته بود. خبرگزاری‌های داخلی ابتدا اعلام کردند که حریق مهار شده، اما هنوز ساعتی نگذشته بود که ساختمان پلاسکو، در حالی‌که عده‌ای از آتش‌نشانان در درون آن بودند و عده‌ای هم از بیرون سعی می‌کردند آتش را مهار کنند فروریخت.

گفته می‌شود عده‌ای از صاحبان مغازه‌ها تلاش کرده بودند برخی اجناس‌ و نقدینگی‌شان را از ساختمان پلاسکو بیرون بیاورند که عمارت فروریخت. در آن لحظه عده‌ای از آتش‌نشانان هم در درون ساختمان پلاسکو مشغول اطفای حریق بودند.

ساختمان پلاسکو در ضلع شرقی چهار راه استانبول قرار دارد و با ۱۷ طبقه نخستین بنای مدرن تهران است. این ساختمان را حبیب‌الله القانیان، رئیس انجمن کلیمیان تهران بنا کرد. او را بعد از انقلاب اعدام کردند.

در همین زمینه