در حالی که زلزله و سونامی اخير، ژاپن را به سوی يک فاجعه هستهای میبرد زلزلهای ديگر با قدرت شش ريشتر در اين کشور به وقوع پيوست.
روزنامه ليبراسيون چاپ فرانسه خبر داد کانون اين زمينلرزه در منطقه شیزوکا واقع در ۱۲۰ کيلومتری جنوب شرقی توکيو، پايتخت ژاپن و در نزديکی کوه فوجی گزارش شده است.
آژانس هواشناسی ژاپن گفته است که عمق اين کانون ۱۰ کيلومتر بوده است.
زلزله جديد در حالی رخ داد که مقامات ژاپن اعلام کردهاند ميزان تشعشعات مواد راديواکتيو که از نيروگاه اتمی فوکوشيما نشت کرده است به مرز خطرناکی رسيده است.
در ساعت شش صبح امروز به وقت محلی، دولت ژاپن اعلام کرد، انفجار ديگری در رآکتور شماره دو نيروگاه هستهای فوکوشيما بهوقوع پيوسته است. اين انفجار به استخری که به منظور جلوگيری از نشت مواد راديواکتيو پيشبينی شده بود آسيب رساند.
خبرگزاری کيودو بامداد امروز گزارش داد که آزمايشات صورت گرفته در منطقه ايباراکی، که ميان فوکوشيما و توکيو قرار دارد نشان میدهند که ميزان مواد راديواکتيو نشت يافته بيش از حد معمول است.
پس از اين خبر نااوتو کان، نخست وزير ژاپن گفت در رآکتور شماره چهار نيروگاه هستهای فوکوشيما آتشسوزی رخ داده است که پس از سه ساعت مأموران اعلام کردند اين آتشسوزی مهار شده است.
آژانس بينالمللی انرژی اتمی نيز خبر داد که در پی آتشسوزی رآکتور شماره چهار، مواد راديواکتيو بهطور مستقيم به فضا رفتهاند.
با گذشت ساعتی سخنگوی دولت ژاپن از «افزايش اندک» درجه حرارت در رآکتورهای پنج و شش نيروگاه هستهای فوکوشيما خبر داد.
در طول روز دو بار نيز گزارش شد که سطح مواد راديواکتيو در مرکز هستهای فوکوشيما و همينطور در توکيو کاهش يافته است. يکی از مسئولان دولتی در توکيو گفت اين حد پايين آمده و تقريبأ به اندازه معمولی خود رسيده است اما ما همچنان بايد به دقت وضعيت را کنترل کنيم.»
با اين حال سازمان جهانی هواشناسی گفت جهت باد اين خطر را در بر دارد که مواد راديواکتيو احتمالی به سمت داخل ژاپن بروند.
نيمه شب گذشته مؤسسه ژئوفيزيک آمريکا بار ديگر قدرت زلزله ژاپن را محاسبه کرد و طبق دادههای تازه به اين نتيجه رسيد که قدرت آن ۹ ريشتر بوده است و نه ۸,۹ ريشتر. بدين ترتيب زلزله اخير ژاپن چهارمين زلزله قوی جهان از سال ۱۹۰۰ ميلادی به اين سو است.
زلزله شيلی در سال ۱۹۶۰ با ۹,۵ ريشتر در رتبه نخست شديدترين زلزلههای يک قرن اخير قرار دارد و پس از آن به ترتيب آلاسکا (آمريکا) در سال ۱۹۶۴ با ۹,۲، سوماترا (اندونزی) در سال ۲۰۰۴ با ۹,۱ و کامشاتکا (روسيه) در سال ۱۹۵۱ با ۹ ريشتر قدرت، قرار دارند.
بر اساس آخرين آمار منتشر شده توسط پليس ملی ژاپن، در اين زلزله تاکنون ۳۳۷۳ کشته، ۶۷۴۶ مفقود و ۱۸۹۷ نفر زخمی شدهاند.
اين آمار بر اساس شناسايی هويت جنازههای يافت شده صورت گرفته است اما مقامات ژاپن احتمال میدهند که تعداد کشتهشدگان از ۱۰ هزار نفر تجاوز کند.
رخداد زلزله در ژاپن و در پی آن آسيبهای وارده بر نيروگاه هستهای فوکوشيما کشورهای ديگری را که دارای نيروگاههای اتمی هستند به شدت نگران کرده است.
در همين رابطه ولاديمير پوتين، نخست وزير روسيه امروز دستور بازرسی نيروگاههای اتمی اين کشور را صادر کرد و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان نيز اعلام نمود که هفت نيروگاه اتمی اين کشور فورأ به مدت سه ماه تعطيل خواهند شد. خانم مرکل گفت: «ما تمامی مراکز هستهای را به لحاظ امنيتی مورد بازرسی قرار میدهيم.»
مدافعان محيط زيست جهان و فعالان صلح با فاجعهای که در ژاپن رخ داد به فعاليتهای ضد اتمی خود افزودهاند.
در کشورهای مختلف اروپا تجمعها و تظاهراتهای متعددی عليه استفاده از انرژی هستهای برگزار میشود.
در اسپانيا اين فعالان خواهان بسته شدن مرکز هستهای گارويا که قديمیترين نيروگاه اين کشور است، شدند. آنها به اين نيروگاه «خواهر دوقولوی فوکوشيما» لقب دادهاند.
در ایران همه در خواب غفلت بسر می برند.وای به روزی که فاجعه رخ دهد.دلم برای کشورم می سوزد
کاربر مهمان / 15 March 2011
بر سر ایرانیان مقیم و شاغل در ژاپن چه آمده؟ کسی خبری از آنها دارد؟ متخصصان بزرگی بین آنها هستند
شهناز / 16 March 2011