در سالگرد به اجرا گذاشته شدن توافق هستهای ایران و کشورهای گروه ۱+۵، اتحادیه اروپا تحریمهای خود علیه شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت، دو شرکت دیگر و یک بانک ایرانی را لغو کرد.
این تصمیم را شورای اتحادیه اروپا با اصلاح مصوبات قبلی خود گرفته است.
شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت (اوپیک) از سال ۲۰۱۲ در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپایی قرار گرفته بود و از روز گذشته، سهشنبه ۱۷ ژانویه / ۲۸ دی از تحریم خارج شد.
این شرکت در زمینه مدیریت صندوقهای بازنشستگی، مبادلات سهام، مدیریت سرمایهگذاری و مدیریت دارایی فعالیت میکند و یکی از زیرمجموعههای مهم صنعت نفت ایران است.
اوپیک در سال ۱۳۷۹ توسط شرکت ملی نفت ایران از داراییهای صندوقهای بازنشستگی کارکنان صنعت نفت، راهاندازی شد و در سال مالی ۱۳۹۲ با درآمدی بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان، هفتمین شرکت بزرگ ایران بر پایه میزان درآمد سالیانه، شناخته شد.
افزون بر این شرکت، شرکت وست سان ترید (West Sun Trade) و شرکت نکا نوین (نیکسار نیرو) هم که از سال ۲۰۱۱ تحریم شده بودند از فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا خارج شدند.
شرکت وست سان ترید در سال ۱۳۶۹ (۱۹۹۰) در شهر هامبورگ آلمان بهمنظور ارائه خدمات بازرگانی، بانکی، فنی و تدارکات به شرکتهای تابعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و سایر متقاضیان، تأسیس شد.
این شرکت تأمینکننده بخشی از اقلام مورد نیاز شرکتهای صنعتی مختلف از جمله ماشینسازی اراک، صنایع آذرآب، صنایع کشتیسازی ایزو ایکو، صنایع کشتیسازی اروندان، کشتیسازی صدرا امید چابهار، کمباینسازی ایران، واگن پارس، راه آهن جمهوری اسلامی، پالایشگاههای تهران، اصفهان، بندرعباس، شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، شرکت طراحی و ساختمان نفت ایران، شرکت صنعتی پولادسازان فرآیند و چندین شرکت دولتی و خصوصی دیگر بوده است.
شرکت نكا نوين نیز طراح و توليدکننده تابلوها برق فشار ضعيف و متوسط و سيستمهای الکتريکی است که در سال ۱۳۷۳ (۱۹۹۴) در زمينه خدمات، طرح، مشاوره، توليد و نصب قطعات يدکی برای پروژههای صنعتی تأسيس شد.
بانک صادرات ایران در لندن نیز از فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا خارج شد.
شورای اتحادیه اروپا ۱۴ نوامبر ۲۰۱۶ / ۲۴ آبان در بیانیهای بر لزوم افزایش روابط با ایران و پایبندیاش به توافق هستهای تأکید کرد و گفت از وضعیت حقوق بشر در ایران و آزمایشهای موشکی جمهوری اسلامی نگران است. ایران از این بیانیه استقبال کرد اما موارد ذکرشده درباره حقوق بشر و آزمایشهای موشکی را رد کرد.
بیشتر بخوانید: