یک مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران می‌گوید که بیش از ۶ میلیون خانوار تحت پوشش بسته حمایت غذایی قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران – ایرنا- عبدالرحیم تاج‌الدین مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعداد خانوارهای تحت پوشش بسته حمایت غذایی در سال ۹۵ را ۶ میلیون و ۲۴۰ هزار خانوار اعلام کرد.

او گفت که این خانوارها در سالجاری دو مرحله سبد غذایی دریافت کرده‌اند. دولت حسن روحانی پس از شکست مرحله نخست توزیع سبد کالا از نیمه دوم سال ۹۳ اعلام کرد که به منظور توزیع هدفمند سبد حمایتی، تنها خانوارهای کم درآمد مشمول این طرح خواهند شد.

به گفته تاج‌الدین دولت از ابتدای سال ۹۳ تا زمستان امسال هفت مرحله سبد کالایی توزیع کرده است.

او گفت که اولویت دولت در توزیع سبد کالا «مستمری‌بگیران کمیته امداد، سازمان بهزیستی و برخی اقشار خاص» هستند.

به گفته تاج‌الدین توزیع بسته حمایت غذایی در دو سال گذشته روند کاهشی داشته است. او میزان توزیع سبد غذایی در سال ۹۳ را  ۹ میلیون و ۳۱۸ هزار ۳۲۴ خانوار و در سال ۹۴ حدود ۷ میلیون و ۳۶۴ هزار و ۲۷۵ خانوار اعلام کرد.

این مقام مسئول «بهبود وضعیت تغذیه در ایران» دانست و گفت که وضعیت ایران در منطقه یک پله ارتقاء یافته است.

روند افزایشی نرخ تورم مواد غذایی و آشامیدنی در ایران تاثیر مستقیم بر کاهش میزان مصرف خانوارها داشته است. براساس گزارش منابع دولتی سبد کالای خانوارها در دو سال گذشته حداقل هشت درصد کوچکتر شده است.

بر پایه گزارش بانک مرکزی تنها در یک سال گذشته قیمت ۱۰ گروه کالایی مواد خوراکی و آشامیدنی گران‌تر شده است. افزایش قیمت برنج (۴۵.۷)، گوشت مرغ (۳۰.۴) و گوشت قرمز (۱۵.۷) درصد به نسبت سایر کالاها چشمگیر‌تر بوده است.

رسول دیناورند رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان ایران ۱۰ دی امسال گفته بود که ۴ میلیون نفر از جمعیت ایران مواد غذایی به اندازه کافی دریافت نمی‌کنند.

کارشناسان مستقل و برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی این آمار را غیرواقعی می‌دانند. حسینعلی شهریاری نماینده زاهدن در مجلس گفته است که حداقل ۲۰ درصد جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق قرار دارد.

روزنامه اعتماد یکم دی امسال با بررسی هزینه و درآمد خانوارها جمعیت فقیر را حدود ۵۰.۱ درصد جمعیت ایران برآورد و گزارش کرد که ۱۳ میلیون و ۳۴۷ هزار نفر از این جمعیت «توانایی تامین نیازهای ضروری روزانه‌شان را ندارند».


در همین زمینه

زندگی در ایران گران‌تر شده است