گزارش‌های مخابره شده از ژاپن حاکی از وقوع انفجار در یک نیروگاه هسته‌ای واقع در شمال توکیو است.

این نیروگاه در پی وقوع زلزله روز گذشته در ژاپن به شدت آسیب دیده است، رسانه‌های ژاپن از افزایش تشعشات اتمی در اطراف آن خبر داده‌اند و می‌گویند که قسمتی از دیواره بیرونی این نیروگاه تخریب شده است. 

مقام‌های هسته‌ای ژاپن با اشاره به پیدا شدن «عنصر رادیواکتیو سزیم» در اطراف این نیروگاه می‌گویند که احتمال دارد سوخت هسته‌ای نیروگاه شروع به ذوب شدن کرده باشد. 

نائوتو کان، نخست وزیر ژاپن، شب گذشته دستور تخلیه شعاع ده کیلومتری این نیروگاه را صادر کرد. 

این زمین‌لرزه همچنین باعث آتش‌سوزی‌هایی در مخزن ذخیره‌سازی پالایشگاه چیبا در نزدیکی توکیو و مرکز هسته‌ای اوناگاوار شده است. 

زلزله‌ای با قدرت ۹. ۸ ریش‌تر و سونامی‌ای با ارتفاع ۱۰ متر روز گذشته، جمعه ژاپن را لرزاند. به گزارش رویترز، رسانه‌های ژاپنی تعداد کشته‌شدگان را دست‌ کم ۱۳۰۰ نفر تخمین زده‌اند.

این زلزله، شدید‌ترین زمین‌لرزه در مدت ۱۴۰ سال اخیر در جزایر ژاپن است. بر اساس برآورد موسسه ملی ژئوفیزیک و آتشفشان‌شناسی در ایتالیا این زلزله، زمین را به میزان ۱۰ سانتیمتر در مدار خود جابجا کرده است. 

یک متخصص ژئوفیزیک در سازمان زمین‌شناسی آمریکا نیز می‌گوید که یک ایستگاه سامانه موقعیت‌یاب جهانی (GPS) به میزان ۴. ۲ متر جابه‌جا شده است.

برخی گزارش‌ها حاکی از تخریب کامل ۳۴۰۰ واحد مسکونی است، ده‌ها روستا و شهرک در اثر سونامی زیر آب رفته‌اند و چهار قطار مسافربری و یک کشتی ناپدید شده‌اند. 

بر اساس این گزارش برق ۵ میلیون و ۵۷۰ هزار خانوار ژاپنی قطع شده و ۶۰۰ هزار خانوار نیز با قطعی آب روبرو هستند. در برخی مناطق شمال ژاپن نیز مردم با قطعی گاز مواجه هستند.

در سواحل اقیانوس آرام فیلیپین، تایوان و اندونزی نیز زنگ خطر امکان وقوع خطر سونامی به صدا درآمده است. 

خبرگزاری رویترز از رسیدن امواج سونامی به سواحل غربی ایالات متحده و آمریکای جنوبی خبر داده است. 

بنا بر این گزارش سونامی به برخی شهرهای ایالت کالیفرنیای آمریکا خسارت وارد کرده و هزاران تن از ساکنان این ایالت خانه‌های خود را ترک کرده‌اند. 

کناره ساحلی شمال شرقی ژاپن که سانریکو نامیده می‌شود، به‌طور منظم شاهد زمین‌لرزه و سونامی بوده است. در سال ۱۹۳۳ یک زلزله ۱. ۸ ریشتری سه هزار کشته در این منطقه به‌جای گذاشت.