مجلس خبرگان رهبری با انتشار بيانيه‌ای خواهان محاکمه «سران فتنه‌گر» و مجازات آن‌ها شده است.

مقامات جمهوری اسلامی ايران، عمدتاً از ميرحسين موسوی و مهدی کروبی دو تن از رهبران مخالفان به عنوان «سران فتنه» نام می‌برند.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، نمايندگان مجلس خبرگان رهبری روز گذشته در پايان نشستی دو روزه در تهران، همچنين آنچه را که «حرکت مذبوحانه عده‌ای عوامل بيگانه و خائن به وطن در روز ۲۵ بهمن ۸۹» ناميده‌اند، محکوم کردند.

راهپيمايی ۲۵ بهمن‌ در ايران به درخواست ميرحسين موسوی و مهدی کروبی در پشتيبانی از جنبش مردم مصر و تونس برگزار شد.

در این راهپیمایی که در تهران و چند شهر ایران برپا گرديد، صانع ژاله و محمد مختاری کشته و صدها نفر نیز بازداشت شدند.

دو هفته پیش نیز کمیته ويژه‌ای که به دستور علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران و به‌ منظور بررسی رويدادهای ۲۵بهمن‌ تشکيل شده بود، وقايع ۲۵ بهمن‌ماه را «کاملاً اسرائيلی، آمريکايی، انگليسی و ضدانقلابی و خائنانه» توصیف کرد.

کميته بررسی تظاهرات ‌۲۵ بهمن در گزارش خود نوشت: «دعوت‌کنندگان و زمينه‌سازان و مشوقان ناامنی کشور در آن روز همچون ميرحسين موسوی و کروبی و ديگران، خائن به ملت، ضدانقلاب و مستوجب تعقيب قضايی و برخورد قاطعانه می‌باشند.»

نمايندگان مجلس خبرگان رهبری در بخش ديگری از بيانيه خود «صلاحيت و شايستگی» آيت‌الله علی خامنه‌ای در رهبری جامعه را تأیید کرده و به مردم ايران توصيه کرده‌اند تا «قدرشناس اين نعمت الهی» باشند.

اما برخی از منتقدان حکومت ايران می‌گويند آيت‌الله خامنه‌ای «شرايط رهبری» را از دست داده است.

آيت‌الله علی‌محمد دستغيب، نماینده استان فارس در مجلس خبرگان رهبری يکی از منتقدان جدی آيت‌الله خامنه‌ای است که چندين بار با انتشار نامه‌هايی سرگشاده از مجلس خبرگان خواسته تا به بررسی عملکرد رهبر جمهوری اسلامی ايران بپردازد.

با این حال آيت‌الله دستغيب در نشست دو روزه خبرگان به دليل «ارسال نشدن دعوت‌نامه» شرکت نکرد.

اين مرجع تقليد به تازگی در نامه‌ای خطاب به نمايندگان مجلس خبرگان نوشته است: «اعضای مجلس خبرگان…مکلف هستند ناظر بر اعمال رهبر جمهوری اسلامی ايران باشند و هر نوع خلاف شرعی (که در ) زير مجموعه انجام گيرد، لازم است تذکر دهند.»

انتخاب رهبر در ايران و نظارت بر کار وی، بر عهده مجلس خبرگان رهبری است. اما مخالفان می‌گويند که مجلس خبرگان رهبری به جای نظارت بر کار رهبر، تحت فرمان وی است.

آيت‌الله صادق لاريجانی، رئيس قوه قضائيه نیز يکشنبه ۱۵ اسفند در جلسه مسئولان قضايی گفت: «مجلس خبرگان رهبری با توجه به مفاد اصول هفتم و هشتم و يکصد و يازدهم قانون اساسی دارای وظايف و اختيارات خاصی از جمله تشخيص وجود صفات ضروری در رهبری و بقای آن است ولی تعبير نظارت بر رهبری در قانون اساسی وجود ندارد.»

نمايندگان مجلس خبرگان در اين بيانيه همچنين از آيت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس پیشین مجلس خبرگان رهبری به دليل «اخلاق کريمانه و سعه‌ صدر در رابطه با آيت‌الله مهدوی کنی» تشکر کرده‌اند.

سه‌شنبه ۱۸ اسفند با کنار کشيدن اکبر هاشمی رفسنجانی از نامزدی رياست مجلس خبرگان، آيت‌الله محمدرضا مهدوی کنی با ۶۳ رأی موافق برای دو سال به عنوان رئیس مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد.