علی مطهری، نماينده اصولگرای مجلس ايران گفت اگر «تز مکتب ايرانی» متوقف نشود، سئوال از رئيس جمهور در دستور کار مجلس قرار میگيرد.
به گزارش خبرگزاریهای ايران علی مطهری نماينده تهران در مجلس، انتقادات تندی را به محمود احمدینژاد، رئيس جمهوری ايران و اسفنديار رحيممشايی، مشاور و رئيس دفتر او مطرح کرد.
وی با بيان اينکه «ترويج مکتب ايرانی» از سوی اين دو مقام دولتی شدت يافته، افزود: «آقای احمدینژاد گفته است شناخت ما از ولايت همان فهم ايرانی از اسلام است اگر بعدأ فهم عربی و مصری و اندونزيايی از اسلام هم مطرح شود، چه بلايی سر اسلام میآيد؟»
عضو کميسيون فرهنگی مجلس افزود: «ايشان در جايی میگويد که ايرانيان جانشان را برای عزت و فرهنگ ايران میدهند در حالی که امام میگفتند تحمل دفاع مقدس برای اسلام بود و مردم خون دادند که اسلام محقق شود.»
محمود احمدینژاد در روزهای اخير در چند سخنرانی بر «ايرانی بودن» و «فرهنگ ايرانی» تأکيد کرده است.
وی در روز ۱۲ اسفند در لرستان گفت: «ما به دنبال الگوی اسلامی ايرانی هستيم؛ اسلامی به اين مفهوم که هدف و الگويمان اسلامی باشد و ايرانی به اين مفهوم که با روشهای ايرانی کشور را بسازيم، که البته بحث ديگری وجود دارد به نام اسلام ايرانی که آن را در جای ديگری باز خواهم کرد.»
احمدینژاد افزود: «مفهومی که ما از ولايت می شناسيم بر اساس فهم ايرانی از اسلام است، نتيجه اين فهم از اسلام در طول ۱۴۰۰ سال فردی مانند امام خمينی است، در حالی که نتيجه اسلام ديگران نتيجه ديگر است.»
وی در اختتاميه جشنواره شعر فجر نيز شعرهايی از سعدی، رودکی، خواجوی کرمانی، حافظ، پروین اعتصامی، وحشی بافقی، باباطاهر و چند بيتی از شعر خود را خواند.
احمد توکلی نماينده اصولگرای ديگر مجلس نيز چند روز پيش در نامهای خطاب به احمدینژاد از آنچه «اصرار به حرفهای ملیگرایانه» وی خواند، انتقاد کرد.
وی خطاب به احمدینژاد نوشت: «اخیراً در سخنرانیها و گفتوگوهای تلویزیونی جنابعالی گرایش جدیدی آشکار شده است که از جهات گوناگون سئوالبرانگیز و در خور توجه است.»
توکلی افزود: «آیا پرده دیگری از جداسازی “مکتب ایرانی” از “مکتب اسلامی” است؟ یا مقدمه “منشور نوروز” است؟»
علی مطهری نماينده تهران در سخنان امروز خود در مجلس به موضوع نوروز نيز پرداخت و گفت: «در حال حاضر برای جشنهای نوروز از پادشاهان ۱۲ کشور برای حضور در تخت جمشيد دعوت بهعمل آمده است.»
وی افزود: « اين جشن ها يادآور جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی است و خطر تز مکتب ايرانی به جای مکتب اسلامی کيان انقلاب اسلامی را تهديد می کند.»
احمد توکلی نيز در نامه خود نوشته بود: «دعوت از ۱۲ رئیس جمهور و انجام مراسم ویژه در تخت جمشید از ابتکارات کیست؟ این مراسم یادآور جشنهایی در رژیم گذشته نیست؟ این ها در ایجاد فاصله بین ما و ملل مسلمان دیگر چه اثری دارد؟»
علی مطهری گفت «مکتب ايرانی» توسط مشايی مطرح شده و احمدینژاد به دليل «ضعف بينش اسلامی» و «ارادت به مشايی» آن را بيان میکند.
مطهریادامه داد: «اين حرفها وقتی در حالی زده می شود که نهضتهای اسلامی در جريان است و درخت اسلامی به بار نشسته و بايد بر مشترکات تأکيد کنيم و نه مکتب ايرانی و منشور نوروز و برتری نژاد ايرانی و فهم ايرانی را بر زبان برانيم.»
نخستين بار اسفنديار رحيممشايی تابستان گذشته در مراسم پايانی همايش ايرانيان خارج از کشور از «مکتب ايرانی» سخن گفته بود.
وی در اين مراسم گفت: «از مکتب اسلام دريافتهای متنوعی وجود دارد اما دريافت ما از حقيقت ايران و حقيقت اسلام، مکتب ايران است و ما بايد از اين به بعد مکتب ايران را به دنيا معرفی کنيم.»
اين سخنان مشايی با واکنش شديد برخی از مراجع دينی و نمايندگان اصولگرای مجلس روبهرو شد.