فرمانده ارشد نظاميان ناتو و آمريکايی از مرگ ۹ کودک بر اثر حمله هوايی نظاميان بينالمللی در شرق افغانستان پوزش خواست.
روز سهشنبه ۱۰ اسفند، مسئولان محلی ولايت کنر در شرق افغانستان اعلام کردند که ۹ کودک بر اثر حمله هوايی نظاميان آمريکايی در دره ننگلام شهرک مانوگی اين ولايت کشته شدهاند.
ژنرال ديويد پتريوس، فرمانده ارشد نظاميان آمريکايی و ناتو در افغانستان در خبرنامهای که از سوی اين نيروها منتشر شده گفته است که «ما از دولت و مردم افغانستان و خانواده کشتهشدگان پوزش میخواهيم و متعهد میشويم که اينگونه وقايع ديگر تکرار نشود.»
پتريوس اين رويداد را دردناک خوانده و گفته است از فرماندهان نظامی اين نيروها خواسته تا در تاکتيکهای جنگیشان تغيير ايجاد کنند و زندگی افراد بیگناه غيرنظامی را محافظت کنند.
خبرنامه ناتو از آغاز تحقيقات در مورد اين رويداد خبر داده و اعلام کرده که افراد دخيل در بروز اين واقعه مجازات خواهند شد.
پيش از اين در ۲۸ بهمنماه سال جاری در رويدادی مشابه در منطقه ارگل شهرک غازیآباد ولايت کنر ۶۴ غيرنظامی کشته شده بودند.
به گفته سيد فضلالله واحدی، والی کنر، تلفات و مجروحان اين رويداد مرگبار از سوی يک هیأت اعزامی دولت افغانستان، تعيين و مشخص شده است.
همزمان با اين رويداد، رياست جمهوری افغانستان از گفتوگوی ويدئويی حامد کرزی، رئيس جمهور افغانستان و باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا خبر داده است.
در خبرنامهای که از سوی رياست جمهوری افغانستان منتشر شده، آمده است که آقای کرزی دراين گفتوگو؛ افزايش مرگ غيرنظاميان در حملات نيروهای خارجی را يک مشکل جدی عنوان کرده و خواستار رسيدگی به آن شده است.
بارک اوباما نيز دراين گفتوگو از تلفات غيرنظاميان ابراز تأسف کرده و گفته است که به مقامات آمريکايی دستور داده است تا اقدامهای لازم را برای جلوگيری از تلفات غيرنظاميان انجام دهند.
مرگ گروهی از غيرنظاميان در حملات نظاميان بينالمللی در سه سال گذشته با افزايش خشم عمومی و انتقادات صريح دولت افغانستان از کارکرد نيروهای ائتلاف و ناتو همراه بوده است.
اما پس از گماشته شدن ژنرال ديويد پتريوس بهعنوان فرمانده جديد نظاميان خارجی و بازنگری در تاکتيکهای جنگی، پس از مردادماه ۱۳۸۹، تلفات غيرنظاميان در عمليات نيروهای خارجی رو به کاهش گذاشته است.
علی الاصول به اسم دمکراسی جنگ راه انداختن و آدم کشتن اشکالی ندارد.
آذر / 04 March 2011
چون امریکایی نیستند پس جونشون هم اهمیت نداره. حقوق بشر یعنی فقط حقوق بشری که امریکایی باشه.
مهدی / 04 March 2011