دونالد ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرده بود که تحت رهبری او آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران کنار می‌کشد. اکنون گروهی از دانشمندان آمریکایی در نامه سرگشاده‌ای از ترامپ خواسته‌اند تا به توافق هسته‌ای عمل کند.

دونالد ترامپ در گذشته از توافق هسته‌ای با ایران به‌عنوان «بدترین توافقی که ایالات متحده تاکنون مذاکره کرده» یاد کرده بود.
دونالد ترامپ در گذشته از توافق هسته‌ای با ایران به‌عنوان «بدترین توافقی که ایالات متحده تاکنون مذاکره کرده» یاد کرده بود.

نامه دانشمندان آمریکایی را روزنامه نیویورک تایمز منتشر کرده است. در این نامه توافق هسته‌ای با ایران به‌عنوان «سدی» در برابر تلاش‌های ایران به‌منظور دستیابی به سلاح هسته‌ای توصیف شده است.

۳۷ دانشمندی که این نامه را امضا کرده‌اند، خطاب به ترامپ نوشته‌اند: «ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که این عنصر استراتژیک مهم ایالات متحده را حفظ کنید.»

در بین امضاکنندگان نامه، چندین نفر از برندگان جایزه نوبل، مشاوران پیشین کاخ سفید، تولیدکنندگان سابق سلاح‌های هسته‌ای و مدیران بزرگترین جامعه علمی جهان دیده می‌شوند.

توافق هسته‌ای با ایران به‌عنوان یکی از دستاوردهای دوران ریاست جمهوری باراک اوباما محسوب می‌شود. این توافق باید مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود و بر اساس آن در صورت رعایت توافقنامه توسط جمهوری اسلامی، تحریم‌های جهانی علیه ایران نیز لغو می‌شوند. بر اساس این توافقنامه از جمله ایران ۹۵ درصد اورانیوم غنی‌شده خود را حذف می‌کند. افزون بر این، ایران به حدود دارایی ۱۰۰ میلیارد یورو دارایی مسدود‌شده خود در بانک‌های خارجی دسترسی می‌یابد.

دونالد ترامپ در گذشته از توافق هسته‌ای با ایران به‌عنوان «بدترین توافقی که ایالات متحده تاکنون مذاکره کرده» یاد کرده بود. ترامپ در یک سخنرانی در برابر گروه‌های لابی اسرائیل گفته بود که «اولویت [او] برچیدن این توافق فاجعه‌بار است.»

«روند مثبت پیشبرد توافق هسته‌ای»

به‌گزارش نیویورک تایمز، ریچارد ال. گاروین، فیزیکدان، بسیاری از دانشمندان را فراخواند تا با انتشار یک نامه سرگشاده به مخالفت با قصد ترامپ برخیزند. گاروین در ساخت بمب هیدروژنی نقش داشته و مدت‌ها مشاور دولت آمریکا در زمینه کنترل سلاح و ساخت سلاح‌های هسته‌ای بوده است.

در نامه سرگشاده به دونالد ترامپ، گاروین و دیگر امضاکنندگان نامه از روند مثبتِ پس از تصویب توافق هسته‌ای سخن گفته‌اند. به‌گفته آن‌ها به لطف توافق هسته‌ای خطر این‌که ایران در مدت کوتاهی به سلاح هسته‌ای دست یابد به‌شکل قابل توجهی کاهش یافته و این موضوع تأثیر مثبتی بر روی همسایه‌های ایران گذاشته است تا دلیلی برای ساخت سلاح هسته‌ای نداشته باشند.

در ماه نوامبر سال گذشته میلادی نیز جان برنان، رئیس سازمان سیا از پروژه خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران انتقاد کرده بود. برنان طرح ترامپ به‌این منظور را جنون‌آمیز خوانده و نسبت به پیامدهای آن هشدار داده بود.


در همین زمینه