دختران موسوی و رهنورد شب گذشته بار ديگر به خانه پدری خود رفتند اما مأموران امنيتی آن‌ها را بازگرداندند.

به گزارش تارنمای کلمه، با گذشت ۱۸ روز بی‌خبری از ميرحسين موسوی، يکی از رهبران مخالفان دولت و همسرش زهرا رهنورد، فرزندان اين دو نامه‌ای خطاب به مردم ايران نوشتند.

در اين نامه دختران موسوی و رهنورد شرح داده‌اند که شب گذشته «برای اتمام حجت و روشن شدن واقعيت» برای چندمين بار به خانه پدر و مادر خود رفته‌اند.

آن‌ها نوشته‌اند مأموران امنيتی از پشت در آهنی گفته‌اند اجازه ديدار را ندارند.

فرزندان موسوی و رهنورد به اظهارات مقامات قضايی مبنی بر اين‌که اين دو مخالف دولت زندانی نيستند و در خانه خود به‌سر‌می‌برند استناد کرده‌اند اما مأموران گفته‌اند «هر کسی گفته اشتباه گفته است، برويد دادگاه.»

شامگاه دوشنبه نهم اسفند در خبری اعلام شد که موسوی و کروبی به همراه همسران‌شان به زندان حشمتيه تهران منتقل شده‌اند.

خانواده و فرزندان اين دو رهبر مخالفان دولت می‌گویند همه شواهد نشان از بازداشت آن‌ها دارد.

دختران موسوی چند روز پيش در مصاحبه‌ای با کلمه گفتند شواهد بازداشت قوی است. آن‌ها افزودند: «با توجه به شواهدی که از روزها و هفته‌های قبل در اختيار داريم برای ما نيز عدم حضور پدر و مادرمان در منزل نزديک به يقين است.»

دختران موسوی و رهنورد اعلام کردند که تنها راه تکذيب بازداشت پدر و مادرشان ديدار با آن‌ها است.

خانواده کروبی نيز رفتار حکومت با موسوی و کروبی را «گروگان‌گيری و آدم‌ربايی حکومتی» ناميده و گفتند: «تمامی شواهد حاضر دال بر عدم حضور مهدی کروبی و فاطمه کروبی در منزل است.»

با اين حال روز گذشته عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران گفت شايعات درباره انتقال موسوی و کروبی به زندان «کاملاً خلاف واقع» است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اين‌که خبر بازجويی از موسوی و کروبی صحت دارد، گفت: «به مردم می‌گويم دروغ‌گويی حد و حسابی ندارد و شايعات در رابطه با اين دو فرد کاملاً خلاف واقع است.»

دادستان تهران در مورد «حصر خانگی» اين دو رهبر مخالفان، گفت: «اين تعابير معانی ديگری پيدا می‌کند آقايان کروبی و موسوی به همراه همسران‌شان در منزل‌های خود حضور دارند.»

غلام‌حسين محسنی اژه‌ای، دادستان کل ايران و سخنگوی قوه قضائيه نيز خبر انتقال ميرحسين موسوی و مهدی کروبی و همسران‌شان را به زندان نظامی حشمتيه تکذيب کرد.

محسنی اژه‌ای روز گذشته در اين‌باره گفت: «ادعای آن‌ها [رسانه‌های خارجی] مبنی بر اين‌که اين افراد بازداشت شده و به زندان حشمتيه برده شده‌اند کذب است. آن‌ها در منازل‌شان هستند ولی محدوديت‌هايی در ارتباطات آن‌ها ايجاد شده است.»

علاءالدين بروجردی، رئيس کميسيون امنيت ملی مجلس ايران نيز هفته گذشته در گفت‌وگو با روزنامه ايتاليايی ايل مانيفستو گفت موسوی و کروبی در بازداشت خانگی نيستند. وی افزود: «اين افراد دارای اسکورت هستند. در عين حال مرتکب اقداماتی خلاف قانون، مانند ترتيب دادن تظاهرات فاقد مجوز، شده‌اند و به همين دليل امکان دارد مورد پیگرد قانونی قرار بگيرند.»

همچنين رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران در نشست مطبوعاتی دو روز پيش خود بازداشت موسوی و کروبی را مسئله داخلی ايران دانست و گفت هيچ کشوری اجازه ندارد در آن دخالت کند.

دختران موسوی و رهنورد در نامه خود خطاب به مردم نوشته‌اند: «ما نگرانيم که در روزنامه‌ها می‌خوانيم پدر و مادر ما زندانی نيستند، در حصر هم نيستند. در خبرها می خوانيم آنان اسکورت هم می‌شوند! و ما يعنی فرزندان می‌توانيم آن‌ها را ببينيم.»

آن‌ها افزوده‌اند: «اما هرگز چنين نبوده است. ما پدر و مادرمان را نديده‌ايم، صدايشان را نشنيده‌ايم. و آن‌چه هر لحظه بر نگرانی‌هايمان می‌افزايد همين تناقض‌گويی‌هاست.»

در چند روز گذشته بازداشت ميرحسين موسوی و مهدی کروبی واکنش‌های جهانی را به همراه داشته است از جمله سازمان عفو بين‌الملل، سازمان گزارشگران بدون مرز، فدراسيون بين‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران، يرژی بوزک، رئيس لهستانی پارلمان اروپا، باربارا لوخبيلر، رئيس بخش ايران در اين پارلمان، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و دولت آمريکا خواهان آزادی «بی قيد و شرط» آن‌ها شده‌اند.