در محافل ادبی و فرهنگی بوئنوس آيرس نسبت به حضور ماریو وارگاس یوسا، نویسنده پرویی- اسپانیایی و برنده نوبل ادبی در نمایشگاه کتاب بوئنوس آيرس در سال ۲۰۱۱ بحث‌ها و منازعاتی درگرفته است.

به گزارش بخش فرهنگی رادیو زمانه، اندیشمندان و روشنفکران چپ‌گرا در بوئنوس آيرس از برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب بوئنوس آيرس در سال ۲۰۱۱ تقاضا کرده‌اند دعوتشان از ماریو وارگاس یوسا را پس بگیرند.

روزنامه کلارین چاپ آرژانتین گزارش می‌دهد که بسیاری از روشنفکران و اندیشمندان سوسیالیت و چپ‌گرا در آرژانتین ماریو وارگاس یوسا را نماینده و سخنگوی نیروهای دست‌راستی و مرتجع در جهان می‌دانند و در نامه سرگشاده‌ای که به بنیاد «ال لیبرو» نوشته‌اند خواسته‌اند که بنیاد دعوت‌اش از ماریو وارگاس یوسا برای شرکت در نمایشگاه کتاب بوئنوس آيرس در سال ۲۰۱۱ را پس بگیرد.

بنیاد «ال لیبرو» برگزارکننده نمایشگاه کتاب در آرژانتین و یک نهاد فرهنگی قدرتمند در این کشور است.
 

روشنفکران چپ‌گرای آرژانتینی در این نامه یوسا را متهم کرده‌اند که همواره در سخنرانی‌های‌اش حکومت‌های سوسیالیستی را به باد انتقاد گرفته و حتی به دولت‌های سوسیالیستی در جهان توهین کرده است. آن‌ها در این نامه همچنین یوسا را مرتجع خوانده‌اند.
 

کریستینا فرناندز دکیرشنر، رییس جمهور آرژانتین در نامه‌ای که در پاسخ به روشنفکران بوئنوس آيرس نوشته به آزادی بیان و افکار و عقاید اشاره کرده و از آن‌ها خواسته است که به آزادی بیان احترام بگذارند و از خواسته‌شان صرف‌نظر کنند.
 

وارگاس یوسا در سال ۱۹۹۰ نامزد ریاست جمهوری پرو شد، اما در انتخابات شکست خورد. او در سال ۱۹۹۳ به تابعیت اسپانیا در آمد. جایزه سروانتس، معتبر‌ترین جایزه ادبی دنیای اسپانیایی زبان، در سال ۱۹۹۵ به او تعلق گرفته است.
 

ماریو وارگاس یوسا به عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۱۰ معرفی شد. آکادمی سوئدی نوبل از «نحوه به تصویر کشیدن ساختار قدرت» و «تصاویر شفاف از مقاومت‌ها، طغیان‌ها و شکست‌های شخصی» در آثار وارگاس یوسا تجلیل کرد.